توسعه صادرات؛ بهترین راهکار حمایت از صنایع در دوران تحریم

 

 

 

ابراهیمی با اشاره به تنوع محصولات صادراتی و ارتقای شرکت‌های کوچک و متوسط در جهت توسعه صادرات اظهار کرد: با ایجاد تنوع در انواع محصولات و خدماتی که یک کشور صادر می‌کند، می‌توان وابستگی خود را به تعداد کمی از محصولات و بازارها کاهش داد و شانس موفقیت خود را در بازار جهانی افزایش داد و از طرفی SME که اغلب ستون فقرات بخش صادرات هستند؛ با ارائه حمایت‌‌هایی مانند دسترسی به منابع مالی، آموزش و اطلاعات بازار، کشورها می‌توانند به آنها کمک کنند تا رقابتی‌‌تر شوند. ابراهیمی گفت: توسعه صادرات مبتنی بر بازار جهانی سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه می‌تواند به کشورها در توسعه محصولات و فناوری‌‌های جدید قابل صادرات و همچنین بهبود کیفیت و کارآیی محصولات موجود کمک کند.

وی در ادامه با اشاره به قراردادهای تجاری و بازاریابی و برند‌سازی در روند توسعه صادرات عنوان کرد: کشورها می‌توانند برای کاهش تعرفه‌ها و سایر موانع تجاری و رقابتی‌تر کردن صادرات خود در بازار جهانی، با سایر کشورها در مورد توافق‌نامه‌های تجاری مذاکره کنند و با تبلیغ محصولات و خدمات خود از طریق بازاریابی موثر و کمپین‌های برندسازی، می‌توانند در حوزه صادرات توانایی خود را بهتر معرفی کرده و خریداران بیشتری را جذب کنند.

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان افزود: توسعه زیرساخت‌ها، مانند حمل‌ونقل و لجستیک می‌تواند فرآیند صادرات را تسهیل و عرضه محصولات به بازار را آسان‌تر کند و دولت‌ها می‌توانند به صادرکنندگان کمک مالی یا ضمانت‌هایی برای تامین هزینه‌های صادرات مانند حمل‌ونقل، بیمه و ترخیص کالا از گمرک ارائه کنند. ابراهیمی با اشاره به حمایت از صنایع صادرات‌محور در مسیر توسعه صادرات اذعان کرد: دولت‌ها همچنین می‌توانند از صنایع صادرات‌محور با اقداماتی مانند ارائه مشوق‌های مالیاتی، کمک‌های بلاعوض و یارانه‌ها یا سرمایه‌گذاری در توسعه آموزش و آموزش کارگران این صنایع حمایت کنند. وی در پایان با اشاره به مقابله با تحریم‌‌ها و رشد سریع تجارت الکترونیک تاکید کرد: تمرکز دولت بر سیاست‌‌های تقویت‌‌کننده صادرات به‌ویژه در شرایطی که تحریم‌‌های ظالمانه اخیر به همراه رکود دامنه‌‌دار در بخش‌‌های پایین‌‌دستی فولاد، حجم تقاضای داخلی را تحت‌تاثیر قرار داده است، باید به عنوان یکی از اولویت‌‌ها مورد نظر قرار گیرد. در همین راستا شرکت‌های بیشتری برای فروش محصولات و خدمات خود به پلتفرم‌‌های آنلاین روی می‌آورند و کشورها می‌توانند با توسعه زیرساخت‌‌ها و مقررات لازم برای حمایت از صادرات تجارت الکترونیک از این روند با اتکا به افزایش صادرات، کمترین تاثیری‌پذیری از تحریم‌‌ها را متحمل شوند.