به گزارش «ایرنا»، عباس جرجانی افزود: این طرح‌ها با هدف جلوگیری از خام‌‌فروشی سنگ آهن که از محصولات خراسان جنوبی است، اجرا شده و به‌‌تدریج به بهره‌‌برداری می‌‌رسند.

وی طرح توسعه واحد کنسانتره آهن پیراکان شهرستان نهبندان با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان را یکی از این طرح‌ها عنوان کرد و گفت: فاز نخست این طرح به بهره‌‌برداری رسیده و فاز دوم آن با ظرفیت سالانه ۱۵۰ هزار تن در حال اجراست که اقدامات تامین زمین آن نیز انجام شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌‌جنوبی افزود: همچنین واحد تولید کنسانتره آهن با ظرفیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن و مجموع اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان در شهرستان سربیشه ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

جرجانی بیان کرد: هدف‌‌گذاری شده که این طرح در سه ماه نخست سال آینده به بهره‌‌برداری برسد و مشکل تامین برق دارد که تلاش ما این است این مشکل در اسرع وقت رفع شود.

وی از اجرای طرح تولید کنسانتره و گندله‌‌سازی شرکت امید نور با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد خبر داد و گفت: این طرح نیز با اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومان در دست اجراست.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌‌جنوبی افزود: مهم‌ترین مشکل این طرح درخواست نقدینگی است و مشکل تسهیلات این واحدها در سفر دوم رئیس‌جمهور به خراسان جنوبی از طریق فاینانس و تسهیلات تبصره ۱۸ به عنوان یک طرح اولویت‌‌دار پیگیری خواهد شد. جرجانی گفت: طرح تولید کنسانتره آهن زیرکوه نیز در مرحله آزمایشی قرار دارد و در این طرح ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده که آماده افتتاح است. وی اظهار کرد: همچنین یک طرح تولیدی کنسانتره آهن متعلق به بخش سرمایه‌‌گذاری خارجی در شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف در دست اجراست که با سرمایه‌‌گذاری ۱۸۰ میلیارد تومان، ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. دبیر شورای معادن خراسان جنوبی گفت: این طرح با اشتغال ۸۰ نفر در دهه فجر امسال به بهره‌‌برداری خواهد رسید.

جرجانی خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی این کارخانه در دهه فجر سال گذشته با حضور سرمایه‌‌گذارانی از کشور چین شروع شد و بعد از کارخانه چدن، فولاد و کک، چهارمین سرمایه‌‌گذاری خارجی در شهرک صنعتی خوسف است.

وی افزود: براساس مصوبه شورای معادن استان، خام‌‌فروشی یا خروج بدون فرآوری مواد معدنی آهن از خراسان جنوبی به مدت سه سال ممنوع است که سال اول به میزان ۵۰ درصد، سال دوم ۷۵ درصد و در سال بعد ۱۰۰ درصد استخراج اسمی پروانه معدنی در اختیار واحدهای فرآوری استان قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: با اجرای این طرح به هیچ عنوان سنگ آهن به‌‌صورت خام و کلوخه از منطقه خارج نخواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۲۷ معدن فعال آهن، مگنتیت و هماتیت با ذخیره قطعی ۱۳ میلیون تن، اشتغال ۳۰۲ نفر، استخراج سالانه ۸۷۲ هزار و ۵۰۰ تن و سرمایه‌‌گذاری هزار میلیارد و ۶۱۷ میلیون ریال در این استان وجود دارد.

جرجانی افزود: بیشترین تعداد معادن سنگ آهن استان در شهرستان طبس با ۱۱ مورد وجود دارد و بیشترین معادن آهن در شهرستان‌های خوسف، زیرکوه، بشرویه، نهبندان، قائنات و سرایان است.