گروه بورس - هدیه لطفی: بازار فرابورس روز دوشنبه را با بازگشایی نماد بانک الکترونیکی آرین و عرضه اولیه سهام پتروشیمی پردیس به ثبت خواهد رساند.

به گزارش خبرنگار ما، ناظر بازار فرابورس با اعلام این خبر افزود: در صورت برطرف شدن مساله سپرده‌گذاری دو شرکت بانک آرین و پتروشیمی پردیس، سهام آنها در بازار فرابورس قابل معامله خواهد شد.
امید هامونی در ادامه به بانک الکترونیکی آرین اشاره کرد و گفت: پذیره‌نویسی این بانک 10 دی‌ماه سال گذشته انجام و مجمع آن نیز در 7 اسفندماه سال 89 برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه نماد پتروشیمی پردیس نیز در فرابورس درج شده، افزود: در صورتی که مساله سپرده‌گذاری این شرکت حل شود ۵‌درصد از سهام آن در روز دوشنبه آینده عرضه خواهد شد. وی افزود: با توجه به اینکه این شرکت مکلف به عرضه ۱۰‌درصد از سهام خود است ابتدا این ۵درصد عرضه می‌شود و سپس ۵‌درصد باقی مانده در یک تاریخ دیگر به فروش می‌رسد. هامونی در ادامه گفت: سهمیه هر ایستگاه برای خرید سهام مزبور، ۷۰‌هزار سهم در نظر گرفته شده است و کارگزار عرضه‌کننده آن بانک صادرات است.
ناظر بازار فرابورس در پایان خاطرنشان کرد: اگر مشکل سهامداران عمده پتروشیمی امیر کبیر نیز طی چند روز آینده حل شود، در هفته آینده نماد این شرکت نیز بازگشایی خواهد شد.
تداوم پذیره‌نویسی «عسکریه» تا ۳۱ فروردین
همچنین معاون عملیات و بازار تامین سرمایه امین از ادامه پذیره‌نویسی 633‌میلیون شرکت مالی اعتباری عسکریه بابت افزایش سرمایه با سلب حق تقدم به طور همزمان در بازار فرابورس ایران و شعب بانک کشاورزی تا 31 فروردین خبر داد.
علی سجادی در این خصوص گفت: پذیره‌نویسی سهام این شرکت از چهارشنبه ۱۷ فروردین و به منظور احراز سرمایه تعیین شده توسط بانک مرکزی برای موسسات مالی و اعتباری آغاز شده که بر این اساس سرمایه این شرکت از مبلغ ۸۶۷‌میلیارد‌ریال به‌هزار و ۵۰۰‌میلیارد‌ریال افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه افزود: نتایج عملکرد مالی شرکت در سال 89 بیانگر آن است که این شرکت پس از کسر مالیات قادر به تحقق حداقل 20‌درصد سود خالص معادل 324‌ریال به ازای هر سهم است که بر اساس سیاست تقسیم سود، حداقل 80‌درصد سود تا پایان تیر امسال، بین سهامداران تقسیم خواهد شد.
سجادی با اشاره به اینکه سود سال ۸۹ بین سهامداران قدیم و سهامداران جدید که در این پذیره‌نویسی به جمع سهامداران شرکت پیوسته‌اند، تقسیم خواهد شد، تصریح کرد: به این ترتیب سود هر سهم معادل ۱۵۰‌ریال برای سهامداران جدید و قدیم خواهد بود.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: پس از اتمام پذیره‌نویسی و پذیرش شرکت در فرابورس ایران، خرید سهام شرکت در قیمت‌هزار و 622‌ریال توسط کنسرسیومی متشکل از سهامداران عمده شرکت تضمین شده است.
وی با اشاره به برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت در نیمه دوم خرداد امسال یادآور شد: شرکت مالی و اعتباری عسکریه مقدمات تبدیل شدن به بانک و اخذ مجوزهای لازم را تا پایان سال ۹۰ به انجام خواهد رساند و در نتیجه کلیه سهامداران در هنگام تبدیل شدن به بانک از حق تقدم خرید سهام به ارزش اسمی یک‌هزار‌ریال برخوردار خواهند شد.
همچنین روز گذشته تعداد 61‌میلیون و 713‌هزار سهم از سهام موسسه مالی و اعتباری عسکریه در بازار سوم فرابورس پذیره‌نویسی شد.
در این روز تعداد ۶۱‌میلیون و ۷۱۳‌هزار سهم مزبور در ۷ نوبت خریداری شد و ارزشی معادل ۱۰۰‌میلیارد و ۹۸‌میلیون‌ریال کسب کرد.
بازگشایی دو نماد در بازار
از سوی دیگر بازار فرابورس روز کاری گذشته را با بازگشایی دو نماد معاملاتی فولاد آلیاژی یزد و اوراق گواهی سعدی شیراز آغاز کرد.
در این روز شرکت فولاد آلیاژی یزد پس از ارائه پیش‌بینی سود هر سهم، با دامنه نوسان قیمت بازگشایی شد و تا پایان ساعت کاری معاملات، صف فروشی معادل 4‌میلیون و 800‌هزار سهم برای آن تشکیل شد.
