ایسنا - مدیر بورس منطقه‌ای زنجان، گفت: با توجه به اینکه تجهیزات فعلی مخابراتی در استان، هنوز از نظر فنی پاسخگوی نیازهای زیرساختی بورس نیست، امکان استقرار شرکت‌های کارگزاری در سطح شهر زنجان فراهم

نشده است. مهرداد محبی با بیان این مطلب، اظهار کرد: علاوه بر این، استیجاری بودن محل فعلی بورس منطقه‌ای زنجان و همچنین محدودیت فضا، باعث شده است که حضور فیزیکی سهامداران در تالار بورس و خدمت‌رسانی به آنان، با مشکلاتی مواجه باشد.

وی با بیان اینکه کمبود سیستم‌های الکترونیکی باعث بروز مشکلاتی در خصوص اطلاع‌رسانی به سهامداران شده است، خاطرنشان کرد: ناکافی بودن نیروی انسانی متخصص، موجب شده است که با مشکل کمبود کارگزاری مواجه شویم، به‌طوری‌که در حال حاضر فقط ۱۱ کارگزار با ۱۲ ایستگاه معاملاتی در زنجان فعال است.

محبی، مهم‌ترین وظیفه بورس را آشنا کردن سهامداران با بازار سرمایه و همچنین آشنایی شرکت‌ها با شیوه تامین منابع مالی از طریق بورس عنوان کرد و گفت: در سال جهاد اقتصادی تلاش می کنیم نسبت به ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه اقدام کرده و شیوه‌های تامین مالی جدید را در اختیار آنها قرار دهیم.

وی با بیان اینکه جذب سرمایه‌های مردمی به بورس و سوق‌ دادن آن به بخش تولید در بسته نظارتی سال‌جاری بانک مرکزی مورد تاکید قرار گرفته است، اظهار کرد: تلاش بر این است که از طریق برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزش و نیز اطلاع‌رسانی به مردم، آنان بیشتر به سرمایه‌گذاری در بورس تشویق شوند.

محبی، شرط سرمایه‌گذاری مطمئن در بازار سرمایه را توانایی نسبی در تحلیل صورت‌های مالی شرکت‌ها و آشنایی با فرآیندهای موجود در کل اقتصاد کشور دانست و افزود: کسانی که از این توانایی برخوردار نیستند، می‌توانند از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری، اقدام به ورود به بازار سرمایه کنند که در این صندوق‌ها، واحدهایی در اختیار سهامدار گذاشته شده است که می‌تواند بدون اطلاع از محتوای آن، اقدام به خرید و فروش این واحدها کند. این در حالی است که ۱۵ درصد از حجم معاملات انجام شده در بورس منطقه‌ای زنجان، طی سال گذشته به این صندوق‌ها اختصاص داشت که در همین راستا اکثر صندوق‌ها، بازده ۹۰ تا ۱۰۰ درصدی برای سهامداران داشتند.