گروه بازار پول - در حالی که بسیاری از افراد مخالف با توسعه و گسترش صنعت لیزینگ، محور استدلال‌های خود را تنها به خودرو و قسطی فروشی محدود می‌کنند، یک الگوی ارائه شده نشان می‌دهد، توانمندی‌های این صنعت

به گونه‌ای است که می‌تواند بهره‌وری پول را تا ۵/۲برابر افزایش دهد. این الگو که از سوی یک شرکت لیزینگ، تحت عنوان «تخصیص بهینه منابع بانکی جهت اشتغال برای یک‌صد هزار نفر در کشور با صرف ۵/۱میلیارد دلار» طی نامه‌ای به رییس‌جمهوری پیشنهاد شده است، نشان می‌دهد تخصیص منابع از طریق شرکت‌های لیزینگ می‌تواند امکان کارآفرینی برای فارغ‌التحصیلان را از طریق تهیه مکان فیزیکی و تجهیزات موردنیاز تا ۵/۲برابر افزایش دهد. این در حالی است که به طور معمول برای ایجاد هر شغل ۳میلیون دلار لازم است و ۵/۱میلیارد دلار، باعث ایجاد تعداد محدودی شغل خواهد شد.

الگوی یاد شده، دارای سه ویژگی:

۱ - اشتغال دانش‌آموختگان کشور، ۲- در کوتاه‌ترین زمان، ۳- از طریق تخصیص مناسب منابع مالی است. این طرح با تهیه مکان فیزیکی و تجهیزات حرفه‌ای برای فارغ‌التحصیلان در قالب لیزینگ و توسط موسسات لیزینگ که در این زمینه انعطاف‌ لازم را دارا هستند امکان کارآفرینی برای نخبگان را در مناطق مختلف کشور فراهم می‌کند.

در این طرح آمده است: چون استفاده‌‌کنندگان از خدمات لیزینگ در سراسر کشور پراکنده‌اند، چنانچه کاهش نرخ بهره تسهیلات بانکی موجب کاهش نرخ سود مشارکت منابع مالی به دست آمده از بانک‌ها توسط لیزینگ‌ها شود، موسساتی که این نوع خدمات را به صورت تخصصی ارائه می‌نمایند نقش مهمی در توزیع بخشی از منابع بانکی به مصرف‌کنندگان نهایی با پراکندگی جغرافیایی مطلوب ایفا خواهند نمود، خدمات لیزینگ در کشور قابلیت آن را دارد که معطوف به صنعت خاص یا رکن خاصی در اقتصاد نباشد و ضمن بارور نمودن خلاقیت‌ها و ابتکار در آن تبدیل به ابزار مناسبی در افزایش سرمایه‌های کشور و نوسازی صنایع موجود شود که به طور قطع آرزوی دیرین اقتصاد کشور نیز می‌باشد.

فواید این طرح عبارتند از:

- ایجاد شغل جهت ۳۰۸۰۰ نفر از افراد متخصص جامعه با صرف مبلغ ۵۰۰۰میلیارد ریال

- جلوگیری از مهاجرت نیروی متخصص به خارج و کنترل پدیده فرار مغزها

- تاثیر فزاینده بر GNP کشور از طریق ایجاد اشتغال

- کاهش سطح قیمت خدمات در صورت عرضه گسترده آن در واحدهای بزرگ‌تر

- کاهش تورم به جهت افزایش اشتغال و تاثیر مثبت بر متغیرهای اقتصادی ملحوظ شده

- ایجاد مشاغل پایدار بدون درگیری مستقیم دولت و ترغیب بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در جهت ایجاد آن

- مبلغ ۴۰۰میلیون ریال صرف خرید و تجهیز مطب یا دفتر اداری یا مکان مناسب جهت فعالیت‌‌های اقتصادی افراد متخصص خواهد شد که طی ۱۰سال و با نرخ برگشت ۱۰درصد، بار مالی ماهیانه ۲۵۰۰۰۰۰ریال برای هر نفر خواهد داشت، بدین ترتیب علاوه بر برگشت اصل سرمایه و سود مناسب، اشتغال لازم در کشور ایجاد خواهد شد.

از آمارهای منتشره این‌گونه استنتاج می‌شود که به تناسب افزایش ضریب نفوذ عملیات لیزینگ در بازار کشورهای در حال توسعه، رشد فزآینده‌ای در تولید ناخالص داخلی آنان پدید آمده و منجر به اشتغالزایی می‌شود.