ایلنا- شاهین‌شایان‌آرانی با انتقاد از حاکمیت مدیریت دولتی بعد از واگذاری‌ها تاکید کرد: شبهه جدی بر واگذاری‌های اصل۴۴ عدم کاهش مدیریت دولتی بعد از واگذاری‌ها است که این مساله باید از طریق‌ سازمان خصوصی‌سازی و دولت پیگیری شود. شایان آرانی با اشاره به اینکه ایراد اصلی واگذاری‌ها را نباید تنها به انتقال مالکیت به شبه دولتی‌ها و نهادهای وابسته به دولت وارد کرد، گفت: زمانی که تفکرمان را در مورد واگذاری‌ها و کاهش مدیریت دولتی براساس سیاست اصل۴۴ درست کنیم در آن زمان بخش خصوصی نباید از ورود نهادهای دولتی و وابسته به دولت واهمه داشته باشد و آنگاه، تنها این مساله نکته منفی واگذاری‌ها نخواهد بود. وی ادامه داد: نکته مهم در واگذاری‌ها این است که سهامدار جدید و اعضای هیات‌مدیره، ‌در شرکت واگذار شده برنامه‌ای براساس سیستم مدیریتی خصوصی و طبق استاندارد بین‌المللی اجرا کنند، چرا که رسیدن به بهره‌وری تنها از طریق مدیریت غیردولتی و نظام‌های انگیزشی غیردولتی می‌تواند محقق شود.

این کارشناسان اقتصادی در ادامه افزود: نمونه بارز مدیریت خصوصی در نهادهای اقتصادی کشور را می‌توان در مدیریت اکثر شرکت‌ها و بیمه‌های دولتی در دوران قبل از انقلاب دانست، به طور مثال سهام بانک ملی در آن دوران در اختیار کامل دولت بود. اما از آنجا که این بانک با مدیریت و تفکر غیردولتی اداره می‌شد، رقیب قابل توجه بانک‌های بین‌المللی در ایران به شمار می‌رفت. شایان آرانی با تاکید بر ضرورت کاهش مدیریت‌های دولتی در اجرای اصل۴۴ گفت: روح اصل۴۴ بر کاهش مدیریت دولتی تاکید دارد، بنابراین اعمال نفوذ دولت در مدیریت بنگاه‌های اقتصادی باید از بین رود.

وی افزود: بحث بهره‌وری بالا، سوددهی بیشتر و حس رقابت بالا در ذهن مدیران دولتی طراحی نشده است. این مدیران با نگاه بودجه‌ای پیش می‌روند و خود را وابسته به دولت می‌دانند و از منافع دولت استفاده می‌کنند.

این کارشناس اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد: براساس اصل۴۴ مدیریت دولت در اجرای فعالیت‌های اقتصادی باید کاهش یابد و در مقابل نقش قانون‌گذاری و نظارتی دولت در مقابل این کاهش باید غلیظ‌تر شود.