سنا- مهم‌ترین گزیده اخبار بازارهای مالی جهان (بازار سهام، کالا، انرژی و در حال توسعه) در طول یک هفته گذشته انتشار یافت.

به گزارش امور بین‌الملل پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، مهم‌ترین اخبار این بازارها به شرح زیر است: بازار سهام

آمریکا: سهام بورس‌های آمریکا بیشترین کاهش را در پنج هفته گذشته تجربه کردند. شرکت جنرال الکتریک به دلیل بروز بحران در بازار اعتباری و کاهش بیش از انتظار درآمدها، بیشترین کاهش را شاهد بود، درحالی که کاهش رشد اقتصادی و افزایش نرخ انرژی نیز در این کاهش تاثیر داشتند.

آسیا: پس از اعلام وزرای دارایی کشورهای گروه ۷ (G-۷) مبنی بر چشم‌انداز تاریک اقتصاد جهانی و نیز تداوم زیان‌های بازارهای مالی، سهام آسیایی بیشترین کاهش را در ماه گذشته تجربه کردند. کاهش سهام بخش بانکی و سازندگان لوازم الکترونیکی بیشترین سقوط را شاهد بودند.

به همین نحو سهام ژاپن با اعلام کاهش بیش از انتظار درآمد جنرال الکتریک و نیز شرکت سازنده لوازم الکترونیکی به نام هلدینگ «نومورا» بیشترین کاهش را در ماه گذشته تجربه کرد. خبر خوب در رابطه با سهام ژاپنی این است که شرکت‌ها بیش از گذشته بازخرید سهام خود را انجام می‌دهند اما خبر بد این است که تمامی افراد در خارج از ژاپن همان اوراق بهادار را به فروش می‌گذارند، بنابراین از این رو تاثیر این اقدام را بی‌اثر می‌سازند.

پس از اعلام رییس کل بانک مرکزی چین مبنی بر آمادگی افزایش نرخ‌های سپرده و وام‌دهی در این کشور، سهام چین بیشترین کاهش را در دوهفته گذشته تجربه کرد.

بازار کالا

طلا در آسیا برای سومین روز پیاپی کاهش یافت، زیرا سرمایه‌گذاران از طریق فروش فلزات قیمتی در پی کسب وجوه نقد بودند. اما علت کاهش مس در بورس فلزات لندن، کاهش تقاضای فلزات قیمتی به عنوان ابزار پوششی در برابر «دلار تضعیف شده» و «نرخ تورم» بود.

همزمان با کاهش ارزش دلار، نرخ کاکائو در نیویورک ۸/۲‌درصد افزایش یافت که بیشترین رشد هفتگی را در پنج سال گذشته به دست آورد. اما افزایش نرخ سویا در شیکاگو به علت شایعه افزایش تقاضا از سوی چین که بزرگترین واردکننده این محصول است، بوده است. قیمت ذرت برای اولین بار در سه روز گذشته افزایش، اما نرخ گندم کاهش یافت.

بازار انرژی

پس از تقویت نرخ دلار، قیمت نفت در نیویورک به بشکه‌ای کمتر از ۱۱۰ دلار رسید.

بازارهای در حال توسعه

آقای هنری پاولسون، رییس خزانه‌داری آمریکا به کشورهای در حال توسعه که با افزایش هزینه‌های کالا دست به گریبانند پیشنهاد کرد که از حربه کنترل قیمت‌ها استفاده نکنند؛ چرا که این امر به رشد بلندمدت اقتصادی آسیب می‌رساند. آقای دومینیک اشتراوس کان مدیرعامل «صندوق بین‌المللی پول (IMF)» اعلام کرد که افزایش بیشتر نرخ مواد غذایی بر کشورهای فقیر «بسیار اسف بار» بوده و صدها‌هزار نفر از آنان را به قحطی می‌کشاند. در همین حال آقای «گوئیدو مانته‌گا» وزیر دارایی برزیل از صندوق بین‌المللی پول درخواست کرد که برای بهبود اقتصادی کشورهای درحال توسعه‌ای که طی دوران بحران دچار آسیب شده‌اند، شرایط آسان‌تری را برای اعطای اعتبار فراهم کند.

بانک جهانی در تلاش است که «صندوق‌های دارایی دولتی» را به سرمایه‌گذاری در کشورهای فقیر آفریقایی ترغیب کند.

یکی از مسوولان عالی‌رتبه وزارت دارایی فیلیپین گفت که این کشور احتمالا برنامه فروش املاک دولتی از جمله فروش سهام شرکت تولید کننده مواد خوراکی و آشامیدنی به نام «سن میگوئل» را به دلیل کاهش رشد اقتصادی دنیا و بروز مشکلات اعتباری که انگیزه سرمایه‌گذاری را کاهش داده، به تعویق می‌اندازد.