رییس سازمان خصوصیسازی
واگذاری استقلال و پرسپولیس تا پایان سال تعیین تکلیف میشود
مهر - معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس هیات عامل سازمان خصوصیسازی از واگذاری قطعی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا پایان سالجاری به بخش خصوصی خبر داد و گفت: با تشکیل کمیته ویژهای قصد واگذاری باشگاههای دولتی به بخش خصوصی را داریم.
عکس: محمدرضا عباسی - خبرگزاری مهر
مهر - معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس هیات عامل سازمان خصوصیسازی از واگذاری قطعی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا پایان سالجاری به بخش خصوصی خبر داد و گفت: با تشکیل کمیته ویژهای قصد واگذاری باشگاههای دولتی به بخش خصوصی را داریم.
واگذاری باشگاههای ورزشی به بخش خصوصی موردی است که از چندی پیش به صورت جدی مطرح شده است. باشگاههای ورزشی که در اولویت نخست واگذاری به بخش خصوصی هستند باید تا پایان سالجاری از چتر حمایتی سازمان ها و نهادهای دولتی خارج شده و پیشوند «موسسه خصوصی» را به خود اختصاص دهند.
در همین راستا مذاکراتی بین فدراسیون فوتبال و سازمان تربیت بدنی با سازمان خصوصیسازی انجام شده است که طی آن روز گذشته غلامرضا حیدری کرد زنگنه، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس هیات عامل سازمان خصوصیسازی ملاقاتی با علی فتح الله زاده، عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال و رییس کمیته خصوصیسازی باشگاههای فدراسیون فوتبال داشت. در این جلسه بر تشکیل کارگروهی مشترک بین این سازمان و فدراسیون فوتبال تاکید شد.
این کمیته مشترک به زودی آغاز به کار خواهد کرد تا هرچه زودتر مقدمات واگذاری امتیاز باشگاههای ورزشی به ویژه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تهران به بخش خصوصی را فراهم آورد.
تعیین تکلیف باشگاههای دولتی تا پایان سال
غلامرضا حیدری کرد زنگنه، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس هیات عامل سازمان خصوصیسازی پیرامون چگونگی خصوصیسازی باشگاههای ورزشی به ویژه دو باشگاه مردمیاستقلال و پرسپولیس گفت: باشگاههای ورزشی از نظر تقسیمبندی شرکتهایی که باید خصوصی شوند جزو گروههای نخست قانون اصل ۴۴ هستند که ما از نظر قانونی تا پایان امسال باید راجع به واگذاری آنها تصمیم نهایی را اتخاذ کرده و تکلیفشان را مشخص کنیم.
وی با اشاره به مفاد قانونی که به باشگاههای ورزشی اجازه نخواهد داد تا بیش از سالجاری به صورت دولتی اداره شوند، پیرامون اقداماتی که در این راه صورت گرفته است، گفت: با توجه به اینکه فدراسیون فوتبال اقدام به تشکیل کمیتهای به نام کمیته خصوصیسازی باشگاهها کرده و مسوولیت آن را نیز آقای فتح الله زاده برعهده گرفته است، با هماهنگیهایی که با جناب فتح الله زاده و کمیته مربوطه داشتیم مقرر شد، یک تیم کاری مشترک داشته باشیم تا با هماهنگی و همفکری هم کارها را پیش ببریم.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی مهمترین وظیفه کمیته مشترکی که بین سازمان خصوصیسازی و کمیتهای که به این نام در فدراسیون فوتبال تشکیل شده است را آمادهسازی باشگاهها برای واگذاری به بخش خصوصی خواند و گفت: در این راه ابتدا باید با کار کارشناسی و سنجیده شرایط باشگاهها ارزیابی شده و برای آنها قیمتگذاری شود. پس از طی این مرحله سازمان خصوصیسازی در خصوص چگونگی واگذاری باشگاهها پیشنهاد خود را مطرح میکند و هیات واگذاری در نهایت تصمیم گیری میکند.
اولویت آبی و قرمز
وی با اشاره به اینکه هیات واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد و دارایی و با حضور وزیر دادگستری و روسای اتاق بازرگانی و تعاون تشکیل میشود، همچنین در خصوص واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی گفت: در کار گروه ویژهای که با فدراسیون فوتبال تشکیل دادهایم این دو باشگاه را برای واگذاری به بخش خصوصی آماده خواهیم کرد. واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس در اولویت برنامههای ما است.
علی فتح الله زاده و کرد زنگنه روز گذشته روند واگذاری باشگاهها به بخش خصوصی را بررسی کردند.
رییس هیات عامل سازمان خصوصیسازی با تاکید بر اینکه خصوصی شدن هیچ منعی ندارد که دولت مانند گذشته از باشگاههای استقلال و پرسپولیس حمایت کند، افزود: این طور نیست که دولت فقط به باشگاههای دولتی کمک کند. دولت میتواند به هر باشگاه یا ارگانی که تمایل دارد کمک کند. اگر باشگاههای استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی واگذار شدند دولت میتواند بودجهای که پیش از این برای این دو باشگاه در نظر گرفته بود را در قالب کمک به آنها پرداخت کند.
