بازار سنگ‌آهن - بی اچ پی بیلیتون پیش‌بینی کرد:

بازار سنگ‌آهن در اغما

شماره روزنامه: ۲۷۲۷ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۵۹۲۱۲ بورس-جهانی

شرکت BHP Billiton بزرگ‌ترین شرکت فعال معدنی جهان پیش‌بینی کرده که در نتیجه کندی روند توسعه اقتصادی و سردی بازار تقاضا در چین، در بلند مدت شاهد کاهش قیمت مواد اولیه این شرکت خواهیم بود. ماریوس کلوپرز، مدیر اجرایی شرکت بی اچ پی بیلیتون بزرگ‌ترین شرکت معدنکاری در سطح جهان می‌گوید: با توجه به سردی بازار عرضه و تقاضا انتظار می‌رود قیمت‌های مواد اولیه در بلند مدت با رکود مواجه شود.

شرکت BHP Billiton بزرگ‌ترین شرکت فعال معدنی جهان پیش‌بینی کرده که در نتیجه کندی روند توسعه اقتصادی و سردی بازار تقاضا در چین، در بلند مدت شاهد کاهش قیمت مواد اولیه این شرکت خواهیم بود. ماریوس کلوپرز، مدیر اجرایی شرکت بی اچ پی بیلیتون بزرگ‌ترین شرکت معدنکاری در سطح جهان می‌گوید: با توجه به سردی بازار عرضه و تقاضا انتظار می‌رود قیمت‌های مواد اولیه در بلند مدت با رکود مواجه شود. ماریوس کلوپرز رییس کمیته FTSE متشکل از ۱۰۰ شرکت بزرگ معدنکاری بزرگ دنیا اعلام کرد: قیمت‌ها در بلند مدت کاهش خواهند یافت و این امر به این دلیل است که شرکت ما برنامه‌های مربوط به فرآیند تولیدی خود را در دو سال اخیر برنامه ریزی کرده و هم اکنون و با شرایط کنونی هیچ دلیلی وجود ندارد که ما بخواهیم این روند را تغییر دهیم.

علاوه بر این ما فرآیندهای نسبتا پیچیده‌ای را در تعیین قیمت‌های بلند مدت پیش رو داریم، همچنین محصولات فرعی، مهم یا کم اهمیتی وجود دارد که برخی از آنها در مقایسه با دیگری تاثیر بیشتری را در تعیین قیمت‌ها دارند. وی در ادامه گفت: معدنکاری مانند BHP که محصولاتی از قبیل

سنگ‌آهن و زغال‌سنگ تولید می‌کند از نظر درآمد بسیار تحت تاثیر جهش اقتصادی و روند تولید فولاد چین است، اما نشانه‌هایی وجود دارند که نشان می‌دهند شعله پر فروغ اقتصادی و تولیدی بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در حال فروکش کردن است. در سه ماهه دوم امسال آهنگ رشد چین تنها بالغ بر ۶/۷ درصد بوده که کمترین نرخ رشد این کشور در سه سال گذشته است.

در همین حال شرکت Vale برزیل بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ‌آهن در دنیا در ماه جاری اعلام کرد که سال‌های طلایی چین در حال پایان است. البته در هفته اخیر یکی از منابع دولتی در استرالیا اعلام کرد که جهش معدنکاری ملی در این کشور در حال افول است.

این در حالی است که کلوپرز با اشاره به میزان نرخ رشد چین می‌گوید: احتمال رکود اقتصادی وجود دارد. به هر حال میزان رشد خالص تقاضا برای محصولات کمتر از آن مقداری است که در سال‌های اخیر انتظار آن را داشتیم. در گذشته فرصت‌های جذاب و امیدوارکننده‌ای برای شرکت ما و در واقع برای کشور استرالیا وجود داشت؛ اما در حال حاضر چنین چیزی مشاهده

نمی‌شود. مدیر شرکت بی اچ پی در ادامه افزود : این شرکت امیدوار بوده که در ماه‌های باقیمانده سال جاری بالغ بر ۲۲ میلیارد دلار هزینه داشته باشد که عمده این هزینه صرف ساخت بزرگ‌ترین معدن روباز جهان خواهد شد که ساخت آن به تعویق افتاده بود.

وی همچنین افزود:‌ علاوه بر این، ما قصد داریم سرمایه‌گذاری‌های بزرگی را در ۱۲ ماه آینده انجام دهیم و امیدواریم که سرمایه گذاری معقولی داشته باشیم و بازگشت سرمایه مناسبی را نیز برای سهامداران خود داشته باشیم.

منبع: معدن ۲۴

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن