بیمه ملت به هر سهم 20تومان سود داد

گروه بازار‌پول- مجمع عمومی بیمه ملت با حضور صاحبان سهام روز گذشته برگزار شد و صورت‌های مالی منتهی به اسفند ۸۵ به تصویب مجمع عمومی رسید.بر اساس صورت‌های مالی سود قبل از مالیات بیمه ملت معادل ۳۵۰میلیارد و ۴۷۸میلیون ریال بود که پس از کسر مالیات به ۳۱۰میلیارد و ۱۹۵میلیون ریال رسید که با لحاظ نمودن سود انباشته کسر اندوخته قانونی و سرمایه‌ای هر یک به میزان ۵درصد از سود پس از کسر مالیات، سود قابل تقسیم، مبلغ ۲۸۵میلیارد و ۶۵۲میلیون ریال اعلام شد.بیمه ملت با تقسیم ۸۴درصد سود خالص به ازای هر سهم ۲۰۰ریال سود تقسیم کرد. سود انباشته بیمه ملت پایان سال ۸۵ به ۴۶میلیاردو و ۶۵۲میلیون ریال رسید.

اهم فعالیت‌های بیمه ملت در سال ۸۵

صدور بیمه‌نامه

در سال ۱۳۸۵ فعالیت‌های بیمه‌ای شرکت رشد قابل توجهی یافت به طوری که سهم بازار شرکت از ۱درصد در سال ۱۳۸۴ به ۴درصد در سال ۱۳۸۵ افزایش یافت. در سال گذشته با شروع صدور بیمه‌نامه‌های اتومبیل‌های نو یا صفر کیلومتر شرکت‌های سایپا، پارس‌خودرو، زامیاد و بهمن تعداد بیمه‌نامه‌های اتومبیل و به تبع آن حق بیمه این رشته رشد بسیار زیادی یافت.

از سوی دیگر عقد قراردادهای مهمی در بخش پوشش بیمه‌های مهندسی و مسوولیت، حق بیمه در این شاخه بیمه‌ای را رشد قابل توجهی داد. عقد قرارداد با شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (مپنا) برای پوشش ساخت ۸نیروگاه گازی و سیکل ترکیبی تولید برق از جمله ساخت نیروگاه عسلویه‌، نیروگاه اردبیل و ... و همچنین عقد قرارداد در خصوص نیروگاه آبی تولید برق سیمره با شرکت آب و نیرو از جمله مهمترین قراردادها در این بخش بوده است.در بخش باربری نیز در سال گذشته قراردادی با شرکت ملی نفت ایران عقد گردید و شرکت بیمه ملت توانست با تشکیل کنسرسیومی به همراه دو شرکت بخش‌خصوصی مناقصه بیمه نامه پوشش بیمه‌های حمل کل نفت‌خام صادراتی کشور(طرح سیف) را ببرد. همچنین در بخش پوشش‌های آتش نشانی اموال صدور بیمه نامه‌های شرکت‌های پتروشیمی و شرکت نفت فلات قاره به همراه کنسرسیومی با شرکت‌های داخلی مشارکت نمود.با توجه به تلاش گسترده در مجموع در سال ۱۳۸۵، تعداد بیمه‌نامه‌های صادره با ۳۴۲درصد رشد از تعداد ۱۳۵هزار بیمه نامه در سال ۱۳۸۴ به ۵۹۷هزار بیمه نامه افزایش یافت و موجب رشد ۳۷۲درصدی حق بیمه از مبلغ ۲۲۴میلیارد ریال در سال ۱۳۸۴ به مبلغ ۱۰۵۴میلیارد ریال در سال ۱۳۸۵ گشت. بیشترین افزایش از آن بیمه‌های اتومبیل و پس از آن متعلق به بیمه‌های مسوولیت و مهندسی با رشد بیش از ۹۶۷ درصد، سپس باربری با رشد ۲۷درصد، هواپیما و کشتی با رشد ۱۵درصد و قبولی اتکایی با ۲۳درصد بوده است.سهم بازار بیمه ملت در کل از ۰۲/۱درصد به ۱۳/۴درصد و سهم بازار بیمه ملت در هر یک از رشته‌ها به ترتیب در هواپیما ۹درصد در اتومبیل ۵/۵درصد در بیمه‌های آتش سوزی و انرژی ۳درصد در باربری ۲/۲درصد و در زندگی ۵/۰درصد و در درمان ۴/۰درصد می باشد.

خسارت‌ پرداختی و ضریب خسارت

به موازات توسعه بیمه نامه‌های صادره در سال ۱۳۸۵ خسارت پرداختی نیز با رشد ۲۵۰درصد از ۴۰میلیارد ریال در سال ۱۳۸۴ به ۱۳۹میلیارد ریال در سال ۱۳۸۵ افزایش یافت. ۸۲درصد از خسارت‌ پرداخت شده در سال گذشته به بخش اتومبیل و ۱۱درصد خسارات بخش درمان و مابقی رشته‌ها نیز روی هم ۷درصد سهم خسارت را به خود اختصاص داده‌اند.

