از سوی معاون سازمان خصوصیسازی
موانع پذیرش «آسیا» و «دانا» در بورس تشریح شد
ایسنا- مشکل واگذاری بیمه آسیا و دانا که مربوط به ذخایر تسعیر ارز و مالیات دو شرکت است از سوی معاون بانکی و بیمهای وزارت اقتصاد در حال پیگیری است. دکتر اسماعیل غلامی، معاون سازمان خصوصیسازی، در خصوص تکلیف واگذاری شرکتهای بیمه آسیا و دانا گفت: در حال حاضر وضعیت ذخایر دو شرکت بیمه و نیز مالیات بیمه دانا و ذخیره تسعیر ارز بیمه آسیا باید برطرف شود که برای این منظور به معاونت بانک و بیمه وزیر اقتصاد دستور داده شده است که موضوع واگذاری این دو شرکت پیگیری شود و اگر مشکل آنها حل شود سهام آنها قابل عرضه است در غیر این صورت باید منتظر نظر بورس بود.
وی با بیان اینکه تاکنون مشکل این دو شرکت برطرف نشده است و از این مرحله به بعد واگذاری بیمه آسیا و دانا در دست سازمان خصوصیسازی نیست، افزود: طبق آییننامه ۵۸ شورای عالی بورس و استاندارد ۲۸ به شرکتهای بیمه گفته شده است که این استاندارد و آییننامه را اجرا کنید و وقتی این آییننامه و استاندارد را بخواهیم اجرا کنیم برخی ذخایر باز میگردد. حال این سوال مطرح میشود که آیا برگشت این ذخایر که به سنوات گذشته هم مربوط است به عنوان تعدیل سنواتی است و باید مالیات آن پرداخت شود یا چون یک آییننامه و استانداردی تغییر میکند آن تعدیلات مشمول مالیات نخواهد شد؟ وی معتقد است: این موضوع مانند تجدید ارزیابی داراییها است که در ماده ۶۲ قانون برنامه سوم توسعه بود و در آن ذکر شده بود که چون مبلغ هنگفتی به عنوان دارایی و مابهالتفاوت در حساب حقوق صاحبان سهام میآید بنابراین برای یکبار مشمول مالیات نخواهد شد و در ماده ۶۲ برنامه سوم و دو سال اول برنامه چهارم به این موضوع اشاره شد. به اعتقاد غلامی با توجه به این موضوع، مالیات ۵/۱۱میلیاردتومانی که در رابطه با ذخایر بیمه دانا برگردانده شده است با توجه به سرمایه ۵/۱۰میلیاردتومانی برای شرکت غیر منطقی است. وی ادامه داد: بیمه معتقد است که بازگشت ذخایر از مالیات معاف است که باید این موضوع بین سازمان حسابرسی، بورس و وزارت دارایی و سازمان مالیاتی برطرف شده و مشخص شود که آیا بیمه دانا از مالیات معاف است یا خیر؟
معاون سازمان خصوصیسازی گفت: در این راستا مقرر شده است که معاون بانک و بیمه وزیر جمعبندی کرده و مشکل را برطرف کند.
غلامی گفت: اگر این موضوع برطرف شود بیمه آسیا و دانا در بورس پذیرش میشوند و اگر برطرف نشد به نظر هیات پذیرش شرکت بورس بستگی دارد که در این خصوص تصمیمگیری کنند. وی در خصوص بیمه آسیا گفت: ذخایر تسعیر ارز بیمه آسیا نیز منجر شد که پذیرش آن به تاخیر بیافتد و مقرر شد که تعیین شود آیا ذخایر به سود انباشته تبدیل شود یا همانطور باقی بماند زیرا این ذخایر در شرکتهای دولتی باقی میمانند ولی چون این شرکت مشمول واگذاری و قانون تجارت است باید با دید قانون تجارت به آن نگاه شود که در آن گفته است ذخایر میتواند به عنوان سود تلقی شود زیرا در شرکتهای دولتی باید در حقوق صاحبان سهام به عنوان ذخیره تسهیل ارز نگهداری شود. معاون سازمان خصوصیسازی تصریح کرد: در صورتی که مشکل مذکور برطرف شود سهام این دو شرکت هفته آینده قابل عرضه است ولی این امر بستگی به این دارد که بندهای حسابرسی چگونه برطرف شود.
ارسال نظر