همچنین هر سهم این شرکت با ۵‌درصد افت به قیمت ۴‌هزار و ۲۵۱‌ریال رسید و در مجموع ۲۴‌هزار سهم این شرکت ارزشی معادل ۱۰۲‌میلیون‌ریال کسب کرد.
همچنین در این روز دیگر نمادهای معاملاتی از جمله روان فن‌آور، لیزینگ ایرانیان، مرجان‌کار و همراه اول نیز با افت قیمت به کار خود پایان دادند، به طوری که هر یک از نمادهای مزبور به ترتیب 224‌ریال، 105‌ریال، 127‌ریال و 754‌ریال کاهش قیمت را تجربه کردند.
این در حالی است که بیمه دی با ۵‌درصد رشد قیمت، بیشترین افزایش نرخ را در بازار دیروز کسب کرد و در پایان به قیمت دو‌هزار و ۳۳۶‌ریال رسید.
همچنین در این بازار صف خریدی معادل یک‌میلیون و 100‌هزار سهم برای سهام «ودی» تشکیل شد.
نمادهای کویرتایر، سیمان سبزوار و سبحان‌دارو نیز به همراه تمام گواهی‌های تسهیلات مسکن شاهد رشد قیمت سهام خود بودند.
در مجموع بازار دیروز بیش از 9‌میلیون و 464‌هزار سهم در میان یک‌هزار و 869 نفر سهامدار جابه‌جا شد و ارزش کل معاملات به رقم 61‌میلیارد و 635‌میلیون‌ریال رسید.
ماراتن «ریلی»
از سوی دیگر در ادامه رقابت روزهای گذشته برای تصاحب بلوک 100‌درصدی سهام حمل‌و‌نقل ریلی گسترش، دیروز نیز این رقابت ادامه پیدا کرد.بر این اساس، روز گذشته نیز پس از رقابت برای خرید بلوک مزبور، هر سهم این شرکت تا قیمت یک‌هزار و 510‌ریال افزایش نرخ یافت و در نتیجه معامله‌ای بر آن صورت نگرفت و بر این اساس ادامه رقابت به امروز موکول شد.
تعدیل در پیش‌بینی‌های «فولای»
از سوی دیگر شرکت فولاد آلیاژی یزد پیش‌بینی سود هر سهم خود را با یک‌ریال کاهش، به طور خالص مبلغ 229‌ریال اعلام کرد.
شرکت فولاد آلیاژی یزد در نامه ارسالی خود به سازمان بورس و اوراق بهادار، پیش‌بینی سود هر سهم خود را برای سال‌مالی منتهی به پایان اسفندماه ۹۰ با سرمایه ۴۰‌میلیارد‌ریالی، به طور خالص مبلغ ۲۲۹‌ریال اعلام کرده است.
این در حالی است که شرکت در اطلاعیه قبلی این سود را مبلغ 300‌ریال پیش‌بینی کرده بود که دلایل تغییر مزبور را در افزایش قیمت فولاد (میلگرد مصرفی)، تغییر ترکیب تولید براساس نیاز مصرف‌کنندگان و بهینه‌سازی هزینه‌ها در نظر گرفته است.
از سوی دیگر شرکت پیش‌بینی سود هر سهم سال ۸۹ را با سه‌ریال افزایش، به رقم ۱۸۸‌ریال تعدیل کرده است که دلیل آن را افزایش فروش ناشی از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها که باعث نگرانی مصرف‌کنندگان از افزایش قیمت فولاد شده، عنوان کرده است.
همچنین میزان افزایش فروش باعث کاهش هزینه‌های متغیر شرکت‌شده و در نتیجه بهای تمام‌شده کالای فروش کاهش و در مقابل، سود عملیاتی شرکت افزایش یافته است.
از سوی دیگر، شرکت در اطلاعات ارسالی اخیر نسبت به منظور کردن ذخیره مالیات در عملکرد سال‌مالی ۸۹ و نیز پیش‌بینی سال‌مالی ۹۰ اقدام کرده است که دلیل آن را مصوبات هیات‌مدیره «فولای» درخصوص لزوم اعمال این هزینه در حساب‌های شرکت عنوان کرده است.
هیات‌مدیره شرکت در نظر دارد مبلغ 100‌ریال به ازای هر سهم را جهت تقسیم به مجمع عمومی عادی سالانه سال‌مالی 90 پیشنهاد کند.
شفاف‌سازی اطلاعات «کمرجان»
همچنین شرکت مرجان‌کار به منظور شفاف‌سازی اطلاعات، نامه‌ای به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال کرد.
بر این اساس، روند تولید و فروش محصولات شرکت بر اساس برنامه و بودجه اعلام شده، در حال اجرا بوده و تا روز گذشته تغییری نداشته است.
