خبر مهم علیاف به آلمان/ به توافق نهایی با ارمنستان نزدیک هستیم
«الهام علیاف» رئیسجمهور جمهوری آذربایجان طی تماس تلفنی با «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان گفت: «آذربایجان کشوری است که ابتکار متن و اصول اساسی پیمان صلح میان آذربایجان و ارمنستان را ارائه داد. ما به توافق نهایی با ارمنستان نزدیک هستیم و مذاکرات پس از کنفرانس اقلیمی سازمان ملل ادامه خواهد داشت.»
بیستونهمین کنفرانس کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی «کاپ ۲۹» به میزبانی جمهوری آذربایجان از تاریخ ۱۱ الی ۲۲ نوامبر (۲۱ آبان الی ۲ آذر) در شهر باکو برگزار میشود.
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان در یادداشتی به سفر قریب الوقوع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران به آذربایجان پرداخته و نوشته است:
صدراعظم آلمان طی این تماس تلفنی گفت: «به دلیل وضعیت سیاسی آلمان، من قادر به شرکت در اجلاس کاپ ۲۹ نیستم اما آلمان به نوبه خود حمایتهای لازم را جهت دسترسی به اهداف مالی این اجلاس انجام خواهد داد.»
شولتس با اشاره به توافق نهایی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان افزود: «آلمان از برقراری صلح و روابط دوستانه میان آذربایجان و ارمنستان حمایت میکند و از طرفین میخواهیم تا اقدامات قاطعی در این خصوص اتخاذ کنند.»
ایروان و باکو در یک سال گذشته و بعد از عملیات نظامی سپتامبر ۲۰۲۳ جمهوری آذربایجان برای کنترل قرهباغ، در مذاکرات صلح شکننده به سر میبرند. ایروان بارها بر آمادگی خود برای امضای مفادی که توافق بر سر آنها صورت گرفته، تاکید کرده است.
انتخاب مجدد رویای گرجستان درها را برای جابهجایی احتمالی سازمانهای غیردولتی مستقر در گرجستان باز کرده تا از اثرات مضر اجرای قانون در مورد عوامل خارجی جلوگیری شود و در نتیجه ایروان را به مرکز جدید مدنی طرفدار غرب تبدیل کند.
وزیر خارجه ارمنستان هم بهتازگی محتاطانه ابراز خوشبینی کرد که بهزودی موفق خواهند شد به توافقی حول چند عبارت مورد اختلاف با جمهوری آذربایجان دست یافته و پس از آن معاهده صلح برای امضا آماده شود.
«آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان در جمع نمایندگان کشورش گفت: «آخرین پیشنهاد ارمنستان امضای سریع توافقنامه صلح شامل موادی بود که تاکنون روی آن توافق شده است. ما پیشنهاد دادهایم که همه پیشنهادهای طرفهای ارمنی و آذربایجانی را که در مورد آنها توافق دوجانبه وجود ندارد، خارج کنیم و آنچه را که تاکنون بر سر آن توافق شده امضا کنیم.»
او افزود: «با توجه به واکنشهای مردمی و همچنین طی تماسها، این پیشنهاد با اشتیاق چندانی پذیرفته نشد. حالا فهمیدیم که یک یا دو جمله وجود دارد که حول آن کار را ادامه خواهیم داد. این روند عادی مذاکرات است. من باید محتاطانه ابراز خوشبینی کنم که بهزودی موفق خواهیم شد به توافقی حول همین چند عبارت دست یابیم و پس از آن معاهده برای امضا آماده خواهد شد.»
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.