یک کارشناس اقتصادی:
نظام نظارتی بانکها برای اجرای طرح بنگاههای زودبازده ناکارآمد است
کارشناس اقتصاد کلان گفت: نظام بانکی کشور ضمن کاهش بوروکراسی، نظارت منطقی دقیقی بر اعطا و هزینه کرد تسهیلات بانکی اعمال کنند، در غیر این صورت اعطای تسهیلات بنگاههای زودبازده بیش از انکه اقتصاد کشور را به جلو پیش ببرد، در اقتصاد کشور عقبگرد ایجاد میکند. لطفا... فروزنده در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: اصل ایده توسعه صنایع کوچک به عنوان راهحل رفع موانع اشتغال کشور در اقتصاد کشور ایده پذیرفته شدهای است.
وی افزود: متاسفانه موانع فراوانی در مقابل اجرای اییننامه گسترش بنگاههای کوچک اقتصادی زودبازده و کارآفرین وجود دارد که باعث شده، هزینه کار و اجرای این آییننامه بالا رفته و تحقق اهداف این آییننامه کند شود.
کارشناس اقتصادی، نظام بانکی را یکی از موانع تحقق اهداف بنگاههای زودبازده قلمداد کرد و گفت: نظام بانکی، مجموعه کارشناسان بانکها در بررسی طرحهای زودبازده و سیستم نظارتی بانکها یکی از عواملی است که اجرای آییننامه گسترش بنگاههای کوچک اقتصادی زودبازده و کارافرین را هزینهبر کرده است.
وی افزود: نبود یک بانک اطلاعاتی جامع درباره افراد کارافرین باعث شده است تا منابع مالی بانکها در معرض تهدید اتلاف قرار گیرند.
وی ضمن تاکید بر لزوم شناسایی افراد واجد شرایط دریافت این تسهیلات اظهار داشت: باید به سمتی برویم که تسهیلات بانکی در اختیار افراد کارافرین قرار گیرد، متاسفانه در حال حاضر در بسیاری موارد افراد بیانکه استعداد تخصص و یا توان اجرایی طرح خود را داشته باشند، برای طرحهای اشتغالزایی خود از بانکها تسهیلات میگیرند، چون از تخصص، استعداد و توان لازم برای اجرای این طرحها برخودار نیستند، متاسفانه به جای اجرای طرحهای اشتغالزا منابع بانکی را به هدر میدهند.
فروزنده گفت: در حال حاضر نظام بانکی فقط خود طرح را از نظر امکان اجرایی بررسی میکند، بررسی طرحها بدون بررسی پیشنهاد دهنده و مجری انها کار بیفایدهای است، بهترین طرحها هم بدون آنکه توسط فرد توانمندی به اجرا درآیند، فقط اتلاف منابع خواهند بود.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از اتلاف منابع بانکی بهتر است از محل اعتبارات این طرح، مشکل نقدینگی بنگاههای موفق که ظرفیت اشتغال مناسبی دارند، را برطرف کرد تا این بنگاهها که از ظرفیت اشتغالزایی مناسبی برخوردار هستند، ضمن حفظ و تثبیت فرصتهای شغلی موجود، زمینه ایجاد فرصتهای شغلی تازهای را فراهم کنند.
فروزنده گفت: در حال حاضر بنگاههای زیادی هستند که به خاطر ۱۰ تا ۱۵درصد کمبود منابع، به بهرهبرداری نرسیده است، شناسایی این طرحها و تامین کمبود منابع مالی آنها میتواند فرصتهای شغلی این طرحها را محقق کند.
ارسال نظر