سنگ‌شکن سونگون در چادرملو

گروه بورس- علیرضا باغانی: همزمان با انتشار اخبار رسمی و غیررسمی مربوط به مشکل ایجاد شده برای سنگ‌شکن چادرملو، منابع خبری جزئیاتی را در رابطه با این اتفاق مطرح می‌کنند. به گفته این منابع خبری، «محور» مربوط به «شافت» سنگ‌شکن کارخانه گندله‌سازی چادرملو از سوی معدن سونگون مس تامین شده و در حال حاضر در مسیر حمل قرار دارد.

این منابع در شرایطی از احتمال حل این مشکل تا پایان هفته خبر می‌دهند که پیش از این از چادرملو خبر رسیده بود که مشکل مزبور حل شده است.

براساس خبرهای رسیده، «محور شافتی» که چادرملو از سونگون قرض گرفته با طی فاصله‌ای در حدود ۲۵۰۰کیلومتر تا ۳روز دیگر به معدن می‌رسد، حال آنکه نصب این تجهیزات دست‌کم یک روز و نیم به طول می‌انجامد. چادرملو که از داشتن «شافت سنگ‌شکن یدک‌» بی‌بهره بوده، برای حل مشکل یاد شده از شرکت «متسو» که تولیدکننده این نوع سنگ‌شکن‌ها است، تقاضای کمک کرده و شرکت مزبور نیز با اعلام اینکه ساخت یک «شافت» جدید بیش از ۲ماه طول می‌کشد، به مسوولان چادرملو گفته که تا زمان آماده شدن «شافت» جدید از سونگون کمک بگیرند.

افزون بر این وزن این «شافت سنگ‌شکن» ۲۰تن برآورد شده و نصب آن در شرایط کنونی معدن چادرملو سخت و دشوار است.

در این حال یک منبع آگاه در چادرملو از نصب «شافت» جدید سنگ‌شکن در معدن «کچاد» خبر می‌دهد.

به گفته وی، در شرایطی که سنگ‌شکن معدن از کار افتاده بود، چادرملو از دپوی خود استفاده می‌کرده، هر چند «شافت» آسیب‌دیده قابل تعمیر است و برای ساخت نوع جدید آن هم سفارش لازم داده شده است.

به گفته این منبع، شکستگی «شافت سنگ‌شکن» امری عادی بوده و نباید از این اتفاق نگران بود؛ زیرا به اندازه کافی ذخیره خاک و سنگ برای تولید کنسانتره سنگ‌آهن در معدن چادرملو وجود دارد.

اما در ظاهر این پایان مشکل نیست و سقف کوره گندله‌سازی شرکت هم دچار مشکلاتی شده که البته این مشکل پس از گذشت چند روز حل شده است.

در شرایطی که موضوع سنگ‌شکن گندله‌سازی چادرملو مورد توجه معامله‌گران قرار گرفته، در گوشه‌ای دیگر از بالا گرفتن بحث‌ها در رابطه با خرید گندله از این شرکت صحبت می‌شود.

گفته می‌شود، چادرملو در محفلی اعلام کرده که تولید گندله را به یک‌میلیون تن می‌رساند و بر سر قیمت فروش این محصول با فولاد مبارکه هیچ مشکلی ندارد. این در حالی است که از فولاد مبارکه خبر می‌رسد که قیمت موردنظر «فولاد» برای خرید گندله از چادرملو به ازای هر تن ۱۰۰هزار تومان است، آن هم در شرایطی که چادرملو بر روی قیمت ۱۳۰هزار تومانی تاکید دارد.

با این حال چادرملو به ایجاد تفاهم بر سر فروش گندله به فولاد مبارکه تاکیددارد، اما ذوب‌آهن هم در شرایط موجود همان قیمت ۱۰۰تومان را پیشنهاد داده است.

با این وصف، اگر چادرملو با دو شرکت مزبور برای فروش گندله به توافق نرسد، ناچار به انجام صادرات است که به طبع این کار هزینه‌های فراوانی را از جمله هزینه حمل برای «کچاد» در بر خواهد داشت.

فولاد مبارکه تا پایان سال خرید گندله از چادرملو را پیش‌بینی نکرده و خرید سال آینده «فولاد» از «کچاد» نیز منوط به تغییر قیمت نهایی محصول ذکر شده است، در شرایطی که چادرملو کاهش قیمت فروش گندله را ارزان‌فروشی می‌داند، اما دو طرف به ایجاد تفاهم برای حل این مساله اعتقاد دارند.شرکت چادرملو و گل‌گهر نیز که طی یک ماه گذشته تحت تاثیر متغیرهای گوناگون رفتارهای متفاوتی را از بازار سرمایه تجربه کردند، همواره در انتظار اعلام نظر نهایی درباره میزان افزایش حقوق دولتی معادن هستند. بر این اساس گفته می‌شود، هنوز تصمیم دولت در رابطه با میزان افزایش حقوق دولتی معادن قطعی نشده و این شرکت همچنان به ازای هر تن، ۳۰۰تومان به عنوان حقوق دولتی می‌پردازند و این افزایش نرخ هم در کمتر از رقم یک‌هزار تومان انجام می‌شود.