نقدشونده‌ترین سهام بورس معرفی شد

فارس- طی سه ماه دوم سال‌جاری نماد شرکت‌های سرمایه‌گذاری و سیمان کارون به ترتیب در صدر نقدشونده‌ترین و نقدنشونده‌ترین قرار داشتند.

رتبه نقد شوندگی سهام شرکت‌های بورسی در حالی از برآورد ۶ عامل تعداد روزهای معامله شده، تعداد خریداران، حجم و ارزش سهام، تعداد دفعات معاملات و متوسط ارزش روز سرمایه محاسبه می‌شود که این متغیر برای سرمایه‌گذاران حقوقی و نهادی و همچنین سرمایه‌گذاران حقیقی حرفه‌ای از جایگاه ویژه‌ای در بررسی سهام شرکت‌ها جهت خرید و فروش برخوردار است و سرمایه‌گذارانی که از حجم سرمایه بالا و دیدگاه کوتاه مدتی برخوردارند همواره سعی دارند از بین شرکت‌های نقد شوند‌ه سهامی را معامله کنند.

بر این اساس، در محدوده‌های زمانی مختلف رتبه نقد شوندگی سهام کلیه شرکت‌های حاضر در تابلوهای معاملات محاسبه می‌شود که بهترین محدوده زمانی سه ماه اخیر است.

۵۰ سهم نقد شونده بورس

بررسی‌ها از وضعیت نقدشوندگی سهام ۲۰۳ شرکتی که در سه ماه اخیر (از اول مرداد تا اول مهرماه) در تابلوهای معاملاتی حاضر بودند، حاکی است که سرمایه‌گذاری غدیر همچنان رتبه نخست نقدشوندگی را به مانند سه ماه گذشته از آن خود کرده و با توجه به افزایش حجم معاملات با احراز رتبه یک، نقد شونده‌ترین سهم بورس در مدت یاد شده بود.

این در حالی است که رتبه نقد شوندگی سهام برخی شرکت‌های خودرویی در سه ماه اخیر بهبود یافت به طوری که ۳ شرکت فعال در صنعت خودرو یعنی پارس خودرو، رایان سایپا و ایران خودرو با رتبه‌های ۲ تا ۴ از دیگر سهام نقدشونده بورس بودند و بعد از شرکت سرمایه‌گذاری‌پتروشیمی، لیزینگ خودرو غدیر در پله ۶ نقدشوندگی ایستاد و شرکت‌های پتروشیمی فناوران، سرمایه‌گذاری سپه، فولاد خراسان و چادرملو نیز در رده‌های هفتم تا دهم قرار گرفتند.

بعد از این ۱۰ شرکت، شرکت‌های ذغال سنگ نگین طبس، سرمایه‌گذاری ساختمان، هپکو، معادن روی ایران، مالی و اعتباری سینا، زامیاد، تایدواتر، جوشکاب یزد، قطعات اتومبیل و فولاد خوزستان قرار دارند که در رتبه‌های ۱۱ تا ۲۰ نقدشوندگی سهام قرار گرفته‌اند.

براساس این گزارش، در ادامه این ۲۰ شرکت، لیزینگ ایران، البرز دارو،نوسازی و ساختمان، بانک کارآفرین، داده پردازی، ملی مس، سرمایه‌گذاری ملی ایران، تراکتورسازی، فرومولیبدن کرمان، دارسازی کوثر، داروسازی سبحان، سرمایه‌گذاری امید، سیمان شاهرود، سرمایه‌گذاری توکا فولاد، نفت بهران، لیزینگ صنعت و معدن‌، سیمان دورود، فارسیت دورود، شاهد، سرمایه‌گذاری‌های مسکن و نیرو، گروه بهمن، ماشین آلات تراکتورسازی، داروسازی جابرابن‌حیان، مس باهنر، الکتریک خودرو شرق، سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی، نیرو ترانس و ساختمان اصفهان قرار دارند که در رتبه‌های ۲۱ تا ۵۰ نقد شوندگی سهام ایستاده‌اند.

وضعیت نقدشوندگی شرکت‌های بزرگ بورس

این ۵۰ شرکت در حالی طی سه ماه اخیر نسبت به سهام دیگر شرکت‌های بورسی از وضعیت معاملات سهام بهتری برخوردار بودند که به دلایلی چون کاهش زمان حضور در تابلوها یا کاهش حجم و تعداد خریداران، دیگر شرکت‌های بزرگ نتوانستند از رتبه مطلوبی برای نقدشوندگی برخوردار باشند. براین اساس، رتبه نقدشوندگی فولاد مبارکه ۵۱، سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی ۵۴، کشتیرانی ۵۶، بانک پارسیان ۶۲، سرمایه‌گذاری توسعه و معادن و فلزات ۷۵، سرمایه‌گذاری بانک ملی ۷۶، گل‌گهر ۸۹، سایپا ۹۱، پتروشیمی اراک ۹۲، بانک اقتصاد نوین ۹۸، صدرا ۱۲۵، مپنا ۱۲۷، پالایش نفت اصفهان ۱۳۸، پتروشیمی خارک ۱۵۸ و کالسیمین ۱۸۴ بود.

سهام با نقدشوندگی کم‌

در برابر ۵۰ شرکت نقدشونده سهام در سه ماه اخیر، چندین شرکت عمدتا کوچک نیز از وضعیت نامطلوبی در خرید یا فروش سهام برخوردار بودند و در انتهای ۲۰۳ شرکت جاخوش کردند که در این میان سهام سیمان کارون آخرین شرکت قابل معامله بود.

شرکت‌های صنایع ریخته‌گری، آلومینیوم پارس، توسعه ساختمان، صنایع شیمیایی ایران، پارس مینو، لوله و تجهیزات سدید، خدمات انفورماتیک، بهنوش، سرمایه‌گذاری صنعت بیمه، قند نیشابور، سیمان غرب، شیشه قزوین، نوش مازندران، نورد آلومینیوم، کابل البرز، دارو پخش و پگاه اصفهان با احراز رتبه‌های ۱۸۶ تا ۲۰۲ نقدشوندگی شرایط نامطلوبی را در دادوستد سهام داشتند.