گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار دیروز شرایط متعادل و آرامی را پشت سر گذاشت که در آن شاخص با نوسان محدود ۱۱واحدی به کار خود پایان داد. در بازار دیروز معامله‌گران در شرایطی شاهد بازاری متعادل بودند که برخی از نمادهای عمده از جمله پالایشگاه بندر عباس و حفاری شمال با معاملات پر حجم خود مهم‌ترین تحولات بازار را رقم زدند. در نماد پالایشگاه بندرعباس در پیش بودن عرضه بلوکی این شرکت و در نماد حفاری شمال گمانه زنی معامله‌گران برای تغییر ارز مورد استفاده شرکت از نرخ مرجع به نرخ مبادلاتی انگیزه‌ای را برای معامله بیش از ۲۰میلیون سهم فراهم آورد. برخی از شایعات حکایت از احتمال جهش درآمدهای شرکت به دلیل تغییر نرخ محاسبه درآمد‌ها از نرخ مرجع به نرخ مبادله‌ای دارد. در این شرایط، افزایش ارزش دارایی‌های شرکت نیز مورد توجه بازار است. در همین حال بازار دیروز در تحولات حاشیه‌ای شاهد تداوم کاهش قیمت‌ها در بازارهای موازی طلا و ارز بود.

در بازار دیروز و در گروه سرمایه‌گذاری، یک منبع آگاه جزئیات فروش۷۸ درصد سهام سرمایه‌گذاری سپه را اعلام کرد و از بررسی تعیین قیمت پایه و مذاکره با متقاضیان خبر داد.

حمیدرضا بهزادی‌پور که از ماه پیش جانشین احمدعلی محصصی در سمت مدیر است سرمایه‌گذاری و شرکت‌های گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید شده، در گفت‌وگو با فارس جزئیات فروش۷۸ درصد از سهام سرمایه‌گذاری سپه را اعلام کرد.

وی با اشاره به اطلاع‌رسانی انجام شده از طریق ارسال نامه به سازمان بورس اظهار داشت: این بلوک ۶۲/۷۸ درصدی شامل بیش از ۸/۱ میلیارد سهم سرمایه‌گذاری سپه است که ۷۵/۷۳ درصد آن متعلق به سرمایه‌گذاری امید و ۱۴/۳ و ۷۳/۱ درصد مربوط به سرمایه‌گذاری مهر و توسعه گوهران امید است.

بهزادی‌پور ادامه داد: بررسی تعیین قیمت پایه هر سهم این بلوک درحال انجام است و طی سال جاری به صورت مزایده از طریق بورس واگذار خواهد شد.

وی گفت: این بلوک یکی دو مشتری دارد، اما در پی اعلام آن چند متقاضی دیگر اعلام آمادگی کرده‌اند.

این مقام مسوول در برابر این سوال که منابع حاصل از فروش بلوک فوق صرف چه اموری خواهد شد و آیا افزایش سرمایه ۱۱۹میلیارد تومانی سرمایه‌گذاری سپه که درمجمع فوق‌العاده ۱۱ آذر مطرح خواهد شد، در واگذاری بلوکی آن لحاظ شده یا خیر توضیح داد: با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده، وجوه حاصل از فروش بلوک کنترلی سرمایه‌گذاری، صرف سرمایه‌گذاری جدید از جمله صنعت پتروشیمی خواهد شد. بهزادی پور افزود: در این واگذاری افزایش سرمایه شرکت سرمایه‌گذاری سپه هم لحاظ شده و تا قبل از نهایی شدن آن واگذاری بلوک فوق انجام خواهد شد و تاثیری ندارد.

در همین حال برخی شنیده‌ها حکایت از احتمال تخصیص منابع حاصل از فروش این بلوک برای تسویه بدهی میان بانک سپه و سرمایه‌گذاری امید دارد. همچنین در صورت عدم حضور خریداران این بلوک به بانک سپه یا یک شرکت زیر مجموعه این بانک منتقل خواهد شد.

