گروه بنگاه‌ها: مدیرعامل بانک تجارت از برنامه این بانک برای استقرار کامل سامانه بانکداری جامع متمرکز (CoreBanking) ظرف سه سال آینده خبر داد. به گزارش روابط عمومی بانک تجارت، محمدابراهیم مقدم نودهی گفت: میزان مطالبات معوق این بانک از رقم ۱۱۰ هزار میلیارد ریال به رقم ۷۰ هزار میلیارد ریال کاهش یافته است که۴۰ هزار میلیارد ریال کاهش را نشان می‌دهد.

وی در عین حال از به کارگیری سامانه‌های جدید اعتبارسنجی و تغییر روش‌های اعطای تسهیلات در بانک با هدف جلوگیری از انحراف از معیار نسبت تخصیص منابع به منابع تجهیز شده خبر داد و گفت: خوشبختانه در دو سال اخیر انحرافی در تخصیص منابع تجارت وجود نداشته است. مدیرعامل بانک تجارت از برنامه این بانک برای افزایش سرمایه از محل آورده نقدی خبر داد و گفت: سرمایه فعلی بانک تجارت ۴۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال است. مقدم با تاکید بر اینکه از لحاظ استاندارد نظام بانکی، بانک تجارت نمی‌تواند از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها افزایش سرمایه مجدد بدهد، خاطرنشان کرد: افزایش سرمایه بانک تجارت اگر توأم با آورده نقدی سهامدار باشد، این بانک توانایی پذیرش حجم تعهدات بیشتری را خواهد داشت.

در غیر این صورت با افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها، حجم تعهدات بالا رفته اما به دلیل کمبود نقدینگی، توان پاسخگویی به تعهدات جدید ایجاد نخواهد شد. مقدم با اشاره به ابلاغ بخشنامه کاهش نرخ سود بانکی از سوی بانک مرکزی و عدم تمکین برخی از موسسات مالی، گفت: پس از ابلاغ بخشنامه کاهش نرخ سود بانکی، بخش مهمی از منابع بانک‌ها به سمت موسسات اعتباری که مفاد بخشنامه کاهش نرخ سود بانکی را رعایت نکرده‌اند، انتقال یافته است. وقتی که موسسات اعتباری غیرمجاز، نرخ سود سپرده با فاصله قابل ملاحظه‌ای به مشتریان ارائه می‌کنند، نباید انتظار داشت که مشتریان سپرده‌های خود را به سمت بانک‌های معتبر بیاورند. وی افزود: مساله کاهش بیشتر نرخ سود می‌تواند منجر به مهاجرت سپرده‌ها از بانک‌ها و حرکت آنها به سمت بازارهای دیگر از جمله سکه، دلار و مسکن شود و نتیجه آن بروز نابسامانی در این بازارها خواهد بود؛ زیرا مردم به شدت به نرخ سود، کاهش یا افزایش آن حساس شده‌اند که دلیل این امر ناشی از محاسبه کسب درآمد حاصل از سپرده‌گذاری نزد بانک‌ها به‌منظور جلوگیری از افت ارزش ریال بوده است.

مدیرعامل بانک تجارت در ادامه از برنامه این بانک برای تبدیل هر یک از شعب بانک به یک واحد عملیاتی سودآور خبر داد و یادآور شد: در همین راستا بانک تجارت تا پایان امسال ۱۵۰ شعبه غیر‌ضروری خود را جمع‌آوری می‌کند. وی افزود: تعطیلی شعب زیان‌ده همزمان با توسعه ابزارهای خدمات بانکداری الکترونیک از هدررفت منابع کشور جلوگیری می‌کند. مقدم موضوع توسعه خدمات نوین این بانک را مورد اشاره قرار داده و گفت: مهم‌ترین برنامه بانک تجارت در این حوزه استقرار سامانه بانکداری جامع متمرکز (CoreBanking) است که اقدامات اولیه مربوط به نگارش این سامانه انجام شده و با پیاده‌سازی کامل آن در سه سال آینده شاهد تحول مهمی در توسعه خدمات بانک تجارت خواهیم بود. مدیرعامل بانک تجارت در پایان از برنامه‌های این بانک برای حضور در عرصه بانکداری بین‌الملل با توجه به آغاز روند لغو تحریم‌ها خبر داد و اظهار کرد: علاوه بر ایجاد روابط کارگزاری با بانک‌های بزرگ بین‌المللی و تقویت شعب بانک در بریتانیا، تاجیکستان، فرانسه و آلمان، در صدد آن هستیم تا پس از رفع تحریم‌ها شعبه‌ای در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس تاسیس کنیم.