گروه بورس- همایون دارابی: بازار داد و ستد سهام روز گذشته تحت‌تاثیر عرضه‌های سنگین معامله گران قرار گرفت و ۶۵/۱۴۵ واحد افت شاخص را تجربه کرد. در بازار دیروز معامله گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که اعلام قطع همکاری برخی از صرافان امارات متحده با شبکه پولی کشورمان و افزایش بهای ارزهای خارجی توجه معامله گران را به خود جلب کرده بود. اگر چه بخشی از رشد بهای ارز و طلا ناشی از رشد بازار‌های جهانی ارزیابی می‌شود اما تبعات مثبت و منفی رشد ارزش دلار سبب شد تا بازار دیروز شاهد برخی از تحولات به ویژه در گروه خودرویی باشد. در این میان انتشار برخی از خبرها در مورد انتظار برای اجرایی شدن طرح تحول در خلال دو تا سه هفته آینده و واریز اولین دور از پرداخت یارانه‌های نقدی نیز بر صنایع انرژی بر و همچنین خودروسازان -به دلیل شوک اولیه رشد بهای بنزین -به همراه برخی از خبرهای منتشره در مورد متوقف شدن شماره‌گذاری برخی از خودروهای تولیدی نیز دست به دست هم داد تا سهام گروه خودرویی با ریزش قیمتی مواجه شوند. هر چند این ریزش با تکذیب خبر توقف شماره‌گذاری خودروهای تولید داخل و همچنین اعلام برخی از توافقات در بازار سنتی تهران در مورد اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده، اندکی کمرنگ شد و انتظار کنترل آن

وجود دارد. در حال حاضر کارشناسان بازار با توجه به حجم قابل ملاحظه واردات و مصرف ارزی شرکت‌های خودرویی در انتظار روشن‌تر شدن تحولات بازار ارز به عنوان یک فاکتور مهم برای شرکت‌های خودرویی هستند. در همین حال در صورت مشخص شدن ابعاد مرحله اول اجرای طرح تحول نیز بازار می‌تواند براساس برآوردهای درست‌تر به این طرح واکنش نشان بدهد.

در همین حال با اتمام فصل تابستان مساله ارائه گزارش‌های شش ماهه و همچنین برگزاری مجامع برخی از شرکت‌های دارای سال مالی منتهی به پایان فصل‌های بهار و تابستان نیز بخش عمده‌ای از تحولات بازار را رقم می‌زند. در این بین انتشار شایعات در مورد این گزارش‌ها به سرعت روند قیمتی سهامی که شایعه در مورد آن منتشر شده است را متاثر می‌کند.

در بازار دیروز معامله گران در کنار صف‌های فروش گروه خودرویی در گروه تجهیزات نیز همچنان فشار فروش سنگین را در نمادهای شاخص این گروه شاهد بودند. انتشار برخی از خبرهای اولیه در مورد حفاری شمال حکایت از پایان همکاری گروه چینی بهره بردار از سکوی البرز و جایگزینی یک گروه ایرانی-اروپایی در این سکو دارد. در گروه بانکی دیروز اکثر نمادها با کاهش قیمت همراه شدند. در آستانه واریز بخش اول یارانه‌های نقدی، معامله گران در انتظار سهم بانک‌ها از این نقدینگی عمده هستند. در این میان البته گزارش‌های شش ماهه نیز از اهمیت برخوردار است. در بازار دیروز شایعاتی در مورد کاهش چشمگیر سود بانک صادرات به دلیل سهم مهم درآمدی شعب خارجی از کل درآمدهای این بانک در بازار به گوش می‌رسید.در نمادهای وابسته به گروه بانکی در فرابورس معامله گران دیروز شاهد تعادل اولیه نماد تجارت الکترونیک پارسیان پس از قریب به ۳۵ درصد رشد قیمتی پس از عرضه اولیه شرکت بودند.

در گروه فلزی مدیرعامل فولاد خوزستان از رشد ۱۴ درصدی تولید شمش در شش ماهه نخست امسال در این شرکت خبر داده است. در این گروه اعلام فروش دو شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری و فولاد ارفع از سوی سازمان خصوصی‌سازی نیز از اهمیت برخوردار است. به گفته عقدایی معاون سازمان خصوصی‌سازی دو شرکت پالایشگاه تبریز و هلدینگ پتروشیمی نیز در دو ماه آینده واگذار خواهند شد. فولاد آلیاژی غدیر نیز روز شنبه در فرابورس پذیرفته شد. با این شرایط سه شرکت عمران و توسعه شاهد، پتروشیمی امیرکبیر و فولاد آلیاژی در نوبت واگذاری قرار می‌گیرند. در گروه خودرویی خبرهای اولیه حکایت از تلاش گروه بهمن برای خارج کردن سه درصد سهام باقی مانده این گروه در شرکت سایپا از وثیقه دارد. بر اساس توافق اولیه گروه بهمن و سایپا ۵/۱۵ درصد مالکیت گروه بهمن در شرکت سایپا به مجموعه سایپا باید منتقل می‌شد که تاکنون ۵/۱۲ درصد آن انجام شده است. در این میان سرنوشت بلوک متعلق به سرمایه‌گذاری ملی نیز که پیش از این گفته می‌شد در قالب این توافق معامله خواهد شد، همچنان نامشخص است. انتظار می‌رود نمادهای وابسته به معاملات سایپا از جمله گروه بهمن، زامیاد و سرمایه‌گذاری‌های ملی و سایپا با انتشار اطلاعیه‌های شفاف‌سازی و روشن‌سازی تاثیرات و ابعاد این معاملات در انتهای هفته جاری بازگشایی شوند.