سیمان گیلان سبز منتظر دریافت تسهیلات مصوب

پیشرفت فیزیکی کارخانه یک میلیون تنی شرکت صنایع سیمان گیلان سبز که در منطقه دیلمان استان گیلان احداث می‌شود، به علت عدم پرداخت تسهیلات مصوب با مشکل جدی مواجه شده است. به گزارش خبرنگار ما، مدیر بازرگانی شرکت صنایع سیمان گیلان سبز با بیان این مطلب افزود: احداث چنین واحد بزرگ تولیدی - صنعتی مستلزم سرمایه‌گذاری سنگین است که مسلما بخش عمده آن را سهامداران می‌پردازند. ولی با توجه به قابلیت اشتغالزایی بالای آن شایسته است که به طور خاص با اعطای تسهیلات ارزی و ریالی مورد حمایت قرار گیرد. وی گفت: کارخانه سیمان گیلان سبز با اینکه مورد حمایت قاطع همه مسوولان دلسوز استان قرار دارد، هنوز با مشکل بزرگ اخذ تسهیلات مواجه است و به همین سبب روند پیشرفت پروژه کند شده و عملیات در حال متوقف شدن است و این امر موجبات دلسردی سرمایه‌گذاران، مدیران اجرایی پروژه و از همه مهم‌تر مردم چشم‌انتظار این منطقه محروم را فراهم آورده است.

مدیر بازرگانی سیمان گیلان اظهار داشت: کمیته کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان در بهمن‌ماه سال ۸۵ مصوب کرد که ۲۰۰میلیارد ریال در اواخر سال ۸۵ و شروع سال جدید از محل اعتبارات استانی در قالب وام به این طرح بزرگ صنعتی اختصاص یابد. ولی عدم تمکین بانک‌های استان سبب بی‌نتیجه ماندن این مصوبه شد. وی تصریح کرد: یکصد میلیارد ریال اعتبار نیز در سفر استانی ریاست محترم جمهوری اسلامی برای این پروژه سیمانی مصوب شد که پرداخت آن منوط به تحقق شرایط عدیده‌ای شده و با گذشت دو ماه و به‌رغم پیگیری مستمر همچنان بلاتکلیف است.

مدیر بازرگانی سیمان گیلان سبز به خبرنگار ما گفت: از ۵۰میلیارد ریال تسهیلات تصویبی بانک ملت نیز پس از گذشت دو سال فقط ۳۴میلیارد ریال آن پرداخت شده و زمان اعطای ۲۰۰میلیارد ریال دیگر که علاوه‌بر مصوبه اولیه متعاقبا به تصویب رسیده، هنوز نامشخص است.

وی افزود: هیات‌مدیره بانک ملت در آذرماه سال گذشته، پرداخت مبلغی در حدود پنج میلیون یورو را بابت تامین ۹۰درصد قیمت باقیمانده ماشین‌آلات خارجی تصویب کرده، ولی با صدور بخشنامه جدید اداره سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی راکد مانده و این در حالی است که اکثر قریب به اتفاق پروژه‌های مشابه سیمان گیلان سبز که در مناطق محروم هم قرار نگرفته‌اند، حدود ۲۵میلیون یورو تسهیلات ارزی دریافت کرده‌اند، اما به این پروژه که به علت قرار گرفتن در منطقه محروم منطقا می‌بایست توجه خاص شود، تنها ۷/۱۸میلیون یورو تسهیلات ارزی تخصیص یافته و خرید باقیمانده ماشین‌آلات خارجی آن به‌رغم توافق با فروشندگان و چند بار تمدید مهلت پیش فاکتور بلاتکلیف مانده است.