شماره روزنامه ۶۰۳۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۵ دنیای اقتصاد

اخبار بنگاه های صنعتی و معدنی - روزنامه شماره ۵۹۰۵

  • چالش معدنکاران در کش و قوس تعیین نرخ بهره مالکانه

    یکی از چالش‌های حوزه معدنکاری که هرسال معدنکاران با آن دست به گریبان هستند، افزایش بهره مالکانه یا حقوق دولتی است که‌درصد پرداخت آن در بودجه سالانه مشخص می‌شود. در بودجه سال آینده این حقوق دولتی معادن ۱۳.۴درصد نسبت به سال۱۴۰۲ افزایش یافته، به عبارتی، بهره مالکانه و حقوق دولتی معادن از ۴۸هزار و ۵۰۰میلیارد تومان به ۵۵هزار میلیارد تومان در سال۱۴۰۳ افزایش یافته که بر این اساس سقف درآمد دولت از معادن ۱۳.۴درصد نسبت به سال۱۴۰۲ افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که این بهره مالکانه باید براساس قانون معادن، با توجه به پروانه بهره‌داری و موقعیت و ظرفیت معدن از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص و در نهایت بیشتر این هزینه از سوی دولت صرف زیرساخت‌های معدن شود.
  • چالش‏‏‌های تامین سوخت جایگزین گاز

    دنیای اقتصاد – سید سجاد موسوی: قوانین یک طرفه شرکت ملی پخش در مورد تحویل مازوت به شرکت‌های سیمانی باعث شده تا برخی شرکت‌ها انصراف خود را از دریافت این سوخت اعلام کنند.
  • اطلاعیه مهم«ومپنا»

    پیرو انتشار اطلاعیه شفاف‌‌‌سازی شرکت گروه مپنا در تاریخ ۱۴۰۲.۹.۲۷ در سامانه اطلاع‌‌‌رسانی کدال سازمان بورس، توضیحات معاونت اقتصادی و مالی گروه مپنا، برای بهره‌‌‌برداری ذی‌‌‌نفعان و سهامداران ارائه می‌‌‌شود: توضیحات نایب‌‌‌ رئیس هیات‌‌‌مدیره گروه مپنا و مدیرعامل شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا در خصوص نماد «ومپنا» بوده است. این شرکت با عنایت به برنامه عرضه سهام نماد «ومپنا» در آینده نزدیک و در راستای رعایت مقررات سازمان بورس، ملزم به ارائه گزارش ارزیابی سهام شرکت مذکور و نیروگاه‌‌‌های متعلق به آن (تهیه شده توسط کارشناسان رسمی دادگستری) به هیات پذیرش سازمان بورس است که ارزیابی دارایی‌‌‌های مذکور از پیش‌‌‌نیازهای اصلی عرضه سهام هلدینگ مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا تحت نماد «ومپنا» در بورس بوده و امری اجتناب‌‌‌ناپذیر است. همچنین اطلاعیه درج شده در سامانه کدال به تاریخ فوق‌‌‌الذکر صرفا مربوط به دارایی‌‌‌های شرکت گروه مپنا تحت نماد «رمپنا» است و بنابراین عدم‌تفکیک شخصیت حقوقی جداگانه «رمپنا» و «ومپنا» باعث بروز برداشت‌‌‌هایی متفاوت در فضای مجازی و برخی از رسانه‌‌‌ها شده است. مجددا تاکید می‌‌‌شود اطلاع‌‌‌رسانی انجام‌شده از نظر شرکت گروه مپنا صحیح است.
  • استمرار تولید و دستیابی به اهداف در فولاد هرمزگان

    معاون بهره‌‌‌برداری شرکت فولاد هرمزگان گفت: دستیابی به اهداف برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌شده در واحد فولادسازی و ریخته‌‌‌گری مداوم فولاد هرمزگان از مهم‌ترین اهداف این شرکت است.معاون بهره‌‌‌برداری شرکت فولاد هرمزگان گفت: مهم‌ترین هدف واحد فولادسازی در سال‌جاری با توجه به افزایش محدودیت‌‌‌های انرژی، استمرار تولید و دستیابی به اهداف و برنامه‌‌‌های تعیین شده است که خوشبختانه تاکنون علاوه بر رسیدن به این هدف در مسیر دستیابی به اهداف سالانه نیز در حال حرکت هستیم.
  • تعامل پالایشگاه تهران با پژوهشگاه صنعت نفت

    شرکت پالایش نفت تهران به منظور تصفیه کاستیک مستعمل با پژوهشگاه صنعت نفت تفاهم‌‌‌نامه همکاری امضا کرد. در حاشیه اولین روز از دومین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش‌بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت (پتروتک) و به‌‌‌منظور توسعه زمینه‌‌‌های همکاری مشترک و همه‌‌‌جانبه پژوهشی و فناوری و استفاده بهینه از ظرفیت‌‌‌های موجود علمی و تخصصی کشور با هدف رفع نیازهای صنعتی، شرکت پالایش نفت تهران در زمینه اقدامات محیط زیستی با موضوعات بازیابی و بازچرخانی پساب تصفیه‌‌‌شده جهت مصارف صنعتی، تصفیه زیستی و بازیابی پساب‌‌‌های ویژه (مانند کاستیک مستعمل) و ارزیابی و بهینه‌‌‌سازی فرآیندهای موجود برای تصفیه پساب‌‌‌های صنعتی و بهداشتی ‌‌‌با پژوهشگاه صنعت نفت تفاهم‌‌‌نامه همکاری امضا کرد.معرفی کارشناسان علمی به منظور مشارکت در تهیه شرح کار پروژه‌های اجرایی؛ بررسی فناوری‌های روز دنیا و امکان‌سنجی اولیه، ارائه پیشنهاد فنی بر اساس روش منتخب با در نظر گرفتن شاخص‌های فنی، اقتصادی و زیست محیطی و همچنین ارائه مشاوره علمی و آموزش در زمینه فناوری‌های محیط زیست مورد نیاز پالایشگاه را می‌توان از مهم‌ترین خدمات قابل ارائه پژوهشگاه صنعت نفت در قالب این تفاهم‌نامه به شرکت پالایش نفت تهران برشمرد. شرکت پالایش نفت تهران در راستای استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، همکاری علمی و فناوری خود را در راس اقدامات و برنامه‌های خود دارد. این شرکت چندی پیش اولین اتاق صنعت با شرکت‌های دانش‌بنیان را در پارک فناوری پردیس افتتاح کرد.
  • فولاد غدیر نی‏‏‌ریز به زودی در فرابورس

    در نشست مشترک دکتر محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نی‌ریز با دکتر «محمدعلی شیرازی» مدیرعامل فرابورس ایران که در محل مجتمع فولاد غدیر نی‏‏‌ریز برگزار شد، ضمن بررسی روند پذیرش فولاد غدیر نی‌ریز در بازار فرابورس ایران، سازوکارهای تسریع در اقدامات و روند پذیرش شرکت نیز به بحث گذاشته شد.در این نشست مشترک، مصطفی‌پور، مدیرعامل فولاد غدیر نی‌ریز، با ارائه گزارش مبسوطی از اجرای طرح‌ها و برنامه‌های تکمیلی، توسعه‌ای و ایجادی در فولاد غدیر نی‌ریز، خواستار تسریع پذیرش نی‌‌ریز در بازار فرابورس شد. دکتر محمد‌علی شیرازی، مدیرعامل فرابورس ایران، ضمن تقدیر از اقدامات و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز گفت: با انجام اقدامات نهایی به زودی روند پذیرش مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در فرابورس تکمیل می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر