آییننامه تاسیس بانک قرضالحسنه در شورای پول و اعتبار
به گزارش خبرگزاری فارس، سازمان اقتصاد اسلامی که وظیفه سرپرستی و نظارت بر صندوقهای قرضالحسنه را بر عهده دارد به پیشنهاد محمود احمدینژاد، رییسجمهوری، تبدیل به بانک قرضالحسنه خواهد شد.
آییننامه پیشنهادی بانک مرکزی در مورد نحوه تاسیس و فعالیت بانک قرضالحسنه در شورای پول و اعتبار در حال بررسی است و هنوز نهایی نشده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، سازمان اقتصاد اسلامی که وظیفه سرپرستی و نظارت بر صندوقهای قرضالحسنه را بر عهده دارد به پیشنهاد محمود احمدینژاد، رییسجمهوری، تبدیل به بانک قرضالحسنه خواهد شد. موافقت بانک مرکزی برای تاسیس بانک قرضالحسنه
بانک مرکزی برای تاسیس بانک قرضالحسنه با مشارکت صندوقهای قرضالحسنه موافقت کرده است.
پرویز داوودی، معاون اول رییسجمهوری نیز برای تاسیس این بانک جلساتی داشته و سفارشاتی برای تاسیس این بانک ارائه کرده است.
موارد اختلاف سازمان اقتصاد اسلامی و بانک مرکزی نظارت بانک مرکزی نه دخالت
ظاهرا برای تشکیل این بانک موارد اختلافی بین بانک مرکزی و سازمان اقتصاد اسلامی است. از جمله موارد اختلاف این است که صندوقهای قرضالحسنه دخالت بانک مرکزی را نمیپذیرند به همین دلیل پیشنهاد دادهاند که نمایندهای از بانک مرکزی در هیاتمدیره بانک قرضالحسنه برای نظارت حضور داشته باشد.
عدم دریافت کارمزد
برخی از قرضالحسنهها کارمزد دریافت نمیکنند و اعضای هیاتمدیره خود هزینه صندوق را تقبل میکنند، اما بانک مرکزی با این امر مخالف است و معتقد است که کارمزدی حدود ۴درصد باید دریافت شود که بانک مرکزی این میزان را در آییننامه پیشنهادی خود برای تاسیس بانک قرضالحسنه اصلاح و ۲درصد اعلام کرده است. این مساله نیز یکی از مواردی است که مورد اعتراض صندوقهای قرضالحسنه است.
گفتنی است، سازمان اقتصاد اسلامی حدود ۱۲۰۰ صندوق قرضالحسنه تحتپوشش دارد. بانک قرضالحسنه قرار است فعالیت خود را با ۵۰۰میلیارد ریال سرمایه آغاز کند و در ابتدا نیز بیش از ۵۰۰ صندوق قرضالحسنه در آن مشارکت دارند.
ارسال نظر