واگذاری «سپردهگذاری» پس از تقسیم سود
گروه بورس- بر اساس ماده ۵۵ قانون بازار اوراق بهادار مصوب دوم آذر ماه ۸۴ هیچ سهامدار حقیقی یا حقوقی نمیتواند بیش از ۵درصد سهام شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه را به طور مستقیم یا غیرمستقیم در اختیار داشته باشد.
با وجود ماده یاد شده در حال حاضر سازمان بورس و اوراق بهادار پس از گذشت ۵/۴سال از تصویب قانون مزبور، مالکیت ۳/۲۷درصد و بانک ملی نیز مالکیت ۱۴درصد این شرکت را دارا است.
بر اساس اطلاعات موجود سود هر سهم شرکت سپردهگذاری مرکزی در سال ۸۷ حدود ۳۹۷ریال و در سال ۸۸ مبلغ ۱۲۵۹ریال بوده است، بنابراین شرکت یاد شده میتواند در مجمع امسال خود به هر سهم ۱۲۰۰ریال سود پرداخت کند. رشد سود این شرکت، طبق اطلاعات منتشر شده به دلیل افزایش کارمزد وثیقه کردن سهام از محل انجام معامله مخابرات عنوان شده است.
این کارمزد مبلغ ۹۴میلیارد و ۵۰۰میلیونریال (معادل ۹۴۵ریال به ازای هر سهم) بوده است.
نکته قابلتوجه این است که شرکتی که سود سالهای قبل آن حدود ۳۰ تا ۴۰تومان بوده در سال جاری که سود آن حدود ۳ برابر شده و از طرف شورای بورس، نیز الزام واگذاری سهام آن اعلام شده است، قرار است پس از برگزاری مجمع و دریافت سود توسط سازمان بورس، واگذار شود.
عرضه ۱۶درصد سهام پس از مجمع
این درحالی است که طبق اعلام شرکت، مجمع سالانه شرکت سپردهگذاری مرکزی ۳۱ فروردین ماه برگزار میشود تا زمینه عرضه ۱۶درصد از سهام این شرکت توسط سازمان بورس و اوراق بهادار فراهم شود. بر اساس این گزارش، مجمع سالانه شرکت سپردهگذاری مرکزی ساعت ۱۵ روز سهشنبه ۳۱ فروردین ماه در تالار خدمات امور سهامداری این شرکت واقع در ساختمان تقینیا به آدرس خیابان سعدی جنوبی تشکیل و طی آن صورتهای مالی سال ۸۸ این شرکت تصویب میشود.
با توجه به برنامه واگذاری سهام مازاد بر ۵درصد مالکیت سازمان بورس از سهام این شرکت، بعد از برگزاری مجمع فوق و تخصیص دو بلوک ۵درصدی از سهام به دو شرکت فرابورس و بورس کالا، باقی سهام که حدود ۱۵-۱۶درصد است در بازار فرابورس به ترتیب اولویت به بانکها، بیمهها و نهادهای مالی واگذار خواهد شد.
ارسال نظر