گروه بنگاه‌ها- مدیر عامل بیمه پاسارگاد با اشاره به لزوم حضور شرکت‌های قدرتمند در صنعت بیمه گفت: تخصصی شدن شرکت‌های بیمه برای گسترش بیمه عمر در کشور ضروری است.

معصوم ضمیری در گفت‌وگو با باشگاه خبری فارس در خصوص افزایش سرمایه تاسیس شرکت‌های بیمه اظهار کرد: روند تصویب افزایش سرمایه به این صورت است که بیمه مرکزی رقم پیشنهادی خود را اعلام کرده و این رقم برای اجرا توسط هیات دولت مصوب می‌شود. مدیر عامل بیمه پاسارگاد با بیان اینکه تاکنون مصوبه‌ای به صورت مکتوب در این خصوص به شرکت ابلاغ نشده، ادامه داد: رییس کل بیمه مرکزی در مصاحبه‌‌های خود افزایش سرمایه به رقم ۲۵۰ میلیارد تومان را اعلام کرده است.

وی افزود: به طور معمول بعد از اعلام رسمی رقم سرمایه تاسیس شرکت بیمه، شرایط تطبیق شرکت‌های فعلی با رقم جدید نیز مشخص می‌شود.

فعالیت‌های حساس بیمه‌ای نیازمند سرمایه‌گذاری بالا

ضمیری با اشاره به اهمیت و حساسیت فعالیت شرکت‌های بیمه تصریح کرد: به نظر من شرکت‌های بیمه هم باید مانند بانک‌ها سرمایه قابل‌توجهی داشته باشند و اگر هم قائل به تامین سرمایه توسط افراد حقوقی نیستند، می‌توانند از طریق مردم (سهامی عام) آن را تامین کنند.

مدیر عامل بیمه پاسارگاد گفت: شرکتی که با سرمایه بالا وارد صنعت می‌شود، سهامدارانش با اهمیت بیشتری فعالیت خود را پیگیری می‌کنند.

وی افزود: به نظر می‌رسد بهتر است به جای حضور مثلا ۵۰ شرکت کوچک با سرمایه ۴۰ میلیارد تومان در صنعت بیمه کشور، ده شرکت ۴۰۰ میلیارد تومانی داشته باشیم.

ضمیری با بیان اینکه کشور ما به لحاظ جغرافیایی وسعت زیادی دارد و با ارقام سرمایه فعلی اگر شرکتی بخواهد در ده استان کشور شعبه تاسیس کند، سرمایه‌اش کافی نخواهد بود؛ بنابراین نیاز به سرمایه‌گذاری کلان در این زمینه وجود دارد.

این فعال صنعت بیمه ضمن تایید اقدام بیمه مرکزی برای افزایش سرمایه تاسیس شرکت‌های بیمه اضافه کرد: در عین حال باید به شرکت‌های فعلی هم فرصت مناسب برای تطبیق خود با شرایط جدید داده شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر این کار با یک برنامه‌ریزی صحیح صورت بگیرد، در یک دوره ۳ تا ۵ ساله می‌تواند صنعت بیمه را به یک نقطه مطلوب برساند.

نقش شرایط اقتصادی در توسعه بیمه عمر

مدیر عامل بیمه پاسارگاد در مورد دلیل عدم گسترش بیمه‌های عمر در کشور گفت: توسعه بیمه عمر تنها وابسته به سرمایه شرکت‌ها نیست و عوامل زیاد دیگری در این زمینه موثر است.

ضمیری در تشریح این عوامل گفت: زمانی می‌توان بیمه عمر را در کشور توسعه داد که نوسانات اقتصادی در کشور عادی باشد و در شرایط فعلی کسی که بیمه عمر می‌خرد نمی‌تواند پیش‌بینی کند ارزش اقتصادی حق بیمه‌های پرداختی‌اش مثلا تا ۱۵ سال دیگر چه میزان خواهد بود.

وی ادامه داد: تعرفه موجود بر بیمه‌های زندگی به میزان ۵۰ درصد مانع دیگری برای توسعه این بخش است و این تعرفه حتما باید کاهش پیدا کند.

تخصصی‌سازی شرکت‌ها در کنار افزایش سرمایه لازم

مدیرعامل بیمه پاسارگاد تصریح کرد: بیمه مرکزی در حال حاضر در کنار اقدام به افزایش حداقل سرمایه شرکت‌های بیمه نگاه ویژه‌ای به تخصصی‌سازی فعالیت شرکت‌های بیمه دارد.

ضمیری در ادامه با بیان اینکه در اغلب کشورهای توسعه‌یافته تمام فعالیت‌های بیمه‌ای تخصصی شده افزود: دیگر مشاهده نمی‌شود که یک شرکت بیمه، همزمان بیمه اتومبیل و بیمه عمر بفروشد و دلایل منطقی برای این موضوع وجود دارد.

وی گفت: تخصصی‌سازی لازمه گسترش بیمه عمر در کشور است، اما نه به این صورت که شرکت‌های تخصصی در کنار شرکت‌های بیمه مختلط حضور داشته باشند و باید به شرکت‌های فعلی فرصت داده شود تا در دوره زمانی مشخص، تخصصی شوند و تنها در یک رشته بیمه‌ای فعالیت کنند.

افزایش ۲۰ در صدی سرمایه شرکت در سال جاری

مدیرعامل بیمه پاسارگاد در خصوص فعالیت‌های این شرکت اظهار کرد: بیمه پاسارگاد با هدف کشف بازارهای جدید بیمه‌ای در کشور وارد بازار شد و در زمینه بیمه عمر، فعالیت‌های مشترکی با بانک پاسارگاد برای جذب مشتریان بانک انجام داده است.

وی با اشاره به تکمیل خدمات بیمه عمر شرکت به مشتریان گفت:‌ سرمایه شرکت در حال حاضر ۶۳ میلیارد تومان است که طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته،‌ در سه سال متوالی سالانه ۲۰ درصد به این رقم اضافه خواهد شد، اما اگر بیمه مرکزی برنامه قانونی برای افزایش سرمایه داشته باشد، این اقدام تسریع خواهد شد.