همچنین پروژه‌های در دست اجرای شرکت (تولید تیغه 10 و تیرچه و خرپای فلزی) به ترتیب به ظرفیت 19‌میلیون و 800‌هزار عدد و دو‌میلیون و 667‌هزار و 600 متر در سال، در مجموع منجر به فروشی معادل مبلغ 123‌میلیارد و 667‌میلیون‌ریال در یک سال کامل شده است که پروژه‌های یادشده از محل منابع داخلی شرکت در حال اجرا بوده و با توجه به روند اجرایی پروژه‌ها، برآورد می‌شود که در زمان پیش‌بینی شده (30 مهرماه 90) به بهره‌برداری برسد.
با توجه به توضیحات فوق، در حال حاضر برنامه‌ای برای افزایش سرمایه در ارتباط با طرح‌های مزبور در دستور کار قرار ندارد؛ اما در صورت اخذ موافقت سهامداران عمده در ارتباط با طرح سفال بام ساختمانی و پس از اخذ گزارش بازرس قانونی، مراتب جهت اخذ مجوز از آن سازمان محترم، اعلام و اقدام لازم صورت خواهد پذیرفت.
افزایش 90‌ریالی سود هر سهم «رپارس»
در همین حال شرکت تجارت الکترونیک پارسیان نیز سود هر سهم سال‌مالی ۸۹ را با تعدیل به بازار اعلام کرد.
براساس اطلاعیه سازمان بورس، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان پیش‌بینی سود هر سهم سال 89 را با 90‌ریال افزایش نسبت به اطلاعیه قبلی، به طور خالص مبلغ 646‌ریال اعلام شده است.
یادآور می‌شود این رقم با سرمایه ۵۰۶‌میلیارد‌ریالی شرکت در نظر گرفته شده است.
از سوی دیگر سود خالص سال‌مالی 89 «رپارس» نیز با 16‌درصد افزایش نسبت به سال مالی قبل به رقم 45‌میلیارد و 660‌میلیون‌ریال رسیده است که شرکت دلیل این تغییر را افزایش 19‌درصدی خالص سایر درآمدهای عملیاتی عنوان کرده است.
افزایش سرفصل یادشده نیز به دلیل افزایش سهم «رپارس» از سود عملکرد شرکت‌های سرمایه‌پذیر با توجه به مصوبه مجامع برگزارشده آنها برآورد شده است.
در جزئیات این افزایش می‌توان به افزایش سهم از سود عملکرد شرکت لیزینگ پارسیان به مبلغ 11‌میلیارد و 974‌میلیون‌ریال، افزایش سهم از سود عملکرد شرکت تجارت الکترونیک کیش به مبلغ 6‌میلیارد و 132‌میلیون‌ریال و افزایش سهم از سود عملکرد شرکت تامین اندیش به مبلغ 9‌میلیارد و 111‌میلیون‌ریال اشاره کرد.
همچنین شرکت تجارت الکترونیک پارسیان مبلغ ۷‌میلیارد و ۲۴۰‌میلیون‌ریال از سود عملکرد شرکت طرفی پارسیان و مبلغ ۵‌میلیارد و ۱۰۰‌میلیون‌ریال از سود عملکرد شرکت کاسپین درآمد کسب کرده است.
براساس این گزارش، درآمد ارائه خدمات «رپارس» نیز در سال 89، مبلغ سه‌میلیارد و 292میلیون‌ریال معادل 8/0‌درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است که شرکت دلیل تغییر مزبور را افزایش درآمدهای حاصل از عملیات شتاب به مبلغ سه‌میلیارد و 590‌میلیون‌ریال (معادل 6/5درصد) در نظر گرفته است.
عرضه بلوکی «پتروشیمی دهدشت»
همچنین امروز سازمان خصوصی‌سازی 87/19درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی دهدشت را به قیمت پایه هر سهم یک‌هزار و 668 ریال، در بازار سوم فرابورس عرضه می‌کند.
بر این اساس سازمان خصوصی‌سازی ۷۷‌میلیون و ۱۹۶‌هزار و ۳۰ سهم، معادل ۸۷/۱۹‌درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی دهدشت که تعداد ۳‌میلیون و ۸۵۹‌هزار و ۸۰۱ سهم آن ترجیحی است را به ارزش ۱۲۸‌میلیارد و ۷۶۲‌میلیون و ۹۷۸هزار و ۴۰ ریال، به صورت یکجا و نقد و اقساط در بازار سوم به فروش می‌رساند.
این شرکت با سرمایه 388میلیاردو 480‌میلیون و 155هزار ریال در زمینه احداث و راه‌اندازی و بهره‌برداری مجتمع‌های پتروشیمی و کارخانه‌های صنعتی به منظور تولید، بازاریابی و صدور محصولات پتروشیمی فعالیت دارد.
مجمع «همراه اول»
همچنین شرکت ارتباطات سیار اولین مجمع عمومی عادی سالانه خود را پس از ورود به بازار فرابورس برگزار می‌کند.
بر این اساس، همراه اول مجمع عمومی عادی سال‌مالی منتهی به پایان اسفندماه ۸۹ خود را به منظور تصویب صورت‌های مالی سال یادشده، در ساعت ۹:۳۰ روز سه‌شنبه ۶اردیبهشت‌ماه سال‌جاری برگزار می‌کند.
این جلسه در محل پژوهشکده نیرو تشکیل خواهد شد.