صرفه‌‌جویی ۲۳۴ میلیارد تومانی در ذوب آهن اصفهان

به گزارش روابط عمومی ذوب آهن اصفهان، محمدرضا امین‌‌صبوری با اشاره به اینکه در این نیروگاه چهار دستگاه دیگ (بویلر) بخار در قسمت قدیم و دو بویلر در قسمت توازن در حال کار هستند، افزود: با توجه به شرایط خاص و نیاز به بازسازی بویلرها به دلیل فرسودگی، دیگ بخار شماره ۴ در سال ۹۸ جهت بازسازی از مدار خارج شد و سایر دیگ‌‌های توازن جبران کمبود تولید بخار را داشتند و پس از انجام بازسازی، اسفندماه سال گذشته راه‌‌اندازی شد و در مدار قرار گرفت. امین‌‌صبوری در پاسخ به این پرسش که صرفه اقتصادی این بازسازی که توسط شرکت مهندسی و پویش ساخت انجام شده چه میزان بوده است، گفت: علاوه بر افزایش ضریب اطمینان در نیروگاه، سالانه حداقل ۲۳۴ میلیارد تومان صرفه‌‌جویی از مسیر این بازسازی برای ذوب آهن اصفهان حاصل می‌شود و همچنین با توجه به طراحی و اهمیت استراتژیک و حیاتی این راه‌‌اندازی، تولید برق کارخانه حداقل ۵ مگاوات در ساعت افزایش می‌‌یابد.

کاهش مصرف گاز

مدیر مهندسی تولید و توزیع برق ذوب آهن اصفهان خاطرنشان کرد: این بازسازی در انواع انرژی‌‌های مورد نیاز خط تولید شرکت نیز صرفه‌‌جویی خوبی رقم زده است، برای مثال امکان برداشت گازهای فرآیندی بیشتر شده و در نتیجه میزان مصرف گاز طبیعی کاهش یافته است که این دستاورد، سالانه حدود ۹۰ میلیارد تومان صرفه‌‌جویی در این بخش برای کارخانه ایجاد می‌کند و همچنین تناژ تولید بخار نسبت به قبل افزایش قابل توجهی می‌‌یابد. همچنین امیر ایرانپور مدیرعامل شرکت مهندسی و پویش ساخت ذوب آهن در ادامه عنوان کرد: این پروژه با توجه به شرایط ویژه آن و تجربیات قبلی در انجام پروژه‌ها به این شرکت واگذار شد.

با عنایت به نبود نقشه‌های دقیق بخشی از فعالیت ما به انجام بازطراحی و تهیه نقشه‌ها اختصاص پیدا کرد و به جهت انجام برخی فعالیت‌‌ها به صورت SITE RUN توانستیم در پایان پروژه علاوه بر کسب تجربه کافی در انجام فعالیت‌‌های نیروگاهی یک FINAL BOOK کامل با تهیه نقشه‌های جدید و تهیه ASBUILT از کارهای انجام شده به کارخانه تحویل دهیم. وی افزود: در قالب این پروژه تمامی تجهیزات قبلی دیگ به‌طور کامل دمونتاژ شده و انجام فعالیت‌‌های تاسیساتی، مکانیکی، برق و اتوماسیون براساس فعالیت‌‌های اعلام‌‌شده مطابق با قرارداد فی‌‌مابین انجام پذیرفت. ایرانپور تصریح کرد: در قالب این پروژه ساخت اسکلت فلزی ساختمانی و تجهیزاتی و نیز ساخت تابلوهای برق در کارگاه‌های در اختیار شرکت انجام پذیرفت و سپس نصب، راه‌‌اندازی و تحویل داده  شد.