پرسش و پاسخ (۸۸۹۸۰۴۵۵)
تحلیل بنیادی «وبشهر»
درخواست از طریق تلفن: لطفا تحلیلی از وضعیت سهام شرکت توسعه صنایع بهشهر و ارزش ذاتی آن ارائه دهید.
شروین شهریاری
درخواست از طریق تلفن: لطفا تحلیلی از وضعیت سهام شرکت توسعه صنایع بهشهر و ارزش ذاتی آن ارائه دهید.
توسعه صنایع بهشهر یک شرکت هلدینگ سرمایهگذاری است یعنی به تنهایی فاقد فعالیت تولیدی بوده و سهام مجموعهای از شرکتهای غذایی و بهداشتی و بانکی را مدیریت میکند. بنابراین برای تحلیل وضعیت آن باید از روش برآورد خالص ارزش داراییها (NAV) استفاده کرد.
ارزش داراییهای بورسی این شرکت برابر ۲۳۵ریال به ازای هر سهم است. اما پتانسیلهای «وبشهر» در سبد خارج بورسی آن نهفته است؛ جایی که با قیمت تمام شده ۲۴۳میلیارد تومانی، این شرکت به ازای هر سهم ۱۱۲تومان دارایی (به قیمت تمامشده) دارد.
بنابر محاسبات، در صورتی که داراییهای خارج بورسی (سهام روغنی، قندی و شوینده) با روش بهای تمام شده ارزشگذاری شوند و داراییهای بورسی نیز مطابق ارزش بازار ارزشگذاری شود، NAV هر سهم توسعه صنایع بهشهر برابر ۲۱۰۶ ریال به دست میآید که در نهایت با توجه به قیمت روز سهم میتوان نتیجه گرفت که «وبشهر» با قیمتی حدود نیمیاز ارزش ذاتی در حال معامله است. البته این محاسبه با توجه به وضعیت شرکت در پایان سال مالی گذشته انجام شده است.
در خصوص تحلیل وضعیت آتی شرکت باید به چند نکته توجه داشت:
۱ - توسعه صنایع بهشهر ۳۸درصد از مالکیت بانک اقتصاد نوین را به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار دارد. این مساله بدین معنا است که ارزش بازار سهام بانک اقتصاد نوین در سبد سرمایهگذاریهای توسعه صنایع بهشهر حدود ۱۲۳ تومان (به ازای هر سهم) است. بنابراین وضعیت شرکت بانک اقتصاد نوین و نوسانات قیمت این سهم تاثیر بسزایی در ارزشگذاری «وبشهر» دارد.
۲ - تمرکز پرتفولیوی توسعه صنایع بهشهر بعد از بانک اقتصاد نوین بر گروه غذایی و شوینده قرار دارد. یک مطالعه کلی از وضعیت این صنایع نشان میدهد که در پی تحولات جهانی، قیمت مواد اولیه مصرفی این صنایع با کاهش چشمگیری مواجه شده است. این مساله بهرغم کاهش نسبی قیمتهای فروش، در میان مدت به نفع شرکتهای مربوطه ارزیابی میشود بنابراین در صورت تداوم شرایط کنونی در بازار جهانی، « وبشهر» در موقعیت تحول بنیادی از لحاظ ارزشگذاری قرار خواهد گرفت.
۳ - توسعه صنایع بهشهر در مهرماه ۳۱ درصد از مالکیت شرکت صافولا بهشهر را به سرمایه گذار اقلیت واگذار نمود. بدین ترتیب با انجام این معامله ۵/۶۵ میلیارد تومانی، «وبشهر» عملا از مدیریت شرکتهای صنعتی بهشهر و مارگارین پس از سالها کناره گرفت و تنها ۲۰ درصد مالکیت «صافولا» را در حال حاضر حفظ نموده است . انجام این معامله باعث شناسایی سود ۳/۵۸ میلیارد تومانی ناشی از فروش سرمایهگذاریها (۲۷۰ ریال به ازای هر سهم ) در سال مالی جاری شده است. صرفنظر از تحلیل این رویداد، باید توجه داشت که این درآمد دارای ماهیت قابل تکرار در دورههای آینده نیست و در سال مالی جاری علت عمده افزایش نامتعارف EPS شرکت نسبت به دورههای گذشته نیز همین رویداد بوده است. این مساله توجیه کننده P/E کوچک کنونی سهم در بازار نیز هست. البته در خصوص تعیین استراتژی آتی توسعه صنایع بهشهر و سرمایهگذاریهای جدید شرکت (با توجه به ورود قابل توجه نقدینگی) باید به انتظارات تحولات آینده و انتشار اخبار جدید از سوی شرکت بمانیم.
پرسش از طریق تلفن: علت افت سهام پالایش نفت اصفهان در چیست؟
پاسخ: به عنوان یک قاعده کلی و تجربی، شرکتهایی که مدت طولانی را بدون ارائه گزارشهای ادواری مالی سپری میکنند، معمولا با عکسالعمل منفی و سردرگمی فعالان بازار مواجه میشوند و تداوم این وضعیت موجب تعمیق رکود و کاهش حجم معاملات سهام آنها میشود. شرکت پالایش نفت اصفهان نیز تا کنون گزارشی از عملکرد شش ماهه خود را منتشر نکرده و در شرایط کنونی بازار منتظر دریافت
اطلاعات جدید از این شرکت برای تعیین استراتژی بازار سهام است.
بدیهی است پس از دریافت گزارش شش ماهه، میتوان تحلیل دقیق تری از اوضاع شرکت و تخمین سودآوری آینده «شپنا» ارائه داد. البته تاثیر افت قیمت نفت بر شرکت نیز پیشتر مورد بحث قرار گرفته است.
Sahhriary_sh@yahoo.com
ارسال نظر