فارس - تقسیم‌بندی فعالیت شرکت‌های بورسی در قالب دو بازار (بازار اول و بازار دوم) در اولین جلسه هیات‌پذیرش انجام می‌شود. علی رحمانی، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران می‌گوید: در جلسه گذشته هیات‌پذیرش اوراق بهادار موضوع تقسیم شرکت‌های بورس در بازارهای اول و دوم مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد که در اولین جلسه هیات پذیرش این تقسیم‌بندی صورت گیرد.

وی ادامه داد: براساس برآوردهای اولیه احتمالا کمتر از ۱۰۰ شرکت در تابلوی اصلی بازار قرار خواهند گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که تکلیف شرکت‌های تابلوی چهارم چه خواهد شد، اظهار داشت: هیات‌پذیرش هنوز درباره شرکت‌های این تابلو به جمع‌بندی نرسیده است.

رحمانی خاطرنشان کرد: براساس برنامه زمان‌بندی موجود از اول خردادماه دو بازار اول و دوم راه‌اندازی خواهند شد و شرکت‌های بورس براساس ارزشیابی‌های موجود در این دو بازار حاضر خواهند شد.

پیش از این دکتر سیدعلی حسینی، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نیز از حذف تابلوی چهارم و دو بازاری شدن بورس تهران خبر داده بود.

حسینی در بخشی از صحبت‌های خود گفته بود: از این پس بازار اول (شامل تابلوی اصلی و فرعی) و بازار دوم خواهیم داشت به طوری که شرکت‌هایی که حائز حداقل شرایط باشند در بازار دوم طبقه‌بندی خواهند شد. در این میان هیات پذیرش می‌تواند به آن دسته از شرکت‌های موجود که شرایط بازار دوم را ندارند، یک سال اجازه حضور در این بازار را بدهد.

مطابق اظهارنظرهای مسوولان بازار، نحوه فعالیت شرکت‌ها در بازار دوم به عملکرد آنها در اطلاع‌رسانی برمی‌گردد، یعنی اگر شرکتی از عملکرد مطلوبی برخوردار نباشد از بازار اول به بازار دوم منتقل می‌شود و چنانچه شرکتی در بازار دوم با چنین شرایطی روبه‌رو باشد از این بازار اخراج می‌شود. ضمن اینکه اگر شرکتی شرایط خوبی در بازار دوم داشته باشد به بازار اول منتقل می‌شود.

پیش از این قرار بود با تشکیل بازار خارج از بورس سهام شرکت‌های حاضر در تابلوی غیررسمی به بازار خارج از بورس منتقل شوند، اما با مخالفت شورای بورس با تشکیل چنین بازاری به صورت شرکت سهامی خاص مراحل تاسیس این بازار با تعویق روبه‌رو شد.