شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

  • تحقق شعار سال با آگاهی مردم از سیمان‌های آمیخته

    دنیای اقتصاد -سید‌سجاد موسوی: سیمان ایران از نظر ظرفیت اسمی در رده ششم جهان قرار دارد و اگرچه این موضوع یک موفقیت بزرگ برای صنعت سیمان به شمار می‌رود اما قطعا ایراداتی هم گریبانگیر صنعت است که از جمله آنها می‌توان به استفاده حداقلی از پوزولان‌ها در تولید این ماده زیربنای توسعه اشاره کرد که باعث شده تا علاوه بر افزایش مصرف انرژی، از ۱۰۰ نوع سیمان، فقط حدود ۱۰ نوع آن در ایران تولید شود؛ البته برخی از شرکت‌ها در این رابطه اقدامات قابل‌توجهی داشته‌اند اما وجه غالب سیمان تولیدی ایران سیمان‌های تیپ بوده و مهم‌ترین علل این اتفاق را باید در نبود بازار مصرف به دلیل ارزانی سیمان و همچنین قرار دادن انرژی ارزان در اختیار صنایع و مردم جست‌وجو کرد اما با توجه به شرایط امروز و چالش‌های تامین انرژی که صنعت سیمان را در تابستان و زمستان درگیر کرده، باید این صنعت به دنبال سرمایه‌گذاری برای کاهش مصرف انرژی و پایین آوردن درصد کلینکر فاکتور و همچنین اقداماتی نظیر بازیافت حرارتی باشد؛ کما اینکه امروزه در بسیاری از شرکت‌ها آغاز چنین روندی را شاهدیم و البته قطعا چنین طرح‌هایی نیازمند صرف هزینه‌های بالایی است که مشارکت دولت و بانک‌ها را می‌طلبد.
  • فناوری داغ معدن در سال ۲۰۲۴

    دنیای‌اقتصاد: در مصاحبه‌ اینوست‌‌مت با رهبران حوزه‌‌های اکتشاف، معدن و مشاوره مالی، تغییرات مهمی که در سال‌جاری روی می‌دهد، بررسی شد. شنیدن این موضوع که یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی چند بار در بحث‌‌ها مطرح شده‌‌اند، برای بسیاری تعجب‌‌آور نخواهد بود. یکی از مدیران ارشد فنی معدن گفت که بسیاری از شرکت‌های استخراج از قبل، سرمایه‌گذاری هنگفتی روی هوش مصنوعی انجام داده‌‌اند. بخش قابل‌‌توجه، جذب شدید این صنعت از حسگرها و نرم‌افزارهای متصل است. پتانسیل تحول عظیم این ترکیب قرار است در سال ۲۰۲۴ به طور فزاینده‌‌ای آشکار شود.
  • شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌‌‌گهر سال جهش تولید را با ۲۴ رکورد در فروردین‌‌‌‌‌‌ماه آغاز کرد

    با تلاش کارکنان و پیمانکاران و پشتیبانی همه مدیریت‌‌‌ها مجموعا ۲۴ رکورد شامل ۱۸ رکورد تولید روزانه و ماهانه همراه با ارتقای سطح کیفی محصول، ۴ رکورد حمل، بارگیری و فروش و ۲ رکورد پایداری در بخش‌‌‌های مختلف شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌‌‌گهر در فروردین ماه ۱۴۰۳ ثبت شد.
  • بهار زیبای فولاد هرمزگان با رکوردشکنی آغاز شد

    عطاالله معروفخانی در گفت‌‌‌وگو با خبرنگار روابط عمومی با اشاره به ثبت رکوردهای جدید در شرکت فولاد هرمزگان بیان کرد: بهار تولید و رکوردشکنی برای فولاد هرمزگان در فروردین ماه شکوفا شد و توانستیم علاوه بر ثبت رکوردهای ماهانه در تولید تختال و آهن‌‌‌اسفنجی، چند رکورد متنوع تولیدی روزانه را نیز در واحدهای تولیدی به ثبت برسانیم. به واقع رکوردشکنی و عبور از حد نصاب‌‌‌های قبلی برای کارکنان فولاد هرمزگان به یک عادت تبدیل شده و هر گاه محدودیت‌های انرژی‌ برداشته شوند، رکوردشکنی برای ما دور از دسترس نخواهد بود.
  • تنگناهای صنعت «سرب و روی»

