ابوالفضل متین

سهامداران حقیقی در مجمع شرکت «گاز لوله» که به حق، آنها جزو مالباختگان اصلی بازار بودند، یک تقاضا و خواسته جمعی غیرقابل انکار و منطقی دارند، آنها خواستار حسابرسی ویژه از چهار سال مالی گذشته این شرکت است. کانون سهامداران حقیقی با تنظیم یک بیانیه ۱۲ماده‌ای درخواست حسابرسی ویژه، برپایی مجمع عادی به صورت فوق‌العاده طی سه ماه آینده (تا ۲۵/۷/۷۶)، قرائت حسابرس ویژه در آن مجمع و انجام پیگیری‌های حقوقی علیه متخلفان احتمالی را داشته و خواسته اصلی سهامداران جزو این شرکت را با «صدای رسا» اعلام کردند. اما متاسفانه سهامدار عمده و سرمایه‌گذاری پتروشیمی، ابتدا با آن مخالفت کرد.این رفتار جای سوالات بسیاری را در اذهان عمومی ایجاد کرده است.جای شگفتی است که چرا این شرکت با این درخواست سهامداران حقیقی ابراز مخالفت می‌کند.

مگر پس از حسابرسی ویژه از این شرکت و تعیین مقصران اصلی این واقعه زیانبار، چه آسیبی به سهامدار عمده مخالف وارد می‌شود؟ اتفاقا به دلیل کاهش ارزش پرتفوی و دارایی سهامدار عمده مخالف، از این محل، خود شرکت سرمایه‌گذاری پتروشیمی باید مدعی اولی و خواهان پیگیری حسابرسی ویژه باشد. پس از چه می‌هراسد؟ نگارنده به عنوان دبیر کانون سهامداران حقیقی، این موضوع را با رییس سازمان بورس، آقای دکتر صالح‌آبادی مطرح کرده و مقرر شده است که با شکایت قضایی و حقوقی و رسمی از سوی کانون، این موضوع از سوی سازمان هم پیگیری شود. البته شرکت، گاز لوله، تنها موردی نیست که سهامداران جز در بازار سرمایه را با زیان عمده در آن مواجه شده‌اند. موارد دیگری نیز وجود دارد که باید حسابرسی ویژه در آنها صورت گیرد.

ولی اگر در یک مورد به صورت اصولی و صحیح و قانونمند گزارش حسابرسی ویژه از درون شرکت تهیه شود و متخلفان مشخص و مجازات شوند، شاید بعد از این، شاهد تخلفات آشکار و به خاک سیاه نشستن سهامدار جزء در بازار نباشیم. در همین‌جا نگارنده از مدیریت شرکت سرمایه‌گذاری پتروشیمی می‌خواهم که به خواسته سهامداران، جز شرکت گاز لوله پاسخ منطقی و مثبت دهد و با حسابرسی ویژه و تهیه گزارش حسابرسی ( با توجه به ۱۲ماده مورد تاکید) و برگزاری مجمع عادی به صورت فوق العاده و قرائت حسابرس ویژه در آن مجمع، حقوق از دست رفته سهامداران این شرکت را تامین کند.

گروه بورس آماده است دیدگاه شرکت گازلوله را در این زمینه منتشر کند.