در گروه مخابرات، بانک ملت به صورت غیر‌مستقیم مالک ۲۰درصد از سهام رایتل شده است؛ در هفته گذشته ۲۰درصد از سهام رایتل (اپراتور سوم تلفن همراه) در بازار سهام معامله شد.

در این گروه عضو هیات مدیره مخابرات ایران گفت: برای توسعه و تداوم فعالیت تالیا ۳ موضوع تمدید ۱۰ ساله مجوز، قرار دادن شبکه WLL روستایی و باز شدن رومینگ برای این اپراتور پیشنهاد شده است. علی اصغر عمیدیان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: هم‌اکنون ۲ سال از مدت فعالیت تالیا باقی مانده است. وی ادامه داد: همچنین شبکه‌ای در مخابرات ایران وجود دارد (شبکه WLL روستایی) که پیشنهاد شده این شبکه نیز در اختیار تالیا قرار داده شود. عمیدیان در توضیح علت این پیشنهاد، گفت: هم‌اکنون تالیا تا مراکز استان‌ها پیش رفته که باید پوشش کامل داشته باشد و برای تکمیل پوشش تالیا، در حال توافق در موضوع WLLروستایی هستند.در گروه شیمیایی دیروز نماد «شپارس» در بازار گشایش یافت. شرکت بین‌المللی محصولات پارس پیش‌بینی درآمد هر سهم سال مالی۹۲ را با سرمایه ۱۰۰ میلیارد ریال مبلغ ۳۰۷ ریال اعلام کرده است.

شرکت بین‌المللی محصولات پارس پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور‌ماه ۹۲ را با سرمایه ۱۰۰ میلیارد ریال مبلغ ۳۰۷ ریال اعلام کرده است.

در گروه فلزی امروز بازار شاهد عرضه اولیه سهام صنعت روی زنگان از شرکت‌های زیر مجموعه توسعه معادن روی خواهد بود. این شرکت به دلیل برخورداری از مالکیت شرکت آلفا ماشین پویا تولید‌کننده تجهیزات صنعت سرب و روی و همچنین توسعه تکنولوژی هوی مدیا که امکان استفاده از خاک کم‌عیار و باطله‌های بلااستفاده را در شرکت‌ها فراهم می‌سازد، مورد توجه کارشناسان است. صنعت روی زنگان همچنین تولید‌کننده کارمزدی محصولات روی و سرب و همچنین کنسانتره سنگ‌آهن است.

در این گروه به دنبال تصمیم دولت برای تبدیل نرخ بازپرداخت تسهیلات ارزی شرکت‌ها از مرجع به نرخ مبادله‌ای یک مقام مسوول‌ در «فایرا» در برابر این پرسش که تغییر نرخ ارز مرجع چه تاثیری بر بدهی ارزی بالای این شرکت خواهد داشت؟ پاسخ داد: این موضوع هنوز قطعی نشده است اما درصورت تحقق بر عملکرد مالی شرکت مانند سایر صنایع مشابه دیگر به طور قطع تاثیر‌گذار خواهد بود.

مجتبی فرخی با اشاره به چانه‌زنی «فایرا» با دولت در خصوص تسویه بدهی‌های ارزی در آینده‌ای نزدیک و تاثیر آن بر دورنمای آتی شرکت بیان کرد: تا وقتی که موضوع تغییر نرخ ارز مرجع به طور کامل قطعیت نیابد نمی‌توان برنامه‌های آتی شرکت را تغییر داد.

با این همه به محض اعلام قطعی نرخ جدید ارز مرجع، گزارش‌های لازم مطابق با شرایط روز تهیه و از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار اطلاع‌رسانی خواهد شد. وی درباره تفاوت نرخ فروش محصولات این شرکت در بورس کالا و تاثیر آن بر بودجه سال مالی جاری،گفت: در حال حاضر با وجود اینکه قیمت محصولات در بورس کالا بالاتر از نرخ درنظر گرفته شده در بودجه است، اما همچنان قیمت‌ها در حال تغییر بوده و با نوسان‌های مختلفی همراه می‌باشد.براین اساس چنانچه قیمت‌ها به ثباتی نسبی دست پیدا کنند به طور حتم در گزارش‌های عملکردی، تعدیل‌های لازم درنظر گرفته خواهند شد.

در گروه غذایی گروه توسعه ملی(بانک ملی سابق)،یک برند دیگر صنعت غذایی خود را واگذار کرد. این شرکت که در گذشته برند یک و یک را واگذار کرده بود با فروش چین‌چین دومین برند شناخته شده خود در صنعت غذایی را واگذار کرد؛ این برند و شرکت تابعه تنها ۲/۳میلیارد تومان فروخته شده است.

در گروه خودرویی دیروز با انتشار شایعاتی در مورد معامله بلوک پارسیان متعلق به ایران خودرو در بازار بیشتر نمادهای خودرویی با صف خرید مواجه شدند. در همین حال گفته می‌شود دولت برنامه‌ای برای حمایت از صنعت خودرو در دستور کار دارد.

در این گروه، شرکت سایپا دیزل با ۶۰میلیارد تومان سرمایه در مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ ۲۲ آبان ۹۱ با افزایش سرمایه ۲۵۰ درصدی موافقت کرد و بنابراین سرمایه شرکت پس از این مبلغ ۲۱۰ میلیارد تومان خواهد بود.

سایپا دیزل که علت این افزایش سرمایه را اصلاح ساختار مالی عنوان کرده در نظر دارد، ساختار جاری و همچنین حقوق صاحبان سهام را اصلاح کرده و از شمول ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت خارج شود.

«خکاوه» در سال مالی منتهی به اسفند ۹۱ با سرمایه ۶۰ میلیارد تومان برای هر سهم مبلغ ۲۲۰ ریال عایدی خالص پیش‌بینی کرده و این در حالی است که برای مواد اولیه وارداتی ۹۷ درصدی در ۳ماهه اول نرخ هر یورو را ۱۵۶۰۶ ریال لحاظ نموده و زیانی معادل ۱۳۲ ریال برای هر سهم محقق کرده است. در گروه تصفیه نفت دیروز سایت نمابورس در خبری از اعلام سود ۳۰هزار و ۹۰۰ریالی نماد پالایشگاه تهران و اعلام پوشش ۷۰درصدی در شش ماهه خبر داد. در این گروه خبرهای اولیه همچنین از احتمال حضور سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی نفت، گروه مالی ملت و سرمایه‌گذاری غدیر به عنوان متقاضیان اصلی بلوک پالایشگاه بندرعباس یاد می‌شود.

در این ارتباط، یک مقام آگاه در سرمایه‌گذاری غدیر در گفت‌وگو‌ با نمابورس اظهار کرد: وغدیر در بیشتر عرضه‌های بلوک‌های حوزه نفت، گاز و پتروشیمی حضور خواهد داشت و رقابت برای تصاحب بلوک شبندر از آن جمله است. پیشتر از شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان برای حضور در این رقابت سخن به میان می‌آمد ولی معلوم نیست که حضور وغدیر در این معامله مستقیم خواهد بود یا از طریق پارسان. و این در حالی است که منابع خبری از خروج کامل نفت و گاز پارسیان از این شرکت پالایشگاهی خبر می‌دهند. در مجموع بازار دیروز بازاری متعادل و کم تب و تاب بود که در آن شاخص با ۱۱واحد رشد به ۳۱هزار و۲۷۱واحد رسید. ارزش معاملات نیز دیروز ۹/۷۲ میلیارد تومان بود که ۱۷درصد آنرا معامله ۳/۳۷ میلیون سهم پالایش نفت بندرعباس تشکیل داد. از ۲۱۷نمادی هم که دیروز به روی تابلو رفتند ۹۸ نماد با کاهش قیمت و ۱۱۲نماد با رشد ارزش معامله شدند و بقیه نمادها هم تغییر نداشتند.