بیتکوین پس از انتشار نرخ تورم
اتریوم روز قبل برای ساعاتی بالای۱.۳۰۰دلار خریدوفروش میشد؛ سطحی که ۲درصد بالاتر از نقطه شروع معاملات این ارز دیجیتال در اولین روز از هفته میلادی (دوشنبه) است. از زمان تغییر سازوکار شبکه اتریوم به اثبات سهام در ۱۵سپتامبر(۲۴ شهریور)، قیمت این ارز دیجیتال حدود ۲۳درصد افت داشته و بازدهی آن از ابتدای سال۲۰۲۲ تاکنون، منفی ۶۴درصد بوده است. روز پنجشنبه گزارش تورم ماه سپتامبر (شهریور) آمریکا منتشر شد که نشان میدهد قیمت کالا و خدمات موردنیاز خانوارهای آمریکایی نسبت به سپتامبر سال۲۰۲۱ میلادی، ۲/ ۸درصد رشد داشته است؛ نرخی که اندکی بالاتر از ۱/ ۸درصدی است که کارشناسان انتظار آن را داشتند. طبیعتا بازار نیز در ابتدا واکنشی منفی به این آمار نشان داد؛ اما کمی بعد قیمتها در بازارهای مالی مختلف، از جمله ارزهای دیجیتال، مجددا بازیابی شدند. هزینههای بخش خردهفروشی آمریکا در ماه سپتامبر، برخلاف انتظار افزایش ۲/ ۰درصدی این شاخص، بدون تغییر بود. پایینماندن این نرخ نشاندهنده کمبود تقاضا در بازار، در نتیجه افزایش قیمتهاست. در بازارهای مالی سنتی نیز، شاخصهای «S&P۵۰۰» و نزدک (Nasdaq) طی ۷ روز گذشته بهترتیب یک و ۷/ ۲درصد افت داشتهاند و در مقابل شاخص داوجونز (Dow Jones) این هفته را با ۵/ ۱درصد رشد به پایان رسانده است.
وضعیت تکنیکال بیتکوین
حرکات قیمتی بیتکوین و اتریوم در روز جمعه چندان چشمگیر نبود و هر دو این داراییها روز معاملاتی خود را تقریبا بدونتغییر به پایان رساندند. با وجود افزایش حجم فعالیتهای معاملاتی در روز پنجشنبه، بازگشت دوباره حجم معاملات بیتکوین به زیر میانگین متحرک ۲۰ روزه این شاخص، سبب شد همان حالوهوای کسلکننده هفتههای اخیر مجددا بر بازار حاکم شود. اتریوم نیز شرایط مشابهی داشت و حجم معاملات روز جمعه این ارز دیجیتال نزدیک به میانگین متحرک ۲۰روزه این شاخص بود. مطابق اندیکاتور بولینگر باندز، قیمت همچنان زیر میانگین متحرک ۲۰روزه قرار دارد و این در حالی است که حجم نوسانها همچنان ثابت مانده است.
اندیکاتور بولینگر باندز ضمن ترسیم یک متوسط مشخص برای قیمت، دو انحراف استاندارد بالاتر و پایینتر از میانگین را نیز نشان میدهد. از نظر آماری، قیمت در ۹۵درصد مواقع درون محدوده انحراف استاندارد اندیکاتور بولینگر باندز در نوسان است. افزایش ارتفاع بین خط پایینی و بالایی این اندیکاتور، نشاندهنده رشد حجم نوسانها است و تنگترشدن این بازه، کاهش نوسانها را به تصویر میکشد.
از تاریخ ۳ اکتبر(۱۱مهر)، این بازه برای بیتکوین تنگتر شده است که کاهش نوسان در بازار این ارز دیجیتال را نشان میدهد.
قیمت پیش از آنکه به زیر میانه این بازه (میانگین متحرک ۲۰ روزه) سقوط کند، بین ۳ تا ۵ اکتبر (۱۱ تا ۱۳ مهر) توانسته بود خود را به خط بالایی بولینگرباندز برساند. خلاف این جریان روز پنجشنبه و با بازگشت قیمت به خط پایینی این بازه رخ داد که مشخصا تحتتاثیر انتشار آمار نرخ تورمماه قبل آمریکا بود.
بیتکوین روز جمعه تلاشی هم برای رساندن خود به ۲۰هزار دلار کرد که در ادامه با مقاومت مواجه شد و به سطوحی که اکنون ملاحظه میکنید سقوط کرد.