خبر

بازار زغال‌سنگ دنیا در تنگنا

شماره روزنامه: ۲۲۹۶ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۴۲۵۴۸ بورس-جهانی

مرکز خدمات فولاد ایران - استرالیا دوسوم تولید زغال‌سنگ جهان را به خود اختصاص داده است.

بازار زغال‌سنگ دنیا در تنگنا

مرکز خدمات فولاد ایران - استرالیا دوسوم تولید زغال‌سنگ جهان را به خود اختصاص داده است. در پی وقوع سیل اخیر، بنادر این کشور آسیب دیده و خسارات شدیدی نیز به خطوط راه‌آهن و معادن این کشور وارد شده است. خسارات وارده در حدود ۵ تا ۶ میلیارد دلار بر آورده شده است.

اگر چه در حال حاضر سیل در بسیاری مناطق مهار شده است، اما هنوز هم اثرات آن در برخی شهرها مشهود است. برخی از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند رسیدن میزان تولید به زمان پیش از وقوع سیل حداقل سه ماه طول خواهد کشید.

شش معدن بزرگ دنیا از جمله آنگلو آمریکن، آکویلا، بی‌اچ‌پی، مک آرتور، ریو تینتو، واله و اگزتراتا به دلیل شرایط جوی نامناسب وضعیت اضطراری اعلام کرده‌اند که این امر می‌تواند منجر به کاهش عرضه زغال‌سنگ توسط این معادن شود. سالانه در حدود ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیون تن (۴۰ درصد ) زغال سنگ دنیا در این معادن تولید می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود بارش باران در منطقه کویینزلند و نیوسئوت استرالیا از ماه ژانویه تا مارس همچنان ادامه داشته باشد.

قیمت قراردادهای فصلی زغال‌سنگ برای فصل اول ۲۲۵ دلار در هر تن بوده است، اما با توجه به وضعیت پیش آمده پیش‌بینی می‌شود قیمت قراردادهای فصل دوم افزایش یافته و به ۲۵۰ تا ۳۵۰ دلار در هر تن برسد.

از آنجایی که با وقوع سیل اخیر در استرالیا، تنها ۸ درصد عرضه زغال‌سنگ حرارتی به دنیا پایین آمده، کاهش قیمت این محصول محدود خواهد بود. بسیاری از کشورها در دنیا زغال‌سنگ حرارتی مورد نیاز کارخانه‌هایشان را خود تولید می‌کنند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد موجودی زغال‌سنگ حرارتی چین بالا است و این کشور دومین واردکننده بزرگ زغال‌سنگ حرارتی در دنیا است. ژاپن بزرگ‌ترین واردکننده این محصول در دنیا شناخته شده است، اما با این وجود ژاپنی‌ها تنها ۳۰ درصد زغال‌سنگ موردنیاز خود را سالانه از طریق واردات تامین می‌کنند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن