مهر - معاون سازمان خصوصی‌سازی به تشریح آخرین وضعیت واگذاری سهام بانک‌ها، بیمه‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و نیروگاه‌ها پرداخت و اعلام کرد: واگذاری سهام بانک‌های دولتی مشمول واگذاری‌های اصل ۴۴ پس از برگزاری مجامع آنها آغاز می‌شود. اسماعیل غلامی آخرین وضعیت واگذاری سهام بانک‌ها، بیمه‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و نیروگاه‌های مشمول واگذاری سهام به بخش خصوصی را تشریح کرد.

بانک‌ها

معاون امور آماده‌سازی سهام و شرکت‌های دولتی سازمان خصوصی‌سازی در خصوص واگذاری سهام بانک‌ها گفت: میزان بدهی بانک‌ها به صندوق بازنشستگی محاسبه و نهایی شده، همچنین صورت‌های مالی آنها اعلام و نسخه‌ای از آن به سازمان حسابرسی ارائه شده است.

وی با بیان اینکه بانک‌ها برای ارائه صورت‌های مالی سال ۸۶ خود به سازمان حسابرسی درخواست مهلت کرده بودند، افزود: ثبت دفاتر بانک‌های مشمول خصوصی‌سازی نیز انجام شده است. غلامی تاکید کرد: هم‌اکنون منتظر برگزاری مجامع بانک‌ها هستیم و پس از برگزاری مجامع سهام بانک‌های مشمول خصوصی‌سازی به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه تمام کارهای واگذاری سهام بانک‌ها انجام شده است، افزود: حساب‌های مالی بانک‌ها نهایی و شفاف‌سازی شده است که دلیل زمانبر بودن آماده‌سازی سهام بانک‌ها نیز شفاف‌سازی و مشخص شدن وضعیت بدهی‌های آنها است.

بیمه‌ها

عضو هیات‌عامل سازمان خصوصی‌سازی افزود: اما برای واگذاری سهام شرکت‌های بیمه مشمول واگذاری کار خاصی صورت

نگرفته است.

پتروشیمی‌ها

وی همچنین در مورد واگذاری سهام شرکت‌های پتروشیمی مشمول واگذاری اظهارداشت: قرار بود تمام اطلاعات مورد نیاز در خصوص سهام پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های مشمول واگذاری توسط وزارت نفت به سازمان بورس ارائه شود که هنوز این کار انجام

نشده است.

غلامی دلیل تعویق واگذاری سهام شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاه‌های مشمول واگذاری سهام را عدم ارائه اطلاعات مورد نیاز طبق برنامه زمانبندی شده به سازمان بورس اعلام و تصریح کرد: البته اطلاعات پالایشگاه تبریز برای واگذاری ارائه شده است.

نیروگاه‌ها

وی در مورد واگذاری نیروگاه‌ها نیز با اشاره به‌اینکه هنوز کار خاصی در این خصوص انجام نشده است، گفت: باید سهام ۱۰ نیروگاه واگذار شود، به علاوه قرار بود نیروگاه‌ها به صورت سهامی عام به بخش خصوصی واگذار شوند.

معاون سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: قرار بود وزارت نیرو ترکیب نیروگاه‌هایی که قرار است با یکدیگر ترکیب و سپس واگذار شوند، صورت جلسه کرده و به ما اعلام کند که هنوز انجام نشده است.

وی با بیان اینکه قرار بود وزارت نیرو نیروگاه‌های قابل‌واگذاری را به نحوی با یکدیگر ترکیب کند که ظرفیت هر نیروگاهی که واگذار می‌شود، بین دو تا دو هزارو ۵۰۰‌مگاوات باشد، تاکید کرد: هنوز این وزارتخانه اطلاعات مورد نیاز که کدام یک از نیروگاه‌ها باید واگذار شود را به ما ارائه نداده است.

۸۰ شرکت نفتی در لیست واگذاری

در همین رابطه رییس ستاد اصل ۴۴ در شرکت ملی نفت ایران از عرضه سهام شرکت حفاری شمال به بورس تا پایان ماه جاری خبر داد و گفت: ۸۰ شرکت نفتی در لیست واگذاری به بخش خصوصی قرار دارند.

علی کاردور در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه مقدمات ورود شرکت حفاری شمال به بورس فراهم شده است، اظهار داشت: سهام این شرکت تا اواخر مهر ماه سال جاری در بورس عرضه خواهد شد.

رییس ستاد اصل ۴۴ در شرکت ملی نفت همچنین از بررسی آخرین وضعیت آماده سازی شرکت حفاری شمال خبر داد وتصریح کرد: در همین راستا پیگیری‌های لازم برای تسریع در عرضه سهام این شرکت انجام خواهد شد.

به گفته کاردور در حال حاضر ۸۰ شرکت نفتی برای واگذاری به بخش خصوصی انتخاب و ۲۲ شرکت برای قیمت‌گذاری به سازمان بورس معرفی شده است.

وی شرکت‌های زیرمجموعه پتروشیمی، شرکت حفاری شمال و پالایشگاه‌های بندر عباس و لاوان را از جمله شرکت‌های آماده واگذاری وزارت نفت به بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: بر اساس قانون و با توجه به کشش بازار همه شرکت‌های مشمول واگذاری وزارت نفت تا سال ۱۳۹۲ به بخش خصوصی واگذار می‌شوند.