عضو شورای عالی بورس:
هدفمند کردن یارانهها، جایگاه بورس را ارتقا میدهد
ایسنا- عضو شورای عالی بورس گفت: آثار بلندمدت اجرای هدفمند کردن یارانهها مشکلات کوتاهمدت آن را از یاد میبرد.
دکتر محمدرضا پورابراهیمی در خصوص طرح تحول اقتصادی یادآور شد: ذات طرح این است که قیمتها یارانهای و دستوری نباشد زیرا اقتصادی پویا است که در آن قیمتها آزاد باشد. ولی با این وجود تکالیف دولت در خصوص صنایع خاص، موضوعی متفاوت از اجرای طرح تحول اقتصادی است و اگر دولت تکالیفی در خصوص این گونه صنایع دارد باید آنرا انجام دهد. به اعتقاد این عضو شورای بورس، هدفمند کردن یارانهها ممکن است در کوتاه مدت اشکالاتی را در فضای کسبوکار ایجاد کند ولی این امر طبیعی است و باید به فال نیک گرفته شود.
پور ابراهیمی خاطرنشان کرد: تصور من این است که مشکلات کوتاه مدت در این راستا با تفاهم دولت، مجلس، بنگاههای اقتصادی و متولیان بازار سرمایه برطرف میشود زیرا آثار بلند مدت طرح تحول اقتصادی آنچنان برای اقتصاد کشور ارزشمند است که مشکلات کوتاهمدت را فراموش خواهیم کرد.
اجرا نشدن بهتر از اجرای ناقص است
پورابراهیمی گفت: باید به مردم و بنگاهها آمادگی لازم داده شود که در اجرای طرح همراه باشند و فضا با تحمل نکردن درد به هم نریزد زیرا اگر طرح تحول اقتصادی ناقص اجرا شود مضراتی دارد که اجرا نشدن آن بهتر از اجرای ناقص است بنابراین باید با تمهیدات لازم به سمت اجرای کامل آن حرکت کنیم تا در آینده با شکوفایی اقتصاد مواجه شویم. وی با بیان اینکه موضوع طرح تحول اقتصادی مورد قبول بیشتر عقلای علم اقتصاد در کشور است، تصریح کرد: اجرای این طرح مهمتر از خود آن است زیرا اگر اجرای طرح به خوبی صورت نگیرد متاسفانه با مشکل مواجه میشود به همین منظور در اجرای طرح تحول اقتصادی دقت و ظرافت لازم است.
عضو شورای بورس اجرای طرح تحول اقتصادی را شاه کلید کاهش تصدیگری دولت و قیمتهای رقابتی دانست و تاکید کرد: تا زمانی که قیمتها شفاف نشود نمیتوان در اقتصاد تصمیم گرفت زیرا بخش زیادی از قیمت کالاها به واسطه اقتصاد دولتی، غیرواقعی است بنابراین در صورت نبود یک بازار رقابتی و قیمتهای شفاف، نمیتوان زمینههای تخصیص بهینه منابع را تعریف کرد.
پورابراهیمی با تاکید بر اینکه باید تخصیص بهینه منابع در اقتصاد اتفاق بیفتد، افزود: این امر زمانی رخ میدهد که اصلیترین و مهمترین ویژگی یک نظام اقتصادی که وجود یک بازار رقابتی از نظر عرضه و تقاضا در بخش کالا و خدمات است، وجود داشته باشد که این امر تجربه بسیاری ازکشورها است.
بورس، مظهر تخصیص بهینه منابع
وی تخصیص بهینه منابع را اختصاص بیشترین منابع به سوی سودآورترین فعالیتها عنوان و افزود: اگر قیمتها دستکاری شود این تخصیص بهینه اتفاق نمیافتد و بورس در تمام کشورها مظهر تخصیص بهینه منابع است.
این عضو شورای بورس در ادامه تصریح کرد: بازار سرمایهای که در آن قیمتهایی وجود داشته باشد که مبنای آن تصمیمات خارج از عرضه و تقاضای واقعی باشد، مسلما در اقتصاد کشور نمیتواند کارآیی را به دنبال داشته باشد.
ارتقای بازار سرمایه با اجرای سالم طرح تحول
پورابراهیمی در ادامه این گفتوگو در خصوص آثار اجرای طرح تحول اقتصادی بر بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه ایران با اجرای دقیق، صحیح و سالم طرح تحول اقتصادی دهها پله ارتقا پیدا میکند زیرا این طرح با روح بازار سرمایه کاملا هماهنگ است.
ارسال نظر