«مپنا» به آغوش دولت بازگشت

گروه بورس- علیرضا باغانی: سرانجام پس از آنکه سهام مپنا ماه‌ها در بورس تهران با صف‌های فروش سنگین و گره معاملاتی مواجه بود، سهامدار اصلی این نماد معاملاتی از طریق سه کارگزاری نسبت خرید گسترده سهام شرکت متبوع خود اقدام کرد. صبح دیروز شرکت آب و نیروی صبا از طریق سه کارگزاری مفید، عمران فارس و حافظ نسبت به صدور سفارش خرید ۲۱۶میلیون سهمی مپنا با نوسان ۲درصد منفی یعنی قیمت ۱۳۵تومان اقدام کرد، که در پی این تقاضای خرید موجی از عرضه توسط معامله‌گران به ویژه حقیقی‌ها ایجاد شد تا جایی که ۲۹۲میلیون سهم مپنا معامله شد.

ارزش این معاملات رقمی در حدود ۴۰میلیارد تومان بود، در شرایطی که طی عرضه اولیه «رمپنا» ۴۰۰میلیون سهم این شرکت عرضه شد و در پی این معامله ۲۹۲میلیون سهمی می‌توان گفت که سهام مپنا به آغوش دولت بازگشت! و فقط ۱۰۰میلیون سهم این شرکت در اختیار معامله‌گران بورس تهران باقی مانده است. مپنا پس از پایان معاملات همچنان صف فروشی معادل ۸ میلیون سهم دارد، در صورتی که صف فروش در بازار امروز نداشته باشد یا عملیات بازارگردانی نیز برای آن انجام شود، قیمت معامله آن از ۱۳۵تومان کمتر نمی‌شود. روز گذشته شایع شده بود که مپنا از امروز بازارگردان خواهد داشت. بخش قابل توجهی از شایعات بازار دیروز به تغییرات مدیریتی در زیر مجموعه سیمانی شستا یعنی سیمان فارس و خوزستان اختصاص داشت، تغییراتی که پس از تغییر مدیرعامل «سفارس» در شرکت‌های زیرمجموعه رخ داده است.

تغییر مدیرعامل «سدور»

گفته‌های بازار: در پی تغییرات مدیریتی در سیمان فارس و خوزستان گفته می‌شود که اسفندیار سالاروند، مدیرعامل سیمان دورود، اخیرا سمت مدیریت عاملی سیمان خزر را تحویل گرفته و مشغول راه‌اندازی طرح توسعه ۴هزار تنی این شرکت است.

شنیده‌های ما: سالاروند، مدیرعامل سابق سیمان دورود انتصاب خود به عنوان مدیرعامل سیمان خزر را تایید کرده و می‌گوید: بیش از دو هفته است که به عنوان مدیرعامل سیمان خزر منصوب شده‌ام.

وی می‌افزاید: طرح توسعه سیمان خزر در آینده‌ای نزدیک افتتاح می‌شود که براساس آن ظرفیت تولید شرکت از هزار و ۷۰۰ تن به ۴هزار تن خواهد رسید که با این وصف احتمال افزایش سود شرکت در آینده بعید نیست. در‌حال‌حاضر مهندس جعفری‌زاده که مدیرعاملی دو شرکت سیمان بهبهان و سیمان فیروزکوه را برعهده دارد، به عنوان مدیرعامل سیمان دورود انتخاب و معرفی شده است.

دامنه تغییرات مدیریتی «سفارس» به «سفارود» هم رسید

گفته‌های بازار: گفته می‌شود دامنه تغییرات مدیریتی در سیمان فارس و خوزستان به دو شرکت فارسیت دورود و سیمان غرب نیز رسیده است، اما این شایعات جزئیاتی ندارد.

شنیده‌های ما: منابع خبری گزارش می‌دهند که به دلیل تغییرات مدیریتی فارس و خوزستان آیت‌الهی و سالاروند، دو عضو هیات‌مدیره «سفارود» تغییر و مهندس عظیمی و عباس دیرین جایگزین دو فرد مذکور شده‌اند. عظیمی از نخستین مدیران فارس و خوزستان در دوران بعد از انقلاب اسلامی محسوب می‌شود. اما دامنه این تغییرات به همین‌جا ختم نمی‌شود و ظاهرا مدیرعامل سیمان غرب نیز تغییر کرده و نعمت‌الهی جایگزین مدیرعامل قبلی شده است، ضمن اینکه مدیرعامل بازرگانی فارس و خوزستان هم تغییر کرده است. گفتنی است، مدتی است رحمت‌ا... روستاپور، جایگزین محمدرضا حیدری در سیمان فارس و خوزستان شده است. تغییرات اخیر مدیریتی در مجموعه فارس و خوزستان حاکی ازبهره‌گیری از مدیران با تجربه قبلی در اداره شرکت‌ها است.

قبل از خروج حیدری از «سفارس»، غفاری، معاون امور شرکت‌های این هلدینگ، جایگزین او در شرکت سیمان تامین شده بود.

EPS «شطیف» محقق می‌شود

گفته‌های بازار: در بازار شایع شده است که سرمایه‌گذاری سایپا گرچه این روزها افت قیمت تا سطح یک ریال زیر بهای اسمی را تجربه می‌کند، اما به دلیل سود مناسب پرتفوی خود از جمله زامیاد، سایپا، فولاد مبارکه، مس و... توانایی افزایش EPS تا ۲۵۰ریال را دارد. این در حالی است که پیش‌بینی سود شرکت با سرمایه جدید به ۱۸۴ریال رسیده است.

شنیده‌های ما: احتمال تعدیل مثبت پیش‌بینی سود «شطیف» بعید نیست؛ اما در‌حال‌حاضر می‌توان گفت که این شرکت توانایی پوشش EPS خود را خواهد داشت.