وزیر اقتصاد:
نام پول جدید نهایی نشده است
مهر- وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه اصلاح واحد پولی کشور در دولت مصوب شده است، گفت: تعداد صفرهای حذفی و واحد پول خرد کشور هنوز مشخص نیست و مواد مطرح شده، تنها گمانهزنی است.
عکس: حمیدجانیپور
مهر- وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه اصلاح واحد پولی کشور در دولت مصوب شده است، گفت: تعداد صفرهای حذفی و واحد پول خرد کشور هنوز مشخص نیست و مواد مطرح شده، تنها گمانهزنی است. سیدشمسالدین حسینی روز سهشنبه در حاشیه برگزاری اولین جلسه شورای عالی گفتوگو میان دولت و بخش خصوصی در پاسخ به سوالی گفت: همه چیز از جمله اینکه تعداد صفرهای حذف شده چه عددی باشد یا واحد پول خرد کشور بعد از اصلاح واحد پولی چه واحدی باشد، هنوز مشخص نیست و دولت مصوبهای در این مورد نداشته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: تعداد صفرهایی که حذف میشود یا واحدهای مطرح شده برای پول خرد کشور، هنوز مشخص نیست و مباحثی که مطرح میشود، گمانهزنی بیش نیست.
محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی در روزهای گذشته خبر از حذف ۴ صفر از پول ملی کشور داده بود و اعلام کرده بود که دینار، واحد پول خرد رسمی کشور بعد از حذف صفر از پول ملی خواهد شد، در حالی که وزیر اقتصاد هرگونه مبحث مطرح شده در این زمینه را گمانهزنی دانست. حسینی افزود: اصلاح واحد پول ملی در دولت مصوب شده است و این کار حتما انجام میشود، اما زمان آن مشخص نیست.
توصیه وزیر اقتصاد به خریداران سکه
وزیر امور اقتصادی و دارایی با ارائه توصیههایی به افرادی که قصد دارند از بازار طلا و سکه خرید کنند، گفت: افرادی که به عنوان بورسبازی وارد بازار سکه میشوند، شکست خواهند خورد.وی در تشریح برنامههای وزارت امور اقتصادی و دارایی برای کنترل بازار سکه گفت: بانک مرکزی متناسب با قیمت بازارهای جهانی، عرضه طلا و سکه را انجام میدهد. در این میان افرادی که برای خرید طلا و سکه به بازار مراجعه میکنند دو گروه هستند که عدهای از آنها، شامل مردم عادی هستند که باید نرخها را در خریدهای خود، مدنظر قرار دهند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: مردم باید بدانند که برای خرید منصفانه، قیمت طلا در بازار جهانی را در نرخ ارز ضرب کرده و قیمت طلا در داخل را بر مبنای این عملیات ریاضی، محاسبه کنند؛ بنابراین اگر حاصلضرب آنها کمتر از رقم پرداختی برای خرید بود، باید بدانند که طلا و سکه را گرانتر از عرف بازار خریدهاند، ضرر کردهاند و باید دیر یا زود آن را با ضرر به بازار برگردانند.
وی تصریح کرد: گروه دوم عدهای هستند که میخواهند در بازار بورسبازی کنند، بنابراین ما یکبار دیگر به آنها ثابت خواهیم کرد که در این بورسبازی شکست خواهند خورد.
بانک مرکزی به دنبال بازار پولی تشکلیافتهتر
حسینی گفت: ساماندهی سیستم بانکی با تعیین یک نرخ و دامنه انجام نمیشود، بلکه ساماندهی سیستم بانکی نیازمند زحمات زیادی بوده که البته در سالهای قبل نیز تلاش بسیاری در راه آن صورت گرفته است، نمونه آن نیز قانون عملیات بانکی بدون ربا و برگزاری هزاران جلسه شورای پول و اعتبار و تصویب مقررات زیادی در این زمینه است.
