بیشترین میزان صادرات با۶/ ۵۱‌درصد مربوط به زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط با ۴۹۱ میلیون و ۷۰۰‌هزار دلار بوده است.

پس از آن سنگ‌آهن با ۳/ ۱۲۵میلیون دلار، مس و محصولات پایین‌دستی با ۴/ ۵۸ میلیون دلار، زغال‌سنگ و کک با ۸/ ۴۲ میلیون دلار و زنجیره روی با ۲/ ۳۵ میلیون دلار در رتبه‌‌‌های بعدی از نظر ارزش صادرات قرار گرفتند.

در نخستین ماه از سال ۱۴۰۲ همچنین ۳۴ میلیون دلار کنسانتره سنگ‌آهن، ۲۷ میلیون دلار محصولات زنجیره سیمان و ۸/ ۲۲میلیون دلار زنجیره آلومینیوم و محصولات به بازارهای هدف صادر شد. «امیر صباغ» مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو در این زمینه می‌‌‌گوید: محدودیت گاز طبیعی باعث اوج‌گیری صادرات گندله آهن  ۱۲۵ میلیون دلار در فروردین شده است و برای نخستین بار، صادرات گندله از زنجیره مس (۵۸ میلیون دلار) فراتر رفته و رشد ۱۰ برابری وزنی دارد.

او گفت: جهش صادرات آهن اسفنجی به حدود ۵۰‌هزار تن و فروآلیاژ به  ۲/ ۹ میلیون دلار با رشد ۴۷درصد، از دیگر نکات صادرات فروردین ماه است. صباغ ادامه داد: محدودیت گاز طبیعی زمستانه همزمان با اوج‌گیری دلار بازار، تقاضای بالای مواد اولیه در بورس‌کالا و کشف نرخ دلار بعضا بالاتر از سامانه مبادله ارزی بانک مرکزی در معاملات، از عوامل محدود‌کننده صادرات فروردین ماه امسال بوده که با اعمال ضرایب شفافیت معاملات، انتظار بهبود وضعیت و شتاب‌گیری صادرات می‌رود. به گزارش «ایرنا»، در فروردین ماه امسال همچنین ۲۸۱‌هزار و ۴۰۰ تن انواع مواد و محصولات بخش معدن و صنایع معدنی به ارزش ۳۰۰ میلیون و ۶۰۰‌هزار دلار برای تامین نیاز کارخانه‌ها و شرکت‌ها وارد کشور شد. این میزان واردات از نظر ارزشی ۵۵‌درصد و از نظر وزنی ۱۹‌درصد در مقایسه با فروردین ماه ۱۴۰۱ رشد نشان می‌دهد. پیش‌تر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام‌‌‌کرد: صادرات زنجیره بخش معدن و صنایع معدنی در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۱۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسید که در مقایسه با سال پیش از آن، از نظر وزنی ۴/ ۳‌درصد رشد نشان می‌دهد.