خطر بزرگ ETF اسپات برای بیتکوین
هیز میگوید که ETFهای اسپات بیتکوین نه برای استفاده یا عرضه در داخل شبکه، بلکه برای انباشت و نگهداری بهصورت ایمن طراحی شدهاند که میتواند باعث محدودن شدن فعالیتها در شبکه BTC شود. درواقع، اگر صادرکنندگان ETF اسپات بیتکوین در نهایت تمام BTCهای موجود را در اختیار داشته باشند، تعداد تراکنشهای شبکه کاهش مییابد و استخراجکنندگان انگیزهای برای اعتبارسنجی تراکنشها نخواهند داشت. هیز گفت که نتیجه نهایی راهاندازی ETF اسپات بیتکوین این است که استخراجکنندگان بهدلیل ناتوانی در پوشش هزینههای انرژی مورد نیاز برای راهاندازی، دستگاههای خود را خاموش میکنند.
هیز ادامه داد که اگر ETFهایی که توسط مدیران داراییهای مالی سنتی (TradFi) نظارت میشوند، به موفقیت بیش از حد دست یابند، میتوانند اساسا بیتکوین را به نابودی بکشانند. جالب اینجاست که هیز تصور میکند که در صورت وقوع چنین احتمالی، یک شبکه پولی ارز دیجیتال جدید جای بیتکوین را میگیرد و حتی دیدگاه اصلی ساتوشی ناکاموتو از پول الکترونیکی همتا به همتا را گسترش میدهد. هیز ادامه داد که اگر بیتکوین صرفا به یک دارایی مالی دیگر تحت اختیار دولت تبدیل شود، کاربرد آن کاهش مییابد و مردم بار دیگر دارایی پولی و سیستم مالی دولتی خواهند داشت.
لازم به ذکر است که چندین غول مالی از جمله بلکراک، گریاسکیل و…، مشتاقانه منتظر تصمیم کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) درباره درخواستهای ETF اسپات بیتکوین مربوطه خود هستند. تحلیلگران بلومبرگ پیشبینی میکنند که این ETFها بین ۵ تا ۱۰ژانویه ۲۰۲۴ تایید شوند.