رضا شهرستانی در گفت‌‌‌وگو با «ایلنا»، با اشاره به تبعات کاهش سهمیه برق صنایع فولاد، گفت: وزارت نیرو ۳ گزینه پیش روی تولیدکنندگان فولاد قرار داده است و آنها می‌توانند یکی از این گزینه‌‌‌ها را در ۳ ماه تابستان برای کاهش سهمیه برق انتخاب کنند؛ این ۳ نوع انتخاب عبارتند از: ۳ ماه ۳۰ درصد، ۴۵ روز با ۶۰‌درصد یا ۳۰ روز با ۹۰‌درصد کاهش سهمیه برق به کار خود در تابستان ادامه بدهند.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان هر کدام از این گزینه‌‌‌ها را انتخاب کنند در واقع قبول کرده‌‌‌اند که باید یک ماه خط تولید خود را بخوابانند.

شهرستانی رقم تولید فولاد در سال گذشته را ۳۰ میلیون تن دانست و افزود: پیش‌بینی تولید فولاد در سال‌جاری حدود ۳۴ میلیون تن است و از آنجا‌ ‌‌که در ۳ ماه تابستان حدود ۳ میلیون تن تولید را به دلیل کاهش سهمیه برق از دست خواهیم داد به نظر می‌رسد رسیدن به چشم‌‌‌انداز تولید در سال‌جاری دشوار شود.

این کارشناس صنعت فولاد با تایید اینکه امکان کنترل و حل این مشکل وجود دارد، افزود: متاسفانه اقدامی برای حل این بحران انجام نشد، این در حالی است که صنعتگران راه‌‌‌حل کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای برون رفت از این مشکل را پیشنهاد و ارائه دادند. پیشنهاد کوتاه‌مدت ما این بود که صنعتگران به شهروندانی که میزان مصرف برق خود را کاهش داده‌‌‌اند یارانه پرداخت کنند به عبارت دیگر صنایع برق را از مشتریان کم‌مصرف خریداری کنند تا روند تولید ادامه یابد و متوقف نشود. در این صورت می‌توان ۳ میلیون تومان یارانه به شهروندی که مصرف برق را کم کرده پرداخت کرد.

عضو پیشین هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد تاکید کرد: صنعتگران مایل هستند در نیروگاه‌‌‌هایی که زیر بهره‌‌‌وری فعالیت و نیاز به بازسازی دارند هزینه کنند یا نیروگاه‌‌‌هایی که سیکل ترکیبی نیست سیکل را انجام دهند و دولت باید به صنعت کمک کند که این اتفاق رخ بدهد و در ازای آن با افزایش راندمان تولید برق آن را به صنعتگران بدهند.