مجموع سود شرکت‌‌های بورسی بدون تغییر ماند

عکس: حمید جانی‌پور

فارس - پیش‌بینی سود سهام ۳۷ صنعت حاضر در بورس تغییر چندانی نکرد و ۳۲۷ شرکت صنایع بورسی در مجموع ۱۱ هزار و ۵۶۵‌میلیارد تومان سود پیش‌بینی کردند.

براساس این گزارش، در حالی سود سهام شرکت‌‌ها و صنایع بورسی در فاصله کمتر از دو ماه به پایان سال به طور معمول باید با افزایش مواجه می‌‌‌شد که کاهش قیمت‌‌های جهانی محصولاتی چون فولاد‌‌، مس و نفت و دیگر محصولات در چند ماه گذشته منجر شد سود ۳۷ صنعت حاضر در بورس افزایشی نیابد‌‌.

براین اساس، مجموع پیش‌بینی سود سهام شرکت‌‌های بورس در مرداد ماه حدود ۵/۱۰ هزارمیلیارد تومان‌‌، در پایان مهرماه به بیش از ۴/۱۱ هزار‌میلیارد تومان‌‌،‌ در آبان به ۱۱ هزار و۳۹۱‌میلیارد هزار تومان و آذر ماه ۴/۱۱ هزار‌میلیارد تومان برآورد شده بود. وضعیت پیش‌بینی سود سهام ۳۷ صنعت در قالب ۳۲۷ شرکت در شرایطی پایان دی ماه اعلام شد که در برابر افزایش چند شرکت نسبت به ماه گذشته‌‌، مجموع سود سهام صنایع تغییر چندانی نکرد.

براین اساس‌‌، صنعت فلزات اساسی با ۲۷ شرکت و مجموع سرمایه ۲ هزار و۸۲۰‌میلیاردتومانی همچنان در صدر ۳۶ صنعت دیگر ایستاده، اما سود این صنعت نسبت به ماه پیش حدود ۲۰۰‌میلیارد تومان افت کرده و به بیش از۶/۲ هزار‌میلیارد تومان رسیده است.

در این صنعت شرکت‌‌های بزرگی همچون فولاد مبارکه، ملی مس، فولاد خراسان، ایرالکو و سایر شرکت‌‌ها حضور دارند که به دلیل کاهش قیمت‌‌های جهانی نتوانستند سود اعلامی‌‌‌را محقق کنند. صنعت خودرو و ساخت قطعات نیز با ۳۰ شرکت تغییری در سود نداشته و با مجموع سرمایه ۱/۳ هزار‌میلیارد تومانی، ۸/۱ هزارمیلیاردتومان سود پیش‌بینی کرده و بدون تغییر نسبت به دی ماه در رتبه دوم صنایع قرار گرفت. ۴ شرکت حاضر در صنعت شرکت‌‌های چند رشته‌ای (شامل شرکت‌‌های سرمایه‌گذاری غدیر، صندوق بازنشستگی، بانک ملی و امید) با سرمایه بیش از ۲ هزار‌میلیارد تومانی، سود بیش از ۸۱۲‌میلیارد تومانی را اعلام کرده اند‌‌.

بعد از این صنایع، ۲۷ شرکت صنعت محصولات شیمیایی با سرمایه ۱/۱ هزار‌میلیارد تومانی، ۷۹۵‌میلیارد تومان سود اعلام کرده‌اند تا این صنعت با افزایش سود اندک و ناشی از حضور دو شرکت دیگر‌‌، رتبه چهارم خود را حفظ کند‌‌. این در حالی است که حذف عوارض صادارت سیمان منجر نشد تا پیش‌بینی سود سهام صنعت سیمان افزایش یابد، اما به دلیل کاهش سود دیگر صنایع، صنعت سیمان با ۲۹ شرکت و ۱/۱ هزار‌میلیارد تومان سرمایه و پیش‌بینی سود ۷۵۷‌میلیارد تومانی به رده پنجم صعود کرد.

صنعت فرآورده‌های نفتی با ۵ شرکت و ۵۱۹ هزار‌میلیارد تومان سرمایه اسمی‌‌‌و سود ۷۵۶‌میلیارد تومانی در شرایطی از پله پنجم به ششم نزول کرده که صنعت کانی‌‌های فلزی به دلیل کاهش سود آوری شرکت‌‌های تولیده کننده روی و سنگ آهن با ۸ شرکت و ۵۹۹‌میلیارد تومان سرمایه با کاهش سود مواجه شده و با سود ۷۴۲‌میلیارد تومانی با در رده هفتم جا خوش کرده است.

بعد از این صنایع، صنعت بانکداری با ۴ بانک خصوصی پارسیان‌‌،‌ کارآفرین‌‌، اقتصاد نوین و موسسه مالی و اعتباری سینا و سرمایه ۴/۱ هزار‌میلیارد تومانی ۶۴۷‌میلیارد سود در نظر گرفته است.

صنعت مخابرات با حضور تک شرکت مخابرات ایران و سرمایه ۴ هزار و ۵۸۷ و ۳۶۷‌میلیارد تومانی در رتبه نهم ایستاده است.

صنعت انبوه سازی و املاک با ۱۲ شرکت و سرمایه ۵۶۰‌میلیاردتومانی و سود ۳۴۶‌میلیارد تومانی در حالی جایگاه دهم را به خود اختصاص داده که پس از این ۱۰ صنعت‌‌، صنایع دارو با ۲۷ شرکت و سرمایه و سود ۳۵۰ و ۲۹۹‌میلیارد تومانی‌‌، صنعت حمل با ۴ شرکت و ۵۲۷‌میلیارد تومان سرمایه اسمی‌‌‌و سود ۲۹۹‌میلیارد تومانی قرار گرفته‌اند‌‌.

بر اساس این گزارش، در پله‌‌های چهاردهم تا بیستم نیز صنایع خدمات فنی، غذایی، سرمایه‌گذاری، ماشین آلات و تجهیزات، ماشین آلات دستگاه‌های برقی، رایانه، سایر واسطه‌گری‌های مالی و کاشی و سرامیک قرار گرفته‌اند.

این در حالی است که درمیان ۳۷ صنعت حاضر در بورس، صنایع محصولات چوبی، منسوجات، استخراج سایر معادن، کشاورزی، دباغی‌‌، سایر وسایل حمل و نقل، انتشار و چاپ و تکثیرو استخراج ذغال سنگ کمترین سود را پیش‌بینی کرده‌اند.

ازسوی دیگر صنعت ساخت رادیو و تلویزیون با ۲ شرکت و با سرمایه ۴۵/۱‌میلیارد تومانی، زیان ۶‌میلیارد و ۷۰۰‌میلیون تومانی را نسبت به ماه پیش حفظ کرده و همچنان تنها صنعت زیان‌ده بورس شناخته شد.