برنامه عرضه‌های جدید در فرابورس

شماره روزنامه: ۲۵۶۷ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۳۶۱۹۰ بورس-شرکت-ها

گروه بورس- مدیر عامل فرابورس اعلام کرد: همزمان با دهه مبارک فجر برای نخستین بار شرکت ملی نفت ایران شرکت‌های زیر مجموعه خود را از طریق بازار سوم عرضه خواهد کرد.

گروه بورس- مدیر عامل فرابورس اعلام کرد: همزمان با دهه مبارک فجر برای نخستین بار شرکت ملی نفت ایران شرکت‌های زیر مجموعه خود را از طریق بازار سوم عرضه خواهد کرد.

مصطفی امید‌قائمی با اعلام این خبر افزود: پیش از این، بارها تلاش‌هایی مبنی بر حضور زیر مجموعه‌های شرکت ملی نفت ایران در بازار سرمایه شده بود اما این مساله محقق نشد.
وی ادامه داد: اما با تلاش‌های صورت گرفته در فرابورس، سازمان خصوصی سازی و مساعدت‌های هیات عالی واگذاری این مساله محقق شد و در روز‌های ۱۶ و ۱۷ بهمن دو شرکت زیرمجموعه ملی نفت ایران به صورت بلوکی در فرابورس عرضه خواهد شد. مدیر عامل فرابورس با اشاره به برنامه‌های ویژه فرابورس در دهه فجر گفت: امروز و در نخستین روز دهه فجر ذوب‌آهن را به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های دولتی دربازار دوم فرابورس عرضه عمومی خواهیم کرد، شرکتی که به نوعی خصوصی سازی و واگذاری آن طلسم شده بود و حتی پیش از این ۲بار در بورس پذیرش شده بود.
وی ادامه داد: دیگر برنامه ویژه فرابورس در دهه فجر عرضه ۱۰۰درصد از سهام شرکت خدمات مهندسی و تجهیزات صنعتی توربین جنوب در ۱۶ بهمن و عرضه ۱۰۰درصد از سهام شرکت خدمات ترابری و پشتیبانی نفت در ۱۷ بهمن است که هر دو شرکت متعلق به شرکت ملی نفت ایران هستند و این عرضه‌ها خود نقطه عطفی در خصوصی‌سازی در بازار سرمایه به حساب می‌آیند. امید‌قائمی در خصوص جزئیات عرضه شرکت خدمات مهندسی و تجهیزات صنعتی توربین جنوب توضیح داد: در روز ۱۶ بهمن بلوک ۱۰۰ درصدی از سهام این شرکت معادل ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار و۱۰۰ سهم که یک میلیون و۲۴۵ هزار و ۵ سهم آن ترجیحی است، در بازار سوم فرابورس و به ارزش پایه هر سهم آن ۶ هزار و ۳۵۶ ریال و ارزش کل ۱۵۸ میلیارد و ۲۶۵ میلیون و ۳۵ هزار و ۶۰۰ ریال عرضه می‌شود.
وی تاکید کرد: کارگزاران خریدار در صورتی مجاز به ورود سفارش خرید به سامانه معاملاتی هستند که ۳ درصد از ارزش سهام موضوع معامله که معادل ۴ میلیارد و ۷۴۷ میلیون و ۹۵۱ هزار و ۶۸ ریال است از مشتری دریافت و به عنوان سپرده حضور در رقابت به حساب شرکت سپرده‌گذاری واریز یا به این شرکت تحویل داده و تاییدیه شرکت مربوطه را به مدیریت بازار فرابورس ایران ارائه کنند. مدیر‌عامل فرابورس در خصوص عرضه شرکت خدمات ترابری و پشتیبانی نفت یاد آور شد: ۸/۲ میلیون سهم معادل ۱۰۰درصد از سهام شرکت خدمات ترابری و پشتیبانی نفت نیز در روز دوشنبه ۱۷بهمن در بازار سوم فرابورس عرضه می‌شود. امید‌قائمی در خصوص قیمت سهام این شرکت گفت: قیمت پایه هر سهم ۸۰هزارو ۷۲۲ریال، به صورت نقد یا نقد و اقساط که ۳۰درصد آن نقد و مابقی به صورت اقساط ۴ساله پرداخت می‌شود. مدیر‌عامل فرابوس در پایان تاکید کرد: خریدار در صورتی مجاز به ورود سفارش خرید به سامانه معاملاتی هستند که ۳ درصد از ارزش سهام موضوع معامله که معادل ۱۹ میلیارد و ۹۲۴ میلیون و ۱۸۳هزار و ۷۰۴ ریال است از مشتری دریافت و به عنوان سپرده حضور در رقابت به حساب شرکت سپرده‌گذاری واریز یا به این شرکت تحویل داده و تاییدیه شرکت مربوطه را به مدیریت بازار فرابورس ایران ارائه کنند.
کاهش ۵۰ درصدی ارزش معاملات
از سویی دیگر، بازار فرابورس روز گذشته را با کاهش معاملات سپری کرد. به طوری که حجم و ارزش کل سهام مبادله شده در این بازار هر کدام ۵۰ درصد افت را ثبت کردند. به گزارش خبرنگار ما، در بازار دیروز ۸/۲۰ میلیون سهم به ارزش ۱۴۶ میلیارد ریال خرید و فروش شد که اوراق مشارکت مسکن مهر بیشترین سهم را در این معاملات داشتند.
روز گذشته اوراق مشارکت مسکن مهر معامله ۶/۵۳ میلیارد ریالی را به ثبت رساندند. همچنین امتیاز تسهیلات مسکن دوره‌ دی‌ماه سال جاری نیز با جابه‌جایی ۲۰ هزار سهم به ارزش ۴/۱۵ میلیارد ریال در رتبه دوم جای گرفت.
در همین حال بانک دی، بیمه دی و سرمایه‌گذاری خوارزمی هر کدام به ترتیب با مبادله ۶، ۵/۲ و ۳/۲ میلیون سهم در فهرست پرمعامله‌ترین نمادها قرار گرفتند.بانک حکمت نیز در دومین روز معاملاتی خود، شاهد جابه‌جایی ۵/۳ میلیون سهم به ارزش ۴/۴ میلیارد ریال بود.
«فن‌آوا» و «سجام» نیز هر کدام به ترتیب با مبادله ۱/۲ و ۲ میلیون سهم به ارزش ۴ و ۳/۲ میلیارد ریال، معاملات پررونقی داشتند.همچنین روز گذشته معاملات توافقی شرکت بورس و فرابورس در بازار پایه به ثبت رسید به طوری که دادوستد ۲۰ هزار سهم «بورس» به ارزش ۱۱۰ میلیون ریال و ۳۰ هزار سهم «فرابورس» به ارزش ۱۵۰ میلیون ریال به طور توافقی صورت گرفت.
درج «سکاب»
در همین حال، روز گذشته نماد معاملاتی شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها در فهرست نرخ‌های بازار اول فرابورس درج نام شد. این شرکت که به عنوان پنجاه و پنجمین نماد معاملاتی (سی‌ودومین شرکت در بازار اول) و با نماد «سکاب» درج نام شده، در زمینه سرمایه‌گذاری و واسطه‌گری مالی فعالیت دارد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن