شرکت کالسیمین در آذر ماه سال 1343 در اداره ثبت شرکت‌های تهران به ثبت رسید؛ ولی در شهریور سال 70 مرکز اصلی شرکت به زنجان منتقل شد.

شرکت کالسیمین در آذر ماه سال ۷۶ در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. کالسیمین جزو واحدهای فرعی شرکت توسعه معادن روی ایران است. فعالیت اصلی شرکت اکتشاف، استخراج، بهره‌برداری از معادن و ایجاد کارخانه‌های تبدیلی مواد معدنی است. محصولات شرکت اصلی عبارتند از: کنسانتره روی خام و پخته، شمش روی، کنسانتره سرب. همچنین شرکت‌های تابعه کالسیمین عبارتند از مجتمع ذوب و احیا روی قشم و تولید روی بندرعباس که در سال‌های ۷۸ و ۷۷ به بهره‌برداری رسیده‌اند. تعداد کارکنان شرکت اصلی در سال ۸۸، ۱۰۱۲ نفر و تعداد کارکنان گروه (شرکت اصلی و دو شرکت تابعه) ۱۴۹۴ نفر بوده است. مهم‌ترین مشکلات و ریسک‌های شرکت عبارتند از: کاهش و نوسانات قیمت سرب و روی LME و کیفیت نامناسب و کم‌عیار بودن خاک تحویلی از معدن سرب و روی انگوران.
در حال حاضر حدود 80‌درصد از شمش روی تولیدی کشور و همچنین کنسانتره روی خام از سوی توسعه معادن روی تولید می‌شود که سهم شرکت کالسیمین از این تولیدات 60‌درصد است.
بهای جهانی فلزات روی (LME) از حدود ۱۲۰۰‌دلار برای هر تن در سال ۱۳۸۷ به حدود ۲۴۰۰‌دلار برای هر تن در پایان سال ۱۳۸۸ افزایش یافته است که ناشی از بهبود شرایط اقتصادی و خارج شدن از رکود جهانی است. میانگین قیمت فروش هر تن شمش در سال ۱۳۸۸ برای فروش‌های داخلی و صادراتی به ترتیب ۱۹ میلیون‌ریال و ۱۹۳۰‌دلار بوده است.
در جدول1 پیش‌بینی شرکت برای سال 89 و همچنین عملکرد واقعی سه ماهه ابتدایی 89 مشاهده می‌شود.
شرکت قصد ندارد همه تولیدات خود را به فروش برساند، بلکه قصد دارد در حدود ۶۰‌درصد وزنی تولید را به فروش برساند. البته این ۶۰درصد وزنی در حدود ۸۱‌درصد ارزش تولیدات را در بر می‌گیرد. در واقع اگر شرکت بخواهد تمام تولیدات خود را به فروش برساند (با فرض فروش در نرخ‌های پیش‌بینی شده) فروشی در حدود ۱۱۶۱‌میلیارد‌ریال فروش خواهد داشت. شرکت محاسبات خود را بر مبنای روی ۱۹۰۰‌دلاری و سرب ۱۸۰۰‌دلاری قرار داده است. همچنین نرخ تسعیر‌دلار را ۱۰۰۰‌تومان در نظر گرفته است. نکته قابل‌توجه اینکه نرخ LME روی اکنون، ۲۰۳۲‌دلار و نرخ جهانی سرب، ۲۰۶۵‌دلار است.
حال برای پیش‌بینی سود شرکت در سال 89 سه فرض در نظر گرفته می‌شود: قیمت سرب و روی 1500‌دلاری، 2000‌دلاری و 2500‌دلاری. همچنین با نرخ سرب و روی 2500‌دلاری فرض شده است شرکت تمام محصولات تولیدی خود را به فروش برساند. در این حالت هزینه کالای به‌فروش رسیده هم حدود 19‌درصد افزایش می‌یابد و به 770‌میلیارد‌ریال می‌رسد. همچنین با توجه به رسیدن نرخ‌دلار به 1072‌تومان و پیش‌بینی افزایش نرخ‌دلار تا آخر سال، پیش‌بینی میانگین نرخ 1050‌تومانی دور از انتظار نیست که با توجه به صادرات حدود 500‌میلیارد‌ریالی شرکت، می‌تواند موجب 25‌میلیارد‌ریال سود تسعیر ارز شود.توجه به این نکته ضروری است که در پیش‌بینی سود هر سهم شرکت بر حسب میانگین قیمت سرب و روی سالانه ذکر شده است که این رقم در 5 ماه ابتدایی سال برای سرب و روی در حدود 1700 تا 1800‌دلار بوده است. بنابر این برای رسیدن میانگین سالانه نرخ سرب و روی به 2500‌دلار، باید نرخ فروش در هفت ماه باقیمانده سال به حدود 3000‌دلار برسد.
همان‌طور که ملاحظه می‌شود شرکت در نرخ جهانی حدود ۱۴۰۰‌دلار در نقطه سر به سر قرار دارد و هر ۱۰۰‌دلار افزایش در نرخ جهانی سرب و روی حدود ۱۸‌تومان EPS شرکت را افزایش می‌دهد.
www.karamadgroup.com