ایسنا- معاون سازمان خصوصی‌سازی از ورود سه شرکت پتروشیمی شمال، بیستون و تندگویان در سال‌جاری به بورس خبر داد. اسماعیل غلامی، معاون سازمان خصوصی‌سازی به شرکت‌های قابل واگذاری در سال ۸۷ اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعیین اولویت ۱۴۰ شرکت قابل واگذاری در سال ۸۷ در حال تهیه است که فهرست آنها هفته آینده نهایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۸۰ شرکت از برنامه چهارم توسعه باقی مانده و در حال حاضر نیز ۵۳۰ شرکت جدید به آن افزوده شده است، تصریح کرد: به طور مسلم اولویت سازمان خصوصی‌سازی در واگذاری ۱۸۰ شرکت باقی مانده است و از این تعداد حدود ۴۰ شرکت دارای‌درصدهای بسیار کم و فاقد صورت‌های مالی هستند که امکان واگذاری آنها در سال جدید باید مورد بررسی قرار گیرد.

غلامی اظهار کرد: از ۱۴۰ شرکت دولتی باقی مانده حدود ۵۰ شرکت شامل حفاری شمال، پتروشیمی بیستون و پتروشیمی تندگویان

از طریق بورس واگذار می‌شوند که اقدامات لازم جهت بورسی شدن آنها در سال گذشته انجام شده و حتما در سال جاری واگذار می‌شوند.

معاون سازمان خصوصی‌سازی خاطرنشان کرد: از ۱۴۰ شرکت دارای اولویت واگذاری در سال ۸۷، ۲۰شرکت مربوط به سازمان گسترش و آماده واگذاری هستند که در اولین جلسه هیات عالی واگذاری قیمت آ‌نها تعیین می‌شود.

وی با اشاره به واگذاری ۵۳۰ شرکت دولتی مصوبه هیات دولت ادامه داد: این شرکت‌ها در حال ارائه اطلاعات بوده و نحوه و زمان واگذاری آنها با برگزاری جلسه‌ای توسط شرکت‌های مادر تخصصی مشخص می‌شود.

معاون سازمان خصوصی‌سازی تاکید کرد: واگذاری بانک‌ها، بیمه‌ها، مخابرات،‌ پالایشگاه اصفهان و کشتیرانی در سال جاری حتمی و قطعی است زیرا در سال ۸۶ مقاومت‌هایی در زمینه واگذاری بانک‌ها وجود داشت که در سال ۸۷ باید راه‌حل‌هایی برای واگذاری بانک‌ها ارائه شده و تکلیف آنها مشخص شود.

وی درباره زمان عرضه مابقی شرکت‌های فولادی گفت: در سال ۸۷، ۲۰‌درصد سهام مس در بورس مالزی، ۲۰‌درصد فولاد مبارکه، ۳۵‌درصد فولاد خوزستان و سهام بلوکی فولاد خراسان در بورس عرضه می‌شود زیرا برای شرکت‌هایی که وارد بورس شدند مشکلی وجود نداشته و در صورت وجود مشتری عرضه می‌شوند.

وی درباره حضور سرمایه‌گذاری خارجی در سال جدید گفت: حضور سرمایه‌گذار خارجی به سیاست‌های خارجی بستگی دارد اگر چه به عقیده من سرمایه‌گذار خارجی به دنبال سود بوده و به مسایل سیاسی توجه نمی‌کند.

به گفته غلامی در سال جدید سرمایه‌گذار خارجی می‌تواند حضور داشته باشد ولی این امر به‌درصد بلوک سهام قابل واگذاری بستگی دارد زیرا سرمایه‌گذاران خارجی به در اختیار گرفتن مدیریت شرکت تمایل دارند.

وی از ابراز تمایل سرمایه‌گذاران خارجی برای خرید سهام شرکت مخابرات خبر داد.