پرسش و پاسخ (۸۸۹۸۰۴۵۵) - ۱۳ مرداد ۸۷
پرسش از آقای میثاقی از طریق پست الکترونیک: وضعیت فولاد مبارکه و دلایل افت قیمتی این سهم با وجود امکان افزایش سودآوری را چگونه ارزیابی میکنید؟
شروین شهریاری
پرسش از آقای میثاقی از طریق پست الکترونیک: وضعیت فولاد مبارکه و دلایل افت قیمتی این سهم با وجود امکان افزایش سودآوری را چگونه ارزیابی میکنید؟ پاسخ: در مطلب روز گذشته بخشی از تحولات جاری مربوط به آخرین وضعیت فولاد مبارکه را بررسی کردیم. درادامه سایر نکات مربوطه با توجه به اظهارات مسوولان شرکت در مجامع عمومی فوقالعاده مطرح گردیده است:
۱ -خرید دو بلوک ۵/۶ درصدی از سهام چادرملو و گل گهر از صندوق ذخیره فرهنگیان در راستای استفاده از فرصت ایجاد شده به منظور افزایش مالکیت فولاد مبارکه در شرکتهای سنگآهن صورت گرفته است. هر چند این اقدام باعث صرف نقدینگی قابل ملاحظهای بوده است، اما از آنجا که بنابر توافقات صورت گرفته خرید این سهام با قیمتی متفاوت از نرخ روز تابلو صورت گرفته، این اقدام در راستای منافع فولاد مبارکه قابل ارزیابی است.
۲ -شرکت بخش عمدهای از سنگآهن مورد نیاز خود را از چادرملو خریداری میکند و سنگآهن گل گهر بیشتر در فولاد خوزستان و ذوبآهن اصفهان (به سبب مسائل مربوط به حمل و کیفیت سنگآهن تولیدی) استفاده میشود. «فولاد» اثر افزایش نرخ ۲۰درصدی سنگآهن در سال جاری را در بودجه خود لحاظ کرده است، اما این آمادگی را دارد تا در راستای افزایش مجدد قیمت سنگآهن نسبت به ارقام کنونی با تولید کنندگان همکاری کند. در همین راستا مذاکراتی با حضور مدیران شرکتهای سنگآهن صورت گرفته و توافقات اولیه در خصوص افزایش نرخ سنگآهن در جریان است. البته این افزایش نرخ احتمالی از محل کاهش کمک فولاد مبارکه به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد صورت خواهد پذیرفت، بدین معنا که «فولاد» در ازای حذف بخشی از پرداخت به صندوق کارکنان فولاد، نرخ خرید سنگآهن را متناسب با آن افزایش خواهد داد که این مساله تاثیری در حاشیه سود عملیاتی شرکت ایجاد نخواهد کرد زیرا در ازای رشد سرفصل بهای تمام شده، هزینههای عملیاتی به همان میزان با کاهش مواجه خواهند شد. گفتنی است فولاد مبارکه مطابق بودجه حسابرسی شده، حدود ۶/۸۱ میلیارد تومان کمک به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد تحت عنوان هزینههای عملیاتی در سال ۸۷ پیش بینی کرده است.
۳ -مبارکه برنامه اجرای سه طرح توسعه را در دستور کار دارد که دو مورد از آن مربوط به واحدهای فولادسازی و دیگری توسعه ظرفیت سبا تا ۴/۱میلیون تن در سال است. در این میان، اجرای طرح توسعه زیرسقف فولاد سازی در برنامه کوتاه مدت شرکت قرار دارد که توضیحاتی در مورد آن در مجمع اخیر ارائه شد. در راستای این طرح، چهار ترانس ۹۰ مگاواتی در کورههای قوس الکتریکی تعویض و به ترانس ۱۲۵ مگاوات تبدیل خواهند شد. بر مبنای قرارداد تنظیم شده با تامین کننده خارجی، دو دستگاه از این ترانسهای جدید در بهمن ماه سال جاری و دو دستگاه دیگر در بهار سال آینده به کارخانه وارد خواهد شد که پس از نصب، ظرفیت فولاد مبارکه را با ۲/۱ میلیون تن افزایش به ۴/۵ میلیون تن خواهد رساند.
البته باید توجه داشت که با اجرای طرح زیر سقف، بر ظرفیت تولید نورد که در حال حاضر اصلیترین بخش فروش را تشکیل میدهد، اضافه نخواهد شد، بلکه تنها ظرفیت تولید فولاد خام با رشد مواجه میشود. این در حالی است که عمده ارزش افزوده فولاد مبارکه در حال حاضر از دارا بودن ظرفیتهای تولید پیوسته و همگن در سه بخش (گندله وآهنسازی، فولادسازی و نورد) ناشی میشود. بنابراین، تلاش مدیریت مجتمع فولاد مبارکه این است که همگام با توسعه ظرفیت فولاد سازی، ظرفیت سایر بخشها نیز افزایش یابد تا بدین وسیله از خام فروشی اجتناب شده و حداکثر ارزش افزوده حاصل شود.
در همین راستا و به منظور استفاده کامل از مزایای طرح توسعه زیر سقف فولادسازی، باید اولا ظرفیت گندلهسازی کارخانه توسعه پیدا کند که بنابر اظهار مدیریت، اقداماتی در راستای افزایش ظرفیت گندله سازی(مرحله اول) در حال اجرا است که تا پایان سالجاری نهایی خواهد شد و البته کسری گندله مورد نیاز از طریق شرکتهای سنگآهن قابل تأمین خواهد بود.
همچنین برای توسعه ظرفیت تولید نورد گرم نیز اقدامات اجرایی برای رشد ظرفیت متناسب با افزایش ظرفیت فولادسازی در حال اجرا میباشد.
با توجه به توضیحات فوق، به نظر میرسد در صورت تحقق برنامه ها، آثار اجرای فاز اول طرح توسعه در رشد میزان تولید و فروش محصولات شرکت در سال ۸۸ قابل انعکاس باشد.
۴ - در خصوص عرضه سنگآهن در بورس فلزات مطرح شد که پذیرش این کالا در بورس مسکوت مانده است و اصولا عرضه هر نوع کالا در بورس منوط به تعدد طرفین عرضه و تقاضا خواهد بود که در مورد سنگآهن با توجه به عدم تحقق این شرط، بحث عرضه در بورس کالا منتفی خواهد بود.
همچنین در مورد خرید گندله از چادرملو مطرح گردید که در حال حاضر فولاد مبارکه قادر به تأمین نیاز داخلی خود میباشد و تنها در صورت نرخگذاری با حاشیه سود معقول توسط گندله سازان حاضر به خرید این محصول از کارخانجات مربوطه خواهد بود.
ارسال نظر