تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی امسال به ۸۰ تریلیون ریال میرسد
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی گفت: میزان تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی تا پایان سالجاری به ۸۰تریلیون ریال افزایش میِیابد. «صادق خلیلیان» در گفتوگو با ایرنا، میزان تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی را در سال ۸۳ حدود ۳۹تریلیون ریال اعلام کرد و افزود: این میزان سال گذشته به بیش از ۵۰تریلیون ریال رسید و امسال نیز این رقم به ۸۰تریلیون ریال بالغ میشود.
بهگفته وی، وزارت جهادکشاورزی به دنبال آن است که از طریق استفاده از تسهیلات بنگاههای زودبازده، حجم تسهیلات ارائه شده برای بخش کشاورزی را به ۱۱۰تریلیون ریال افزایش دهد.
وی ابراز امیدواری کرد: این هدف تا یک سال آینده تحقق یابد.
وی در ادامه با بیان آنکه سود تسهیلات سرمایهگذاری در بخش کشاورزی هماکنون تک رقمی است، گفت: امسال برای تامین نقدینگی جهت واحدهای تولیدی، تسهیلات با کارمزد ۱۱/۵درصد پرداخت میشود که این میزان ۲درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
خلیلیان، افزایش نرخ رشد سرمایهگذاری در بخش کشاورزی را از اهداف دولت نهم در این بخش خواند و افزود: این نرخ هماکنون از هفت درصد به حدود ۱۰درصد افزایش یافته و امید است در کمتر از یک سال آینده نرخ رشد سرمایهگذاری به ۱۳درصد یعنی هدف برنامه چهارم افزایش یابد.
وی همچنین درخصوص افزایش سرمایه بانک کشاورزی، اظهار داشت: خوشبختانه این موضوع در دولت با نظر مساعد مواجه شده و بر این اساس، قرار است بدهی دولت به تمام بانکها پرداخت شود و به تبع آن، برخی راهکارها برای تقویت منابع بانک کشاورزی نیز تدبیر شده است.
بهگفته وی، یک راهکار به پرداخت بدهی دولت به بانک کشاورزی مربوط میشود و راهکار دیگر نیز به پرداخت بدهی دولت به صندوق بیمه محصولات کشاورزی مربوط است تا این صندوق بتواند بدهی خود را به بانک کشاورزی، پرداخت کند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: موضوع افزایش سرمایه بانک کشاورزی از طریق وجوه دولتی موجود نزد بانک و نیز از محل حساب ذخیره ارزی در هیات وزیران مطرح بوده و امید است در سال ۸۶ وضعیت منابع بانکی بخش کشاورزی در مجموع و بانک کشاورزی به طور خاص بهبود یابد.
وی افزایش سرمایه بخش کشاورزی را مستلزم میزان تحقق موارد یادشده دانست و تصریح کرد، این موارد باید در بودجههای سنواتی لحاظ شود. یعنی باید بخشی از این افزایش سرمایه از طریق بودجه سال ۸۶ و بخشی نیز در متمم بودجه ۸۵ تامین شود.
این مقام مسوول پیشبینی کرد: با تحقق این موارد، حدود ۷تریلیون ریال به منابع بانک کشاورزی افزوده شود که این کمک بزرگی به بانک است.
خلیلیان سپس از دیگر اقدامهای مثبت دولت درخصوص بخش کشاورزی را تصویب سهم این بخش برای استفاده از حساب ذخیره ارزی خواند و گفت: این موضوع، در هیات امنای حساب ذخیره ارزی نیز مورد تایید قرار گرفت تا ۴۵۰میلیون دلار از طریق بانک کشاورزی برای فعالیتهای مختلف بخش کشاورزی در سالجاری مورد استفاده قرار گیرد که این امر نیز به رونق سرمایهگذاری در بخش و تقویت منابع بانک کشاورزی کمک میکند.
به گفته وی، ۵۰درصد این تسهیلات به صورت ارزی و ۵۰درصد دیگر به صورت ریالی در اختیار بخش کشاورزی، قرار میگیرد.
وی همچنین با اشاره به توان بالقوهای که در بخش کشاورزی ایران نهفته است، اظهار داشت: باید سرعت بیشتری در حرکت از سمت کشاورزی نیمه سنتی موجود به سوی کشاورزی پیشرفته، ایجاد کنیم.
وی افزود: در طول یک سال اخیر، تلاش شده است از این توان بالقوه در بخش کشاورزی استفاده شود که تحقق کامل این خواسته، نیازمند آن است کهدر مرحله بعدی ظرفیتسازیهای جدیدی در بخش ایجاد کنیم تا سرعت رشد و توسعه بخش کشاورزی بیشتر شود.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی برطرف کردن کمبود سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، افزایش سرعت توسعه بیمه محصولات کشاورزی، بالا بردن ضریب مکانیزاسیون، توسعه آبیاریهای پیشرفته و استفاده از توان بالای فارغالتحصیلان بخش کشاورزی را در شتاب بخشیدن به حرکت توسعهای این بخش موثر دانست.
وی با بیان آنکه در یک سال گذشته شرایط برای بخش کشاورزی از نظر حمایت های دولت خیلی مطلوب شده است، گفت: دولت در مدت یک سال اخیر، اعتبار بودجه بیمه محصولات کشاورزی را ۲برابر افزایش و نرخ سود تسهیلات بانکی را ۲درصد برای بخش کشاورزی کاهش داده است.
به گفته وی، میزان یارانه نهادههای کشاورزی نیز در این مدت ۵۰درصد و میزان کمکهای فنی اعتباری و وجوه اداره شده برای تامین یارانه سود و کارمزد تسهیلات بانکی حدود ۲برابر افزایش یافته است.
خلیلیان با بیان آنکه تصمیمهای حمایتی دولت نهم از بخش کشاورزی در طول تاریخ این بخش بیسابقه بوده است، اظهار داشت: محور فعالیت دولت نهم بر حمایت و تقویت بخش کشاورزی قرار دارد. زیرا یک سوم جمعیت ایران در روستاها زندگی میکنند و شغل بیشتر آنان نیز کشاورزی است.
به گفته وی، هرقدر بخش کشاورزی رونق و توسعه یابد، بخش روستایی کشور نیز توسعه خواهد یافت و این یک نگاه و تصمیم راهبردی است.
وی، توجه دولت به بخش کشاورزی را یک فرصت تاریخی خواند و گفت: باید از این فرصت برای رسیدن به اهداف بخش کشاورزی و توسعه روستایی کشور حداکثر بهرهبرداری را به عمل آورد.
خلیلیان در پایان تصریح کرد: این امر، وظیفه و مسئولیت ما را سنگینتر میکند و اگر در این زمینه کوتاهی کنیم، باید پاسخگو باشیم.
ارسال نظر