ارزیابی مراقبتی استاندارد ISO۱۷۰۲۵ فولاد هرمزگان با موفقیت انجام شد
به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، رضا باران پویان، مدیر کنترل کیفی و آزمایشگاههای شرکت فولاد هرمزگان با اعلام این خبر گفته است: نتایج آزمونها مبنایی هستند که تصمیمات اقتصادی، اکولوژیکی و قانونی بر مبنای آنها اتخاذ میشوند؛ از این رو، نتایج باید دارای یک کیفیت مشخص باشند. هدف کلی از پیادهسازی استانداردها، حصول اطمینان از این موضوع است که نتایج دارای دقت و درستی کافی هستند که نه تنها تجهیزات مورد استفاده در اندازهگیری، بلکه کلیه پارامترهای تاثیرگذار بر این فرآیند مانند اپراتورها، تغییرات محیط و... تحت کنترل بوده و همواره پایش میشود.
مدیر کنترل کیفی و آزمایشگاههای شرکت فولاد هرمزگان گفت: فرآیند اندازهگیری، فرآیندی تولیدی است که محصول آن، ارقام است. قابلیت اطمینان از ارقام تولید شده در یک آزمایشگاه نقطه عطف عملکرد یک آزمایشگاه به شمار میرود. یکی از استانداردهای مورد استفاده در این زمینه استاندارد بینالمللی ISO۱۷۰۲۵ با عنوان الزامات عمومی برای صلاحیت آزمایشگاه آزمون و کالیبراسیون است که همواره شعار این استاندارد «یک استاندارد، یک تست و پذیرفته شده همه جا» بوده است و نتایج آزمایشگاهی که این استاندارد را پیادهسازی کرده، در بیش از ۷۰ کشور دنیا قابل پذیرش و استفاده است. پیادهسازی این استاندارد در یک آزمایشگاه باعث ایجاد اطمینان در مشتری و جلوگیری از موازیکاری و دوبارهکاری در آنالیز محصول تولیدی یا مبادله شده میشود. رضا باران پویان گفت: فولاد هرمزگان با توجه به رویکرد صادراتمحور در راستای افزایش اطمینان به مشتریان داخلی و خارجی، در سال ۲۰۱۵ اقدام به پیادهسازی الزامات و دریافت گواهینامه استاندارد ISO/IEC۱۷۰۲۵ ویرایش ۲۰۰۵ از مرجع بینالمللی اعتباردهی کشور ترکیه TURKAK کرد. دریافت این گواهینامه موجب افزایش اطمینان از کیفیت محصولات تولیدی فولاد هرمزگان و همچنین کمک به حل اختلافات ایجاد شده در خصوص آنالیزهای ارسالی به مشتری در بازارهای بینالمللی شده است.
او در عین حال افزود: با توجه به بازنگری استاندارد ISO/IEC۱۷۰۲۵ در سال ۲۰۱۷ و لزوم پیادهسازی الزامات جدید این استاندارد گواهینامه استاندارد الزامات عمومی برای صلاحیت آزمایشگاه آزمون و کالیبراسیون بر اساس استاندارد ISO/IEC۱۷۰۲۵ویرایش ۲۰۱۷ مجددا در سال ۲۰۲۲ دریافت شد. با توجه به دوره چهار ساله اعتبار این گواهینامه، طبق الزامات مرجع اعتباردهی در این دوره زمانی چهار ساله دو بار ارزیابی مراقبتی توسط مرجع صدور گواهی صورت میگیرد که در این ارزیابی مدارک فنی و الزامات موردنیاز به مرجع اعتباردهی ارسال میشود. وی گفت: پس از بررسی مدارک ارسالی تاریخ ارزیابی حضوری تعیین میشود که در این ارزیابی به راستیآزمایی مدارک ارسال شده، مصاحبه حضوری با کارکنان و همچنین بازدید از آزمایشگاه و مشاهده نحوه انجام آزمونها پرداخته میشود. در مهر ماه سالجاری با حضور سه نفر از ارزیابان شرکت TURKAK ترکیه اولین دوره ارزیابی مراقبتی استاندارد ISO۱۷۰۲۵ در فولاد هرمزگان برگزار شد.