وی گفت: مجموعه مقررات مشخص میکند که نظام بانکی چگونه کار کند؛ البته بانک مرکزی نیز ناظم پولی است و بر روی برخی موارد، تاکید بیشتری دارد، اما اساسا امروز ما بر این مساله بیش از گذشته تاکید داریم که باید تامین مالی در کشور تصحیح شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: برای تصحیح نظام تامین مالی باید رابطه تکمیلی با بازار سرمایه و پول برقرار شود، این تعاملی است که باید شکل گیرد. بر همین اساس این موارد در سال ۹۰ دنبال خواهد شد و بانک مرکزی نیز اهتمام جدی بر آن خواهد داشت.
وی تاکید کرد: بانک مرکزی به دنبال شکلگیری بازار پول تشکل یافتهتر است، همانطور که هزاران تعاونی اعتباری را ساماندهی کرده است که برخی از آنها، تحت نظارت بانک مرکزی نبودهاند یا آنهایی که تحت نظارت بودند، خود را موظف به قواعدی نمیدیدند که مربوط به آنها نبود؛ اما با تلاش بانک مرکزی، ساماندهی صورت گرفت.
توزیع سود بر اساس ارزیابی در عقود مبادلهای
وزیر اقتصاد گفت: ما در بسته نظارتی گفتهایم که باید در عقود مبادلهای، توزیع و پرداخت سود بر اساس ارزیابی صورت گیرد. این خود در واقع یک گام دیگر در جهت تقویت، استحکام و قوت اجرای عقود اسلامی است. در این میان ابزارهایی در دست طراحی است.
وی اظهار داشت: در این میان علاوه بر اینکه عقود باید در جای خود به کار گرفته شوند، باید عملیاتی که صورت میگیرد به لحاظ مالی مبتنی بر عملیات واقعی باشد.
عقود مشارکتی سقف ندارد
حسینی در پاسخ به انتقادات مطرح شده در خصوص نرخ سود بانکی تصریح کرد: در بسته سیاستی آن بخشی که مورد انتقاد برخی قرار گرفته است، این است که چرا در عقود مشارکتی سقف تعیین شده است، در حالی که در عمل در عقود مشارکتی سقفی در بسته نظارتی تعیین نشده است؛ بلکه نرخی که به صورت علیالحساب در قراردادها درج میشود؛ نباید از ۱۷ درصد بیشتر باشد.
وی ادامه داد: در این میان، اگر فعالیت اقتصادی منجر به سود بالاتری شد و گزارشهای حسابرسی از این موضوع حکایت داشت، سود بالاتر از ۱۷ درصد باید توزیع شود.
حسینی گفت: در خصوص نرخ سود یا نحوه محاسبه نرخ یکی از نکاتی که پیشبینی شده این است که فرمول محاسبه به صورت ساده باشد و بانک مرکزی نیز آن را اجرایی کند.
شکست تحریمها
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر شکست تحریم از سوی بانکهای آلمانی گفت: یکی از مهمترین کشورهایی که انرژی هند را تامین میکند، ایران است؛ لذا منافع متقابلی برای دو کشور متصور است که آنها با هم در عرصه انرژی فعالیت و کار مشترک انجام میدهند، این نکته بارها از سوی مقامات هندی مورد تاکید قرار گرفته است. وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در نقل و انتقال پول در مبادلات بینالمللی، مسیرهای متفاوتی وجود دارد که بر این اساس، در فروش نفت ایران به هند، ایران انتظار داشت که هند، بخشی از این مبالغ را به برخی از بانکها در آلمان پرداخت کند.
وی تصریح کرد: در بدو امر، از سوی برخی مقامات پولی در کشور آلمان، محدودیتهایی بر روی این نقل و انتقال انجام شده بود، اما بعد از انجام گفتوگوها میان ایران، هند و آلمان آن میزان پولی که قرار بود به بانکهای مدنظر ما در آلمان منتقل شود، به ازای فروش نفت ایران به هند پرداخت شد.
ارسال نظر