    دنیای اقتصاد -سارا اصغری: باوجود اینکه ایران به لحاظ ذخایر معدنی سرب و روی جزو کشورهای مطرح دنیاست و در زمینه ذخایر روی جهان در رتبه ششم قرار دارد، اما تولیدکنندگان این صنعت با چالش‌‌‌های بسیاری روبه رو هستند که از جمله آنها می‌توان به کمبود خاک اشاره کرد. البته برخی چالش‌‌‌های این صنعت به مسائل فرابخشی و سیاست‌‌‌های اتخاذشده از سوی دولتمردان بازمی‌گردد و برخی چالش‌‌‌های آن نیز مربوط به مسائل درون‌‌‌بخشی می‌شود.
  • چالش‌های چندوجهی نوردکاران

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: سال گذشته برای نوردکاران که در زنجیره پایین‌‌‌دست فولاد قرار دارد، سال خوبی رقم نخورد؛ در حالی که تولیدکنندگان این زنجیره فولاد با چالش‌‌‌های بسیاری دست و پنجه نرم می‌‌‌کردند، بازار آنها نیز کماکان در طول سال با کسادی و رکود مواجه بود؛ در چنین شرایطی، تولیدکنندگان نورد با ۳۵‌درصد ظرفیت خود مشغول به تولید بودند. مصطفی عبدالهی عضو هیات‌مدیره انجمن نوردکاران ایران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» عنوان کرد: در کشور حدود ۳۰ تا ۳۲ میلیون تن کارخانه نصب‌‌‌شده در کشور در زمینه نوردکاری وجود دارد که این واحدها طی سال گذشته در کل بین ۳۰ تا ۴۰‌درصد و به صورت میانگین با ۳۵‌درصد ظرفیت خود مشغول به کار بودند.
  • راهکار تحقق شعار سال در صنعت سیمان

    دنیای‌اقتصاد– سید سجاد موسوی: صنعت سیمان در سال گذشته با چالش‌های مختلفی مواجه شد و به جرات می‌توان گفت اعمال محدودیت‌های انرژی بیش از هر چیز کارخانه‌ها را متضرر و به تعطیلی‌های گاه و بیگاه کشاند؛ البته تمام ماجرا در قطع برق و گاز خلاصه نمی‌شد بلکه به طور نمونه افزایش ۱۰۰ درصدی بهای گاز و اعمال آن از ابتدای سال، سرگردانی مدیران و البته سهامداران صنعت خاکستری را در پی داشت چرا که با وجود پیگیری‌های انجمن صنفی کارفرمایی صنعت سیمان، وزارت صمت حاضر به تغییر قیمت پایه کف همپای افزایش هزینه گاز نشد و همچنین با محدودیت گاز سه‌ماهه زمستان سود‌آوری سیمانی‌ها به شدت کاهش یافت و این خبر خوبی برای سهامداران خرد نبود. حالا و در نخستین روزهای سال ۱۴۰۳ که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده سیمانی‌ها یکی از راه‌های تحقق این شعار را حمایت از صنایع برای جذب سرمایه‌ها در بورس می‌دانند و اعتقاد دارند سهام کارخانه‌ها باید به اندازه‌ای جذاب باشد که سرمایه‌های سرگردان وارد بازارهای غیر‌مولد مانند ارز و طلا نشوند.
  • بزرگ‌ترین عرضه اولیه بازار سرمایه کشور در دستان شستان

    مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان گفت: با توجه به تخمین‌‌ها از ارزش‌‌گذاری شستان بزرگ‌ترین عرضه اولیه بازار سرمایه کشور توسط شستان رقم خواهد خورد. به گزارش روابط عمومی‌‌ شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان، داود عباسی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان با بیان اینکه شستان به عنوان یکی از بزرگان هلدینگ‌‌های چندرشته‌‌ای کشور سال‌هاست که خارج از بورس در حال فعالیت است، تشریح کرد: این در حالی است که اغلب هلدینگ‌‌های مشابه در بازار سرمایه فعال هستند و استفاده حداکثری از ابزارهای این بازار دارند. وی افزود: سال ۱۴۰۱ سهام یکی از شرکت‌های تابعه شستان عرضه شده است و اکنون سهام آن در فرابورس در حال معامله است. همچنین سهام دو شرکت دیگر نیز در برنامه عرضه برای سال‌جاری قرار گرفته‌‌اند.
  • مفت‏‌فروشی در صنعت سپید