شبکه ارزیابان خسارت

سازماندهی، آموزش، تجهیز نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و سازماندهی سیستم‌های مالی جهت مبادلات مالی و راه‌اندازی شبکه ارزیابان خسارت اتومبیل یکی از پروژه‌های سخت‌ و حیاتی شرکت در سال ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ بوده که در آینده نیز توسعه خواهد یافت. در این سال با ارزیابی ۲۱۳مرکز خسارت با برگزاری ده دوره آموزشی ۷۰مرکز خسارت اتومبیل به کمک امکانات سهامداران خودرویی شرکت راه‌اندازی گردید. در حال حاضر در کلیه مراکز استان‌ها و شهرهای دوم و سوم بزرگ استان‌ها حداقل یک مرکز خسارت و در پنج استان بزرگ کشور در هر شهر چند مرکز خسارت در حال کار می‌باشند. در حال حاضر ۱۳۱ مرکز ارزیابی خسارت اتومبیل در کشور فعال است که این تعداد کمی بیش از مراکز ارزیابی خسارت بیمه ایران و فاصله بسیاری با بقیه بیمه‌های دولتی و خصوصی دارد. به عنوان مثال در شهر تهران در حال حاضر ۱۵ مرکز ارزیابی خسارت و در استان تهران (شامل شهر تهران، ری، کرج و شهریار) ۲۱مرکز خسارت در حال کار می‌باشند. تعداد مراکز ارزیابی خسارت بیمه ایران در تهران که بیش از ۵۰درصد بیمه اتومبیل را در اختیار دارد، ۴عدد می‌باشد. کلیه این مراکز به وسیله سیستم تحت وب به صورت هم‌زمان به تهران متصل و کلیه خسارت‌ها پس از تائیدیه سریع الکترونیکی تسویه و پرداخت می‌گردد.

سازماندهی سیستم‌های IT

شرکت بیمه ملت به منظور افزایش قابلیت نرم‌افزارهای بیمه‌ای با توجه به نیازها و الزامات این شرکت و همچنین به منظور صرفه‌جویی در هزینه‌ها و امکان سرویس‌دهی و پشتیبانی مناسب به واحدهای صدور بیمه و پرداخت خسارت نرم‌افزارهای خود را تحت وب نوشته و در حال بهره‌برداری می‌باشند.در بخش نرم‌افزارهای بیمه‌ای، نرم‌افزار صدور و الحاقیه بیمه باربری، نرم‌افزار صدور و الحاقیه بیمه آتش‌سوزی، نرم‌افزار صدور و الحاقیه و خسارت بیمه بدنه اتومبیل و نرم‌افزار صدور و الحاقیه و خسارت بیمه شخص ثالث اتومبیل در حال کار بوده و به صورت عملیاتی در خط تولید بیمه ملت قرار گرفته‌اند. نرم‌افزارهای درمان، عمر و پس‌انداز نیز در دست تهیه بوده که در سال ۱۳۸۵ عملیاتی خواهند شد. همچنین در بخش سرمایه‌گذاری و مالی نیز نرم‌افزارهای پرتفوی شرکت بیمه ملت، نرم‌افزار اطلاعات سهامداران و معاملات (OTC) و نرم‌افزار مالی شرکت در حال کار و بهره‌برداری بوده و در حال توسعه بوده و متصل به شبکه عملیاتی صدور و خسارت می‌باشند. در بخش پشتیبانی نیز نرم‌افزار جذب و استخدام پرسنل در حال کار می‌باشد.

سرمایه‌گذاری

شرکت بیمه ملت نیز با توجه به منابع در اختیار در سال ۱۳۸۵ مبلغ ۲۰۸میلیارد ریال درآمد از ناحیه سرمایه‌گذاری‌ها تحصیل نمود که نسبت به سال ۱۳۸۴ که سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها ۱۰۸میلیارد ریال بود به میزان ۱۰۴درصد رشد داشته است.

از مجموع ۲۰۸میلیارد ریال درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری بیش از ۴۹درصد یا مبلغ ۱۰۳میلیارد ریال مربوط به سرمایه‌گذاری‌ در شرکت‌های بورسی و سود نقدی آنها بوده که نسبت به سال گذشته ۷۴درصد رشد یافته، ۲۷درصد یا مبلغ ۵۶میلیارد ریال مربوط به درآمد اوراق مشارکت با رشد ۲۷درصد نسبت به سال قبل، ۱۷درصد یا ۳۵میلیارد ریال مربوط به سود سپرده‌های بانکی که نسبت به سال گذشته رشد ۴۴۸درصدی داشته است و مابقی به مبلغ ۱۳۱میلیارد ریال مربوط به سود نقدی شرکت‌های خارج از بورس و سود حاصل از نقل و انتقال سهام است.