گشتی در وب
اگر هیچ چیز از بورس نمیدانید...
گروه بورس- در فضای مجازی، برخی سایتها و وبلاگها، مبانی ورود به بورس را با زبانی ساده و خواندنی در اختیار مخاطبان خود میگذارند. در همین راستا، در «گشتی در وب» امروز سری به سایت «سیگنال بورس» زدیم که از همین زاویه، مطلب جالبی را نقل کرده است:
فرض میکنیم که شما هیچ آشناییای با بورس ندارید و برای اولین بار میخواهید با بورس آشنا بشوید. سوال؛ بورس چی هست؟!
بگذارید این طوری شروع کنیم؛ یک شرکت یا کارخانه را در نظر بگیرید؛ فرض کنید مالکیت این کارخانه یا شرکت را به هزار قسمت تقسیم کردهاند و هر قسمت شده یک سهم از این کارخانه (یعنی هر سهم ۱/۰ درصد از کل شرکت). حالا اتفاقی که در بورس میافتد چیست؟ افرادی که مالک این سهام هستند توسط کارگزاران، سهامشان را خرید و فروش میکنند. البته در واقعیت تعداد سهام یک شرکت در بورس حتی به چندین میلیارد سهم میرسد.
اما چگونه قیمت یک سهم تعیین میشود؟ این امر بستگی به توافق خریداران و فروشندگان بازار درباره قیمت در هر زمان مشخص دارد. یعنی بسته به عوامل و فاکتورهای مختلف مثل سودی که شرکت به صورت مداوم در گزارشها اعلام میکند یا افزایش قیمت فروش، صورتهای مالیای که به صورت مداوم در طول سال اعلام میشود، طرحهای توسعه، نوسانات نرخ ارز (اگر واردات و صادرات داشته باشد)، تحلیلهای بنیادی، تحلیلهای تکنیکی (نموداری)، شایعات و جو بازار و هزاران فاکتور دیگر عرضهها و تقاضاها برای سهم در یک نقطه به تعادل میرسند و قیمت تعیین میشود. حال با گذشت زمان این قیمت مدام در حال تغییر است؛ زیرا این فاکتورهایی که در بالا گفتیم به صورت مداوم در حال تغییر بوده و باعث میشود که تعادل عرضه یا تقاضا به هم خورده و مجددا سهم به قیمت جدیدی برسد که این دو کفه ترازو باهم برابر شود و این چرخه تا همیشه ادامه دارد...
حالا بقیه ماجرا را از زبان پرویز گیلانی و برگفته از وبلاگ او بخوانید:
اگر قصد سرمایهگذاری در بورس را دارید، اول مطمئن شوید که هدف سرمایهگذاری بلندمدت است و شما نمیتوانید مثل سپردهگذاری در بانکها، به راحتی به پولتان دست پیدا کنید. بنابراین، پولی را وارد بورس کنید که مربوط به پساندازتان باشد. در این حالت اگر مثلا ۵ میلیون تومان پس انداز داشتید، ۵۰ تا ۶۰ درصد آن را سهم بخرید و بقیه پس اندازتان را در بانک نگه دارید. من توصیه میکنم هرگز در سرمایهگذاریهای خود تندروی نکنید. دلیلی ندارد که شما خودرو یا مسکن خود را برای سرمایهگذاری در بورس بفروشید. اگر شنیدهاید که میگویند سرمایهگذاری در مسکن یا خودرو دیگر بازدهی ندارد، منظورشان این نیست که اصلا خانه نخرید؛ بلکه منظور این است که پول و سرمایه خود را صرف خرید کالاهای سرمایهای مازاد از نیاز خود نکنید. مثلا اگر زمین و ملک اضافه دارید، آن را بفروشید و سهام بخرید. برای سرمایهگذاری در بورس، اول باید از بین کارگزاران فعال در بورس تهران یک نفر را انتخاب کنید. فهرست کارگزاران را میتوانید از سایت بورس (irbourse.com) مشاهده کنید و با کلیک روی هر کدام اطلاعات آن را مشاهده کنید.باید عادت کنید که در بورس، توصیه پذیر نباشید، راه خودتان را بروید، تجربه کنید و لذت ببرید. بورس اوراق بهادار، بازاری زنده است؛ جان دارد و هر روز بزرگ تر میشود. شما هم سعی کنید متناسب با آن هر روز بزرگ تر شوید. اینکه برخی از دوستان توقع دارند که بقیه به آنها کمک کنند، قدری خنده دار است. اصولا سعی کنید به شایعات گوش نکنید و بلندمدت فکر کنید. مریضی «سرمایهگذاری شتاب زده»، این روزها بدجوری به بازار سهام رسوخ کرده است. نباید عجله کرد. باید ایستاد و ریسک کرد و در نهایت لذت برد. همیشه یادتان باشد. هیچ نسخه کتابی؛ هیچ تجربه شخصی و هیچ رهنمود علمی نمیتواند شما را در بورس تهران، راهنمایی کند. پس بهتر است در این بزرگراه با تفکر و تامل حرکت کنید. بله، بعضی وقتها لازم است که شما خلاف جریان آب شنا کنید یا با چراغ خاموش در بزرگراه برانید، اما در این مورد مطمئن باشید که هر رویداد در بورس تهران، تحلیل خاص خود را میطلبد. بنابراین، دنبال روشی باشید که شما را همیشه به روز و به اصطلاح «آپ دیت» نگه دارد. استفاده از روزنامه و سایتهای اینترنتی مرتبط، قطعا به شما کمک خواهد کرد. فقط کافی است از طریق موتورهای جست وجوگر اینترنتی، به دنبال «بورس و سهام» بگردید. حداقل فهرست ۵۰ وبلاگ و وبسایت به شما معرفی خواهد شد که میتواند قسمتی از اطلاعات مورد نیاز شما را تامین کند. برای دیدن آخرین وضعیت سهام، اطلاعات شرکتها و اطلاعات داد و ستدهای روزانه، میتوانید از سایتهای رسمی بورس (مانند TSETMC.COM و Codal.ir) استفاده کنید. البته یادتان باشد؛ این تازه اول راه است و پس از پیمودن این گامهای اولیه و اصطلاحا «تنی به آب زدن» فاصله طولانی تا شناگر ماهر شدن (بخوانید سرمایهگذار موفق شدن) وجود دارد.
منبع: tsesignal.com
ارسال نظر