توضیح رییس کل بانک مرکزی در باره ابهام‌های بانک «آینده»

مدت زمان زیادی از تشکیل «بانک آینده» که از ادغام یک بانک خصوصی و دو موسسه مالی و اعتباری متولد شد نمی‌گذرد، اما چالش‌های بسیاری پس از ادغام این سه موسسه مالی رخ داده است. محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی در رابطه با شبهاتی که پیرامون موضوع اتلاف وقت و گذر زمان جهت لغو مصوبه ادغام بانک تات و موسسات صالحین و آتی به بهانه هایی چون طی شدن پروسه ادغام و انتقال سهام انجام شده، به خبرآنلاین گفت: «اصلا چنین موضوعی صحت ندارد و بانک آینده فعالیت خود را آغاز کرده است و دیگر بانکی به نام تات یا موسساتی به نام صالحین و آتی وجود ندارند.»

به‌گزارش «خبر آنلاین» او در واکنش به برخی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر اینکه پس از گذشت ۴ ماه چرا تاکنون بانک تازه‌تاسیس آینده تابلوهای جدید خود را نصب نکرده است و همچنان بنرهایی به عنوان تابلو بر سر در بانک آینده خودنمایی می‌کند، گفت: «ما در بانک مرکزی برای اینکه آقایان بتوانند تابلوهای بانک‌ها و موسسات مالی قبلی را عوض کنند فرصت یک ماهه به آنان دادیم، اما اجازه ندادیم در این فاصله یک ماه با تابلوهای قبلی فعالیت کنند. به همین دلیل تابلوهای گذشته باقی ماند و به صورت بنر نام بانک آینده روی آن نصب شد. روز دوشنبه ۱۳ شهریور بر اساس اطلاعاتی که دریافت کردم تابلوها آماده شده و به زودی کامل نصب خواهد شد.»

بهمنی افزود: « بحث زمان خریدن اصلا مطرح نیست و بر اساس آن چیزی که تصمیم گرفتیم قطعا عمل خواهیم کرد. نمی‌شود اشتباه کرد.»

رییس کل بانک مرکزی در رابطه با رایزنی درباره تجزیه بانک آینده به فرم سابق اینگونه توضیح داد: « ما در بانک مرکزی اختیارات قانونی داریم. ضمن اینکه ما نمی‌توانیم یک موسسه را ببندیم؛ چرا که سپرده‌گذار‌های زیادی دارند. فرض کنید ۱۲۰ هزار تا یک میلیون سپرده‌گذار داریم و ما باید برای آنان برنامه‌ریزی کنیم. »

بهمنی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه بورس آیا می‌تواند تشکیل بانک آینده را نپذیرد، گفت: «اصلا به بورس ارتباطی ندارد. این موضوع ادغام نیست. از سوی دیگر شورای پول و اعتبار این تصمیم را گرفته است. شورای پول و اعتبار یک نهاد قانون گذار است و کمیته انتظامی بانک‌ها در آن دیده شده و بر اساس آن دادستان کل کشور و رییس کل بانک مرکزی عضوشورای پول و اعتبار است و تصمیم می‌گیرند.»

رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که در رابطه با پذیرش بانک آینده در بورس آیا بانک مرکزی با مسوولان آن رایزنی خواهد کرد یا خیر گفت: «اصلا احتیاجی به رایزنی با بورس نداریم. چیزی که اختیار یک قانون نهاد گذار است نیاز به رایزنی ندارد. حالا مطرح کرده‌اند که بورس نمی‌پذیرد ما نمی‌توانیم زیاد روی این موارد وقت بگذاریم و بر اساس اختیارات قانونی خودمان عمل خواهیم کرد.»