گروه بنگاه‌ها - زهرا مجتهد: مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری غدیر از برگزاری زودهنگام مجمع سالانه این شرکت بورسی در سی‌ام بهمن ماه سال‌جاری خبر داد. غلامعلی کیانی با اشاره به اینکه مجمع سال مالی ۹۱ زودتر از سال‌های گذشته برگزار خواهد شد، افزود: این امر نشان از هماهنگی میان زنجیره ای از شرکت‌های زیرمجموعه غدیر است. وی ادامه داد: یک هفته پس از برگزاری مجمع، غدیر آماده توزیع سود سهامداران شرکت خواهد بود.

مدیرعامل سرمایه‌گذاری غدیر در ادامه به رشد ۸۰ درصدی ارزش جایگزینی این شرکت اشاره کرد و گفت: تاکنون غدیر در حوزه پتروشیمی تمرکز بیشتری داشت اما اخیرا در صنعت آی تی، آی سی تی، معدن و... وارد شده و به زودی درصد دیگری از سود غدیر شامل این گروه‌ها خواهد شد.

وی با تاکید بر این موضوع که در سال‌های آینده درصد قابل توجهی از سود غدیر به بخش معدن اختصاص می‌یابد، یاد آور شد: معادل ۹۶ درصد از سود غدیر، بر پایه سود عملیاتی است و هیچ گاه این سود ازیک فرصت باد آورده ایجاد نشده است.

وی افزود: غدیر در هر شرکتی که سهامدار است تلاش کرده است که میزان سهام خود را به سهام مدیریتی برساند، به طوری که ۹۰ درصد سرمایه‌گذاری‌های غدیر در کنترل مدیریت غدیر است.

کیانی در ادامه از تعدیل ۱۰ درصدی پیش بینی درآمد هر سهم غدیر تا پایان سال مالی ۹۱ خبر داد وگفت: تا پایان سال مالی یادشده، سرمایه‌گذاری غدیر بیش از ۳ میلیارد یورو ارز آوری خواهد داشت.

وی ادامه داد: در پروژه‌های جدید نیز از حمایت صندوق توسعه ملی در زمینه ارز ترجیحی استفاده می‌کنیم، این در حالی است که برای بازپرداخت دیون بانک‌ها در سرمایه‌گذاری‌های قبلی بنای بازپرداخت همان ارز مرجع است.

وی از افزایش سرمایه ۲۰۰ میلیاردتومانی غدیر در ۳۰ بهمن ماه خبر داد و گفت:این افزایش سرمایه از محل سهام جایزه به انجام می‌رسد و در برنامه افزایش سرمایه ۴۰۰ میلیارد تومانی دیگری را هم داریم.

وی تصریح کرد: طی سال مالی ۹۱ معادل یک هزار میلیارد تومان در شرکت‌های زیر مجموعه افزایش سرمایه انجام داده‌ایم.

غدیر حبابی ندارد

کیانی با اشاره به این که ذات سهم غدیر حبابی نیست، خاطرنشان کرد: اگر فردی در سال گذشته سهام این شرکت را خریداری می‌کرد، در همین مدت ۱۳۱ درصد بازدهی را از سرمایه‌گذاری خود به دست می‌آورد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر تاثیر ممنوعیت صادرات برخی از محصولات پتروشیمی بر سهام غدیر اظهار کرد: ۹۰ درصد محصولات پتروشیمی در خارج از کشور مصرف دارد، بنابراین اگر این بخشنامه محقق شود، اثری بر صادرات ما نخواهد داشت.

مدیرعامل غدیر درباره معدن گهر زمین واختلاف نظر با ایمیدرو هم خاطر نشان کرد: ما در معدن گهر زمین اجازه بهره‌برداری ۲۵ ساله داریم و در حقیقت مالک معدن ما نیستیم، اما طبق توافقات صورت گرفته ما می‌توانیم از معدن برداشت کنیم. وی گفت: در حال حاضر نیز دو خط تولید کنسانتره ۵/۲ میلیون تنی در دست ساخت داریم که سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین سه خط ۵/۲ میلیون تنی دیگر را در برنامه داریم. علاوه بر این به زودی قرارداد خط تولید گندله به میزان ۵ میلیون تن امضا خواهد شد. در آینده هم به هر میزان نیاز داخل تامین شود، مازاد محصولات را صادر خواهیم کرد، اما در شرایط فعلی قیمت‌های داخلی سودآورتر هستند.

کیانی در پایان به سود آوری ۷۰ میلیارد تومانی آهن و فولاد غدیر ایرانیان اشاره کرد و گفت: این شرکت در نخستین سال بهره‌برداری بازگشت سرمایه را برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته است.