    دنیای اقتصاد -سید سجاد موسوی: صنعت گچ مانند بسیاری از صنایع دیگر با سردی هوا محدودیت‌های سنگینی را در خصوص تخصیص گاز متحمل شد و تقریبا از دی ماه تا اواخر اسفند سال گذشته شرکت‌ها کمتر از ۵۰‌درصد نیازشان گاز دریافت کردند که این مساله با توجه به فقدان نقدینگی و پرداخت حقوق و مزایای کارکنان در ماه پایانی سال برای شرکت‌ها مشکل‌ساز شد؛ نکته حائز اهمیت اینکه بهای هر کیسه گچ حدود ۲۰‌هزار تومان است و حتی بسیاری از واحدها به دلیل مازاد تولید کشور مجبورند با نرخ‌های پایین‌تر هم محصولشان را عرضه کنند؛ در واقع بر اساس کارشناسی‌های صورت گرفته با ۴۰ شرکت و مجموع ظرفیت ۶۰‌هزار تن تمام تقاضای کشور پوشش داده می‌شود اما تا به امروز مجوز احداث ۶۰۰ واحد تولیدکننده گچ صادر شده و متاسفانه همچنان این روال بدون توجه به تبعات آن ادامه دارد.
  • ترکیب شرکتی نفت و معدن

    دنیای اقتصاد: عربستان‌سعودی به‌دنبال استخراج ۲.۵‌تریلیون دلاری فلزات است. عربستان‌سعودی ثروت گسترده‌ای فراتر از نفت را در دسترس خود می‌‌‌‌‌بیند. یک مقام ارشد معدن‌کاری به سمافور گفت که جاه‌‌‌‌‌طلبی گسترده عربستان این است که بیش از ۲.۵‌تریلیون دلار فلزات از خاک خود استخراج کند، در استخراج مواد معدنی در سراسر جهان سرمایه‌گذاری کند و تا آنجا که ممکن است زنجیره ارزش مواد معدنی را به‌دست آورد. به‌عبارت ساده‌‌‌‌‌تر از هم‌اکنون شاهد ترکیب شرکتی نفت و معدن خواهیم بود.
  • صدور ۱۶ گواهی کشف معدن در استان مرکزی

    مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: صدور گواهی کشف بخش معادن این استان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشت و به ۱۶گواهی رسید.
  • تولید یک‌‌‌میلیون و ۶۷۵‌هزار تن محصولات فولادی در چهارمحال و بختیاری

    معاون امور معادن و صنایع معدنی چهارمحال و بختیاری گفت: کارخانه‌‌‌های فولادی استان یک‌میلیون و ۶۷۵‌هزار تن محصول تولید و روانه بازار مصرف کردند. به‌‌‌گزارش «ایرنا»، امیرارسلان سیدین روز پنج‌شنبه در خصوص تحقق جهش تولید در بخش فولاد در استان تاکید کرد: در یک‌‌‌سال اخیر یک‌میلیون و ۶۷۵‌هزار تن انواع محصول فولادی شامل میلگردهای آجدار، شمش، ورق‌‌‌های گالوانیزه و گالوالوم، فرآورده‌‌‌های نسوز و آهن اسفنجی در کارخانه‌‌‌های این استان تولید و روانه بازار مصرف شده است.
  • روندهای آسیایی ESG در ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد: در مواجهه با افزایش نظارت مصرف‌کنندگان، تنظیم‌‌‌کننده‌‌‌ها، سهامداران و هیات‌‌‌مدیره ملاحظات زیست‌‌‌محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) در خط مقدم شرکت‌های چندملیتی در سطح جهانی قرار گرفته‌‌‌اند. شرکت‌های چند‌ملیتی مستقر در منطقه آسیا و اقیانوسیه (APAC) نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
  • رشد ۵.۸درصدی تولید فولاد در سال۱۴۰۲

    بررسی وضعیت تولید انواع محصولات فولادی در دومین سال فعالیت دولت سیزدهم نشانگر رشد ۵.۸درصدی تولید فولاد و رونق صادرات در تیرآهن، میلگرد و کل مقاطع طویل فولادی است که منجر به ارزآوری و بهبود شرایط اقتصادی در این صنعت شده است.
  • احیا و توسعه معادن با تامین زیرساخت‌ها در دولت سیزدهم

    طبق گفته زمین‌شناسان، ایران بهشت زمین‌شناسی و رنگین کمان مواد معدنی است که در همین راستا سیاست‌های دولت سیزدهم در بخش معادن منجر به احیا و توسعه معادن و تامین زیرساخت‌ها شده که دستاوردهای این حوزه به رشد اقتصادی کمک شایانی کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر