گروه بنگاه‌ها- زهرا مجتهد: شرکت‌های بورسی در فصل مجامع معادل یکصدهزار و 4/218 میلیارد ریال سود نقدی میان سهامداران خود تقسیم کردند. در حالی که درآمد واقعی شرکت‌های بورسی در پایان سال 89 معادل 134 هزار و 515 میلیارد و 615 میلیون ریال اعلام شده است، این شرکت‌ها معادل 75 درصد از درآمد واقعی خود را میان صاحبان سهام خود تقسیم کردند.

در میان 241 شرکت بورسی که مطابق قانون تجارت تا پایان تیرماه به برگزاری مجامع سالانه خود اقدام کردند، سیمان قائن بالاترین رقم سود نقدی برابر 600 تومان را برای هر سهم اختصاص داد. سپس نمادهای «درازک»، «سبهان»، «بترانس» و «شبهرن»، «وپارس» و «شخارک» به ترتیب با تقسیم مبلغ 320 تومان، 300 تومان، 267 تومان، 253 تومان و 250 تومان بالاترین رقم سود تقسیمی را در بازار سهام داشتند.
«اخابر» پیشرو در تقسیم سود
اما از حیث کسب درآمد واقعی در سال 89 می‌توان به نماد «اخابر» اشاره کرد. این شرکت در سال گذشته با تحقق درآمد واقعی معادل 20 هزار و 221 میلیارد و 107 میلیون ریال مواجه بود که 98 درصد از این رقم را به سهامداران خود اختصاص داد. سرمایه این شرکت در حال حاضر برابر 45 هزار و 6/873 میلیارد ریال است. «اخابر» به ازای هر سهم 43 تومان سود تقسیم کرد. پس از مخابرات، ملی مس با تحقق درآمد 13 هزار و 379 میلیارد ریالی بیشترین حجم سود نقدی را میان سهامداران خود تقسیم کرد. «فملی» با تقسیم 97 درصد از این رقم معادل 13 هزار و 26 میلیارد ریال سود تقسیم کرد که به ازای هر سهم برابر 225 تومان است. همچنین نمادهای «فولاد» و «کگل» دررتبه‌های بعدی قرار گرفتند که هر یک برابر 7 هزار و 740 میلیارد ریال و 4 هزار و 200 میلیارد ریال به سهامداران خود سود نقدی دادند.
سهامداران بی‌نصیب
آمار‌ها نشان می‌دهند تعدادی از شرکت‌های بورسی از جمله آهنگری تراکتورسازی، فولاد کاویان، مهرکام پارس، تراکتورسازی ایران، لیزینگ خودرو غدیر، سایپا آذین، تولیدی ایران تایر، صنایع بسته‌بندی ایران، پارس الکتریک، مهندسی تکنوتار، آلومراد و صنایع ریخته‌گری ایران به دلیل تصویب نکردن تقسیم سود نقدی در مجمع سالانه، سهامداران خود را با دستان خالی روانه کرده‌اند. علاوه بر این «دانا»، «فاذر»، «خوساز»، «فایرا»، «شوش»، «شدوص»، «قزوین»، «خکمک»، «فسلیر»، «وملی»، «سفاسیت»، «وملت»، «ثاصفا»، «شکربن»، «چبسپا»، «غشاذر»، «فروم»، «فبیرا»، «پتایر»، «پلوله»، «لازما»، «شپلی»، «پارتا»، «کقزوی» و «خکاوه» دیگر نمادهایی هستند که در مجامع آنها سودی به سهامداران تعلق نگرفت.