افزایش 38 درصدی حق بیمه‌های دریافتی در سال زراعی جاری

علی سعادتی با اعلام این که یک هزار قطعه شتر مرغ برای نخستین بار در سال زراعی ۸۶-۸۵ بیمه می‌شوند، گفت:‌ همچنین امسال و براساس برنامه مصوب صندوق بیمه محصولات کشاورزی،‌ سطح بیمه محصولات باغی ۴۷درصد، زراعی ۸درصد و دامی ۱۷درصد ‌در مقایسه با سال گذشته افزایش می‌یابد. معاون برنامه‌ریزی صندوق بیمه محصولات کشاورزی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با اشاره به افزایش سطح بیمه محصولات باغی، ‌زراعی و دامی در سال زراعی ۸۶-۸۵،‌ گفت: براساس برنامه مصوب برای سال زراعی جاری، قرار است پنج میلیون و ۴۷۶هزار و ۵۸۰ هکتار محصولات زراعی،‌ ۳۸۸هزار و ۲۰ هکتار محصولات باغی و ۱۰میلیون و ۹۶۶ هزار و ۱۴۷ هکتار واحد دامی تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار گیرد که در مقایسه با سال گذشته به ترتیب معادل ۸درصد، ‌۴۷درصد و ۱۷درصد رشد نشان می‌دهد.

به گفته علی سعادتی، براساس برنامه مصوب شده همچنین در سال زراعی ۸۶-۸۵،‌ در حدود ۴۰۰هزار کندوی زنبورعسل و ۶هزار و ۵۳۰ هکتار آبزیان (ماهیان گرمابی و سردآبی و میگو) تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفته که در مقایسه با سال گذشته افزایشی نداشته است.

وی در مورد رشد ۳۶درصدی بیمه کرم ابریشم در سال زراعی جاری گفت: ‌در سال جاری ۳۰هزار جعبه تخم نوغان (کرم ابریشم)‌ تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار خواهد گرفت.

سعادتی از بیمه یک هزار قطعه شترمرغ در سال زراعی جاری و برای نخستین بار در کشور خبر داد،‌ تصریح کرد:‌ همچنین امسال و براساس برنامه ریزی انجام شده تمامی طیور بیمه اجباری می‌شوند. وی سطح بیمه منابع طبیعی را در سال زراعی جاری معادل

سه میلیون و ۴۶۶هزار هکتار اعلام کرد و افزود: این میزان مشابه سال گذشته بوده و تغییری نکرده است. سعادتی تاکید کرد: تمامی سطح بیمه‌های تعیین شده براساس برنامه مصوب صندوق بیمه بوده و این در حالی است که ممکن است سطح بیمه‌ها در زمان اجرا افزایش بیشتری در مقایسه با رقم تعیین شده در برنامه داشته باشد.

وی میزان حق بیمه دریافتی از دولت و کشاورزان را در سال زراعی جاری معادل ۲۳۱میلیارد تومان پیش‌بینی کرد و گفت:‌ در سال زراعی جاری حق بیمه‌ها به دلیل افزایش سطوح برنامه و افزایش خود حق بیمه‌ها در مقایسه با سال زراعی گذشته از نظر ریالی ۳۸درصد افزایش یافته است .

وی خواستار اقدامات به‌ موقع کشاورزان برای بیمه کردن محصولات کشاورزی شد و افزود: با توجه به این که هم اکنون یک ماه از سال زراعی ۸۶-۸۵ گذشته است به کشاورزان توصیه می شود که با توجه به محدودیت زمانی برای بیمه برخی محصولات در بخش باغی و زراعی،‌ هر چه سریع‌تر نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند.