ایسنا- در حال حاضر ‌٥٧‌میلیون سهم از سهام بیمه آسیا معادل ‌٥/١٢‌درصد در دست یک سهامدار به نام شرکت یاس ارغوانی است و تنها ‌٣‌درصد از بیمه آسیا در دست مردم است؛ بنابراین اگر قرار بود این میزان از سهام بیمه آسیا توسط زیر مجموعه بانک ملت (شرکت یاس ارغوانی) خریداری شود، بهتر بود که سازمان خصوصی‌سازی به جای عرضه عمومی، سهم را به صورت بلوکی به این شرکت واگذار می‌کرد. هادی بیدختی، با بیان مطلب بالا افزایش قیمت سهام بیمه آسیا را مورد توجه قرار داد و گفت: در حال حاضر ‌٥/١٢‌درصد از سهامی که توسط سازمان خصوصی‌سازی به صورت خرد و عمومی عرضه شده بود، توسط شرکت مهندسی یاس ارغوانی که وابسته به بانک ملت است، خریداری شده و این شرکت ‌٥/١٢‌درصد از سهام بیمه آسیا را از بازار جمع کرده است.

این کارگزار بورس با اشاره به اینکه ‌١٠‌درصد از سهام بیمه آسیا در روز اول و ‌٥‌درصد دیگر در روزهای بعد عرضه شد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ‌٥٧‌میلیون سهم این شرکت معادل ‌٥/١٢‌درصد در دست یک سهامدار به نام شرکت یاس ارغوانی است و تنها ‌٣‌درصد از بیمه آسیا در دست مردم است؛ بنابراین در این سهم انحصار ایجاد شده و سهامدار عمده، تعیین‌کننده قیمت سهم است و آن را بر اساس نظر خود افزایش یا کاهش می‌دهد. وی خاطرنشان کرد: با این اقدام میزان معامله عمده و معامله جزء مشخص نیست و سهامدار عمده با این هدف از ‌٢٠‌درصد سهام شناور آزاد در بورس فاصله می‌گیرد که این امر به منافع سهامداران ضربه وارد می‌کند.

مشاور سابق سازمان بورس با بیان اینکه‌ساز و کار نظارتی در بازار باید کنترل شود، ادامه داد: اگر قرار بود ‌١٥‌درصد از سهام بیمه آسیا توسط زیر مجموعه بانک ملت (شرکت یاس ارغوانی) خریداری شود، بهتر بود که سازمان خصوصی‌سازی به جای عرضه عمومی، سهم را به صورت بلوکی به این شرکت واگذار می‌کرد.

وی اضافه کرد: بانک ملت و بیمه آسیا هر دو زیر مجموعه وزارت اقتصاد و دارایی بوده و مدیران آنها توسط دولت انتخاب می‌شود، بنابراین با خریداری بیمه آسیا توسط بانک ملت، روند خصوصی‌سازی دچار ابهام می‌شود.

بیدختی تبعات این خرید را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: این کار ممکن است سیگنال غلط به بازار بدهد زیرا سهم در روز اول به قیمت ‌١٤٨‌تومان کشف شد و اکنون به قیمت ‌٢٢٠‌تومان خرید و فروش می‌شود یعنی قیمت این سهم ‌٥٠‌درصد افزایش یافته است که با این افزایش قیمت، افراد تصور می‌کنند که دولت و سازمان خصوصی‌سازی سهم را ارزان فروخته و اکنون افزایش یافته است. به گفته‌ این کارگزار بورس، چون بازار سرمایه ایران کم عمق است با ورود یک سهامدار بالقوه، عرضه و تقاضای سنگین روی سهم ایجاد می‌شود. وی با اشاره به اینکه مسیری که در حالی طی شدن است با عرضه اولیه و عمومی تناقض دارد؛ در مورد افزایش قیمت سهام بیمه آسیا عنوان کرد: زمانی که سازمان خصوصی‌سازی اعلام می‌کند که قیمت ‌١٤٨‌تومان همان قیمت مورد نظر سازمان بوده است، پس یا عدد کارشناسی شده‌ سازمان غلط است یا قیمتی که اکنون در حال رشد است.