تسهیلات برای خریدار استقلال یا پرسپولیس
کرد زنگنه در ادامه از قانونی یاد کرد که در راه تسریع در واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تصویب شده است. وی در این باره گفت: اگر شخصی تمایل به خرید امتیاز یکی از دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را داشته باشد، از تسهیلات ویژه و پیشبینی شده برخوردار خواهد شد. وی در ادامه وظایف کارگروهی که بین سازمان خصوصیسازی و فدراسیون فوتبال تشکیل شده است را بدین صورت تشریح کرد: کمیته مشترکی که بین سازمان خصوصیسازی و فدراسیون فوتبال تشکیل شده است، نحوه فروش و واگذاری باشگاهها را مشخص میکند که واگذاری از طریق بورس باشد یا مزایده. این کمیته روش فروش امتیاز باشگاهها را نیز مشخص خواهد کرد. پس از مشخص شدن روش فروش، باشگاهها قیمتگذاری میشوند. نحوه فروش و اینکه فروش به صورت نقدی باشد یا اقساط مورد دیگری است که در این کمیته بدان رسیدگی خواهد شد. کرد زنگنه با بیان این مطلب که به غیر از دو باشگاه استقلال و پرسپولیس دیگر باشگاههای حاضر در مسابقات لیگ برتر دولتی نیستند، گفت: در حال حاضر فقط این دو باشگاه دولتی هستند و شرکتهایی که بیش از ۵۰ درصد از آنها به بخش خصوصی واگذار شده است، از دید ما شرکت دولتی محسوب نشده و خصوصی هستند. در حال حاضر شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، مس کرمان و سایپا خصوصی هستند و باشگاههایی که زیر نظر این شرکتها فعالیت میکنند خصوصی محسوب میشوند. کرد زنگنه اهداف خصوصیسازی را افزایش بهره وری، توسعه و کارآیی خواند و گفت: زمانی که باشگاهها خصوصی میشوند، رقابت بین آنها شدیدتر و موجب میشود که حرفهای تر از قبل عمل کنند. در حال حاضر باشگاهها برای فعالیتهای خود با مقررات دست و پاگیری روبرو هستند. زمانی که یک باشگاه ورزشی به صورت یک موسسه خصوصی درمیآید، دارای یک هیات مدیره مستقل میشود که این هیات مدیره میتواند قوانین مصوب را به اجرا درآورد. در این شرایط دیگر نیاز نیست موارد مصوب هیات مدیره یک باشگاه به تایید نهادهای سازمانها و ارگانهای دولتی برسد که آن باشگاه را در مالکیت خود دارند.
به کمک تربیت بدنی نیاز داریم
رییس هیات عامل سازمان خصوصیسازی، واگذاری باشگاهها به بخش خصوصی را موجب ارتقای کیفیت ورزش و گام برداشتن در جهت ورزش حرفهای خواند و درباره کمک فدراسیون فوتبال به سازمان خصوصیسازی در راستای واگذاری امتیاز باشگاههای ورزشی گفت: فدراسیون فوتبال در این راه میتواند کمک زیادی به ما داشته باشد. ما باشگاههای ورزشی را بدون کمک فدراسیون فوتبال و سازمان تربیت بدنی نمیتوانیم واگذار کنیم و کارمان با هماهنگی آنها پیش خواهد رفت. علی فتح الله زاده، رییس کمیته خصوصیسازی باشگاههای فدراسیون فوتبال نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به واگذاری باشگاهها به بخش خصوصی گفت: در فدراسیون فوتبال یک کمیته به نام کمیته خصوصیسازی تشکیل شده است که ریاست آن کمیته را نیز من برعهده دارم.
مطالعه محیط حقوقی باشگاهها
عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال در ادامه با تشریح برنامههای این کمیته افزود: ما تا به امروز بررسی و مستند کردن وضعیت فعلی باشگاهها را در دستور کار قرار داده ایم، از طرفی مطالعه محیط حقوقی باشگاهها و انجام مطالعات بهینه کاوی در خصوص وضعیت باشگاههای سایر کشورها از دیدگاه موسسات تجاری را در برنامه داریم. وی افزود: پس از آنکه کارهای تحقیق و بررسی انجام شد، گزارشهای مکتوب خود را در کمیته مشترک با سازمان خصوصیسازی مورد بررسی قرار میدهیم. در نهایت موارد توافق را به سازمان تربیت بدنی ارائه خواهیم کرد تا در خصوص چگونگی واگذاری باشگاههای ورزشی به ویژه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تصمیم گیری کنند. رییس کمیته خصوصیسازی باشگاههای فدراسیون فوتبال در ادامه با تاکید بر اینکه باشگاههای استقلال و پرسپولیس باید تا پایان سالجاری به بخش خصوص واگذار شود، افزود: در کارگروهی که با کمک آقای کردزنگنه تشکیل شده است ظرف چهارماه آینده تمام مصوبات و الزاماتش که میتواند واگذاری را تسریع بخشد، به اجرا در خواهیم آورد. مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در ادامه به نقش مهم باشگاهها در واگذاری به بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: در این راه باشگاهها همه کاره هستند. باشگاهها باید به ما ایده بدهند. به همین خاطر از مدیران باشگاهها خواستهایم در کمیته خصوصیسازی فدراسیون فوتبال به ما کمک کنند. در حال حاضر هشت نفر از مدیران باشگاهها در کمیته خصوصیسازی به ما کمک میکنند و بدون شک از نظرات مدیران عامل دیگر باشگاهها نیز استفاده خواهیم کرد.
